Отидете към основна версия

4 907 26

Кой лъже – Европейската комисия или „АстраЗенека”?

  • астразенека-
  • ес-
  • ек-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • спор

От дружеството не са изпратили представител за насрочената среща с ЕС

Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейската комисия обяви, че представителите на "АстраЗенека" са отказали участие в нова среща, посветена на липсващите ваксини, поръчани от ЕС, предаде БТА. Говорител на комисията уточни, че тази сутрин от дружеството не са изпратили представител за насрочена поредна среща онлайн.

Комисията, представители на държавите от ЕС и на дружеството тази седмица разговаряха няколко пъти. Според говорители на ЕК производителят, получил голямо европейско финансиране за разработването на ваксина, не дава ясни отговори защо липсват количествата, поръчани от ЕС миналата есен. Предвижда се в петък европейската лекарствена агенция да одобри ваксината на "АстаЗенека" и това да бъде третият препарат, използван в имунизационната стратегия на ЕС срещу COVID-19.

Биофармацевтичната компания "АстраЗенека" отговори, като обяви, че не се е оттеглила от разговори с Европейския съюз за ваксината срещу коронавируса и планира да се срещне с представители на общността по-късно днес в Брюксел, предаде AP. Съобщението беше направено, след като представители на ЕС казаха по-рано, че компанията се е оттеглила от срещата за обсъждане на забавените доставки на ваксина за 27-членния блок. Спорът между "АстраЗенека" и ЕС засили безпокойството от поява на "ваксинационен национализъм", тъй като държавите членки, които с всички сили се опитват да сложат край на пандемията и да се върнат към нормален живот, се стремят по всякакъв начин да получат колкото се може повече дози ваксина, колкото се може по-бързо

Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.

Свързани новини