Отидете към основна версия

14 919 147

Скоро ще разберете, че Мутафчийски беше прав

  • мутафчийски-
  • коронавирус

Правителството изпусна нещата от контрол

Снимка: БГНЕС

Съвсем скоро, ама наистина съвсем скоро, всеки ще се убеди в съществуването на Ковид-19. И ще бъде отговорно и честно, ако всеки се извини за писанията си. Не искам да съм лош пророк, но като гледам вече започнаха да валят оставки. И то от РЗИ-тата. Преди 6 месеца написах, че има голям проблем там. В РЗИ-тата. И нещата тепърва ще се задълбочават. Ще има още оставки в РЗИ-тата, ще има оставки на ръководства на болници, ще има масово напуснали медици.

Тази криза ще се превърне в хуманитарна. Вече сме в етап, в който е непосилно кризата да се ръководи от хора. А трябваше правителството през тези месеци да направи едно - единна система за карантиниране на лица с връзка между митници, силови министерства, РЗИ-та и болници.

Българинът ще разбере също, че новата реалност вече е друга - ще се разчита изцяло на технологиите. Дистанционната работа и дистанционното обучение ще станат част от ежедневието. Дори си мисля, че ще има нов отрасъл в здравеопазването - дистанционно здравеопазване.

Колкото до генерал Мутафчийски, скоро всички ще разберат колко беше прав човекът. Опъването на легла в Арена Армеец не беше за сплашване, а реална подготовка, ако правителството изпусне нещата от контрол, както всъщност и стана де. Човекът си свърши работата за разлика от много други.

Коментарът е от профила на Цветан Такев във Фейсбук

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 147 гласа.

Свързани новини