Отидете към основна версия

3 471 8

За пръв път от 7 месеца цените паднаха

  • великобритания-
  • жилища-
  • цени

Срокът на данъчните облекчения за имоти може да бъде удължен

Снимка: Shutterstock

Британските недвижими имоти започнаха да поевтиняват през януари за пръв път за последните 7 месеца. Основната причина, според специалисти, е наближаването края на срока на „ваканцията“ от гербовия данък.

От юни 2020 г. цените отчитаха непрекъснат ръст, но през първия месец на текущата година отчетоха спад от 0.3% спрямо месец по-рано. Така темповете на годишен ръст спаднаха от 7.3% на 6.4%, съобщават анализаторите на специализирания сайт Market Screener.

Търсенето на жилища отчете рязък скок след първото блокиране на държавата през миналата година във връзка в пандемията от коронавируса. Клиентите започнаха да търсят по-големи жилища извън големите градове. Новоотпуснатите ипотечни заеми през декември, приближават почти 13-годишен връх, сочат данните на Bank of England. Британският финансов министър Риши Сунак може да удължи срока на данъчните облекчения и да поддържа пазара на труда в стремежа си да помогне на икономиката на страната да преодолее негативните последици в резултат на пандемията.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини