Отидете към основна версия

1 790 5

Самодейците в Ловеч излизат на протест

  • ловеч-
  • мерки-
  • обучение-
  • протест-
  • самодейци-
  • ресторанти

Учениците от 5 до 12 клас в областта преминават на дистанционно обучение до 2 април, ресторантите и заведенията ще работят само до 22,00 ч., забраняват се масови мероприятия на закрито

Снимка: БГНЕС

Със заповед на Регионалната здравна инспекция в Ловеч от полунощ са въведени по-строги ограничителни мерки., пердаде БНР.

Учениците от 5 до 12 клас преминават на дистанционно обучение до 2 април, ресторантите и заведенията ще работят само до 22,00 ч., забраняват се масови мероприятия на закрито.

Заради преустановяване на репетициите и изявите в читалищните клубове, клубовете за народни хора и други самодейни организации за любителско изкуство те излизат на протест днес срещу предприетите по-строги мерки. Самодейците ще протестират пред сградите на Регионалната здравна инспекция и областната администрация и настояват, ако има мерки, те да са еднакви за всички, поясни председателят на народното читалище Кристиян Костов. По думите му по-строгите мерки са дискриминационни.

"Фитнесите могат да работят, магазини, фабрики с по 200 души могат да работят, театрите и кината, музеите, библиотеките също. Само ние и то от самодейното изкуство сме затворени. Тук има противопоставяне на между професионалисти и самодейци."

Цветомира Пеева допълни:

"Нашите зали са най-чистите. Дезинфекцира се постоянно".

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини