Отидете към основна версия

2 770 49

Ердоган обеща: Когато ваксината ни е готова, ще я предоставим на човечеството!

  • турция-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • реджеп ердоган

Турският президент посочи, че страните, които са достигнали количеството дози, необходими за ваксиниране на техните граждани, трябва да предоставят излишните им ваксини на нуждаещите се държави

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че когато турската ваксина срещу COVID-19 бъде готова, Турция планира да я предостави за използване на цялото човечество при най-подходящи условия, предаде Анадолската агенция.

Той посочи това в послание към видеоконферентна среща на тема Финансиране за развитие в ерата на COVID-19 и след нея, организирана от ООН с участие на държавни и правителствени ръководители, предава БТА.

Ердоган изтъкна, че близо 100 страни в света все още нямат достъп до ваксина срещу коронавируса. Докато има страни, които са ваксинирали почти всички свои граждани, милиарди хора нямат достъп дори и до първа доза от ваксина, каза турският президент, като добави, че това положение е много обезпокояващо от гледна точка на хуманността и човешките ценности.

Ясно е обаче, че пандемията няма да приключи и икономическото възстановяване няма да настъпи без гарантиране на справедлив достъп до ваксина, каза още турският президент.

Той посочи, че страните, които са достигнали количеството дози, необходими за ваксиниране на техните граждани, трябва да предоставят излишните им ваксини на нуждаещите се страни.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.

Свързани новини