Отидете към основна версия

2 385 17

Медиците в Русе призоваха за спазване на мерките

  • медици-
  • русе-
  • призив-
  • коронавирус

Апелът дойде от временно изпълняващия длъжностите областен управител и председател на Областния оперативен щаб Свилен Иванов

Снимка: БГНЕС - архив

Снощи медиците от Центъра за спешна медицинска помощ в Русе излязоха пред сградата си със запалени светлини на телефоните си, предаде Българската национална телевизия. Идеята бе по този начин да привлекат вниманието на обществеността към необходимостта от спазване на въведените противоепидемични мерки за намаляване разпространението на COVID-19.

Към тях се присъединиха и лекари, медицински сестри и санитари от лечебните заведения в региона. В една от болниците дори включиха светлините и сирените на линейките си. Това показва единството на лечебните заведения в борбата със заразата, коментираха медиците.

Апелът за подобно действие в Русе дойде от временно изпълняващия длъжностите областен управител и председател на Областния оперативен щаб Свилен Иванов. Той призова и всички граждани, които подкрепят мерките и медиците, също да запалят светлините на телефоните си, заставайки до прозорците в къщи.

Преди дни подобен своеобразен флашмоб направиха медиците от София, припомни БНТ.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини