Отидете към основна версия

2 166 46

Министър Ангелов: Ваксините не достигат в целия свят, борим се за всяка доза

  • костадин ангелов-
  • ваксини-
  • добрич-
  • коронавирус

Над 200 000 ваксини от различните производители се очаква да пристигнат през следващата седмица в България, увери шефът на здравеопазването

Снимка: БГНЕС

Много млади пациенти с COVID-19 са настанени за лечение в болниците в област Добрич, предаде БНР.

Заболеваемостта в областта вече е 515 на 100 000 души. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов при посещението си в Добрич. По думите му всички ваксинационни центрове в страната имат налични ваксини.

Всяко второ повикване на "Спешна помощ" в Добрич е за лица с COVID, заяви министър Ангелов:

"Към момента нямаме повишен натиск, който да изисква допълнителни сили и средства в системата на спешната помощ. 80 са на практика леглата за пациенти с COVID. 63 от тях са заети".

Над 200 000 ваксини от различните производители се очаква да пристигнат през следващата седмица в България, увери министър Ангелов:

"При личните лекари отиват половината от ваксините, които получаваме. Недостиг има в целия свят и в Европейския съюз и се борим за всяка една доза ваксина".

Той допълни, че се очаква да се подпише анекс към Националния рамков договор с промяна на критериите за отпускане на здравните заведения на пътека за COVID, така че основание за такава да са и антигенните тестове.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.

Свързани новини