Отидете към основна версия

13 367 40

Посочиха най-доброто месо за силен имунитет

  • здравословно хранене-
  • храна-
  • месо-
  • имунна система-
  • имунитет

Диетолози съветват да се засили консумацията на качествено месо от този вид за добро здраве

Снимки: Shutterstock

Всички знаем, че за засилване на имунитета, е необходимо да се консумират витамини, които могат да бъдат открити в изобилие в плодовете и зеленчуците. Но диетолозите напомнят, че протеинът също е много важен, за да се радвате на силен имунитет, особено сега, когато навън върлуват всякакви вируси, пише jenata.blitz.bg.

Основният източник на качествен протеин е месото. Най-полезното за имунитета месо е пилешкото филе. Това се дължи на факта, че в 100 грама от него се съдържа цялата ни дневната нужда от така необходимия протеин.

Специалистите са категорични, че пилешкото месо е предимно протеинова храна. Именно протеините се разграждат до аминокиселини, необходими за "изграждането" на организма.

При дефицит на каквито и да е аминокиселини, нашите имунни клетки, които синтезират имуноглобулини, просто не са в състояние да изграждат имуноглобулини в нужното количеството.

В допълнение, в него се съдържат елементи като левцин, изолевцин и фенилаланин, които са от огромно значение за здравето и имунитета.

Калият, фосфорът и витамините А, В1 и В2 създават своеобразна защитна бариера за тялото.

Пилешкото филе често се включва в различни диети, като един от източниците на протеини, което го прави изключително подходящо и за всички, които внимателно следят за фигурата си.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 26 гласа.

Свързани новини