Отидете към основна версия

1 931 7

22-ма ученици от поповско село са под карантина

  • карантина-
  • ученици-
  • зараево-
  • софия-
  • коронавирус

Още двама учители са с коронавирус в 107-о училище в София

Снимка: БГНЕС

Още двама учители са с коронавирус в 107-о училище в София, обяви директорът Данко Калапиш пред NOVA. Това обаче няма да доведе до карантиниране на нови паралелки, тъй като според Калапиш са минали повече от 48 часа от последната среща на децата с учителите.

Възпитателите ще бъдат заместени от техни колеги, за да продължи нормалното провеждане на часовете. Едната от тях преподава по физическо, а другата по английски език. И двете са без симптоми.

Заради заболяла от COVID-19 учителка 22-ма ученици от поповското село Зараево днес няма да влязат в клас. Учебният процес в училището ще продължи нормално. Два са новите случая на коронавирус в област Търговище - жени на 49 г. от село Захари Стояново и на 60 г. от търговищкото село Баячево, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата.

Двама ученици в Русенско са с коронавирус Заболялата жена от Захари Стояново е била хоспитализирана в МБАЛ "Медика Русе" на 19 септември, с висока температура и кашлица. Тя е контактна на съпруга си, който е с положителен резултат от PCR-тест, считано от 19 септември. Жената е учителка в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Зараево и последно е била на работа на 18 септември. Контактни в училище са 22 ученика. Всички са поставени под домашна карантина за период от 14 дни. Учебният процес в училището ще продължи нормално, при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки и строг вътрешен контрол за изпълнението им.

Вторият случай касае жена, работеща като чистач в хоспис в Търговище. Била е последно на работа на 8 септември. Тя е приета за лечение на бронхит в МБАЛ - Търговище на 21 септември. След позитивиране на резултата пациентката е приведена за хоспитализация в Инфекциозно отделение. Информация за случая е подадена на управителя на хосписа за предприемане на цялостна дезинфекция на помещенията в сградата. Предстои планово изследване на всички служители и домуващи, допълва NOVA.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини