Отидете към основна версия

2 681 22

Байдън: Заради Тръмп ще има много смъртни случаи

  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • коронавирус-
  • сащ-
  • преход

Много хора може да умрат, ако ние не се координираме, каза новият президент на САЩ

Снимка: БГНЕС/ EPA

Отказът на Доналд Тръмп за плавен преход във властта ще доведе до много нови смъртни случаи. Такова предупреждение отправи новият президент на Съединените щати Джо Байдън, който трябва да встъпи в длъжност през месец януари.

„Много хора може да умрат, ако ние не се координираме”, заяви демократът. Той посочи, че действащата американска администрация трябва незабавно да предостави на екипа му плановете за разпространението на ваксината срещу новия коронавирус сред населението. "Колкото по-рано получим достъп до плановете на администрацията за разпространението на ваксината, толкова по-плавно ще премине предаването на властта", подчерта Байдън.

Републиканецът и настоящ президент Доналд Тръмп продължава да отказва да приеме, че е загубил президентските избори в страната, проведени преди две седмици. Джо Байдън заяви, че заради коронавирусната криза предаването на властта трябва да стане по-бързо. "Ако трябва да чакаме до 20 януари, за да започнем да планираме, това ще ни загуби месец-месец и половина", заяви Байдън. Съединените щати са страната с най-много заразени с коронавирус в света – над 11 милиона.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.

Свързани новини