Отидете към основна версия

2 072 29

BioNTech: Нашата ваксина е ефективна срещу новите щамове на коронавируса!

  • ваксина-
  • коронавирус

Можем да променим последователността във ваксината в рамките на няколко дни и можем да доставим нова ваксина по принцип в рамките на шест седмици

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Коронавирусната ваксина, разработена от BioNTech SE и Pfizer Inc., се очаква да бъде ефективна срещу новите щамове на COVID-19, заяви в понеделник главният изпълнителен директор на германската компания BioNTech Угур Шахин.

"Ние сме уверени, че въз основа на механизма на нашата ваксина, въпреки че има мутации, ние вярваме, че имунният отговор, предизвикан от нашата ваксина, може да се справи и с мутирал вирус", каза Шахин в интервю за бизнес телевизия CNBC.

В случай, че ваксината се окаже неефективна, технологията РНК (mRNA), която е "едно ключово предимство“ на ваксината на BioNTech, осигурява гъвкавост, която може да позволи на двете компании да регулират ваксината "относително бързо", за да се предотвратят инфекции с нови варианти на коронавируса.

"Можем да променим последователността във ваксината в рамките на няколко дни и можем да доставим нова ваксина по принцип в рамките на шест седмици", подчерта Угур Шахин.

По-рано в понеделник компанията BioNTech повиши целта за доставка през 2021 г. на ваксината срещу COVID-19, разработена заедно с нейния партньор Pfizer, до 2 милиарда дози в сравнение с досегашно планираните 1,3 милиарда дози, тъй като се въвеждат нови производствени линии и тъй като от един флакон могат са извлекат повече дози.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.

Свързани новини