Отидете към основна версия

1 810 30

Все повече проби със съмнения за британския щам на коронавируса

  • проф. костадин ангелов-
  • коронавирус-
  • британски щам-
  • заразени

Липсата на S антиген води до подозрения за наличие на новия вариант на вируса от Великобритания, предупреди здравния министър проф. Костадин Ангелов

Снимка: БГНЕС

Увеличава се броят на хората с положителни проби за коронавирус у нас, за които има съмнение, че са заразени с новия британски щам на CОVID-19, заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, цитиран от Българското национално радио.

"Липсата на S антиген води до подозрения за наличие на новия вариант на вируса от Великобритания. Всички проби се изпращат за повторно изследване. От изследваните в Националния център по заразни и паразитни болести в момента са доказани 33 такива случая от изследваните 48 проби“, посочи той.

Проф. Ангелов потвърди, че София се е върнала в "червената зона" по отношение на броя на заразените с коронавирус, но допълни: „От друга гледна точка не смятам, че имаме нужда от такъв тип лампи или червени флагове, за да покачваме вниманието на хората. Ние нищо не крием, всеки ден следим каква е ситуацията.

"В София наистина има раздвижване, наблюдаваме го от една седмица“. Когато се прецени, че съществува ясна тенденция, която да изисква мерки, това веднага ще стане ясно", подчерта още проф. Ангелов.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 17 гласа.

Свързани новини