Отидете към основна версия

1 806 15

Великобритания си постави цел: 15 000 000 ваксинирани до средата на февруари

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксини-
  • лондон-
  • ваксинация

Приоритетни групи са възрастните хора и здравните работници

Снимка: БГНЕС/ EPA

Седем големи центъра за масово ваксиниране отварят врати днес в Англия. Целта на британското правителство е до средата на февруари да бъдат ваксинирани около 15 милиона души, предаде БНР.

Седемте центъра, които са в Бристол, Епсъм, Лондон, Нюкасъл, Манчестър, Стивинидж и Бирмингам ще разполагат с капацитет за ваксиниране на 4 души за минута. Приоритетни групи са възрастните хора и здравните работници. През седмицата ще бъдат отворени и стотици други по-малки помещения в рамките на програмата за масово ваксиниране. По данни на националното здравеопазване само на територията на Англия вече има 1 200 здравни пункта - напълно оборудвани и с необходимия персонал за масовото ваксиниране.

Данните за заразяванията обаче продължават да са тревожни, като броят на пациентите с COVID-19 в болниците е рекордно висок – над 30 0000 в сравнение с 18 000 от пика на пандемията през април. Според „Дейли телеграф“ министрите планират още по-голямо затягане на мерките, като може дори да се стигне до забрана на физическа активност извън дома с хора, които не са членове на семейството.

Властите твърдят, че много хора използват упражнения или разходки, за да заобикалят разпоредбите и да се срещат с приятели на кафе в парковете. Тази сутрин професор Крис Уити, главният здравен съветник на правителството, предупреди британците по Би Би Си да сведат до минимум ненужните контакти, защото следващите седмици се очаква да бъдат най-лошите и най-трудните за националното здравеопазване.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини