Отидете към основна версия

3 942 12

В Гърция: Третата вълна показва зъбите си!

  • гърция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Опозиционният печат не пропуска да отправи критика към правителството за плановете му да отвори постепенно страната

Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Третата вълна показва зъбите си", е заглавието на първа страница на ежедневника "Катимерини", който съобщава за вчерашния рекорден брой установени случаи на коронавирус в Гърция - 4340.

Починалите през денонощието са 72, висок остава и броят на интубираните пациенти - 741. Натискът върху здравеопазването, особено в Атина, остава изключително висок. На този фон се развива дискусията за постепенно отваряне на различните дейности в обществото, като решенията за това се очакват в предстоящите дни. Основният въпрос е дали третата вълна се намира в своя пик или още не.

При измерванията на вирусния товар в отпадните води обаче се наблюдават тенденции на стабилизиране и дори на спад в сравнение с предишната седмица, пише вестникът.

"Та неа" съобщава, че днес ще бъде решаващото заседание на експертната комисия, на което ще бъде определен графикът за постепенно отваряне на различните дейности. Предвижда се възможността да се въведе с министерско решение задължителен тест за коронавирус за учениците и студентите, които ще участват в образователния процес с физическо присъствие.

"Елефтерос типос" също съобщава за "черния рекорд" на регистрираните случаи вчера и коментира, че безконтролното разпространение на заразата поставя под въпрос очакваното облекчаване на ограничителните мерки.

Опозиционният печат не пропуска да отправи критика към правителството за плановете му да отвори постепенно страната. "Ефимерида тон синдактон" пише за "експерименти на гърба на родители и ученици" и съобщава, че днес ще се гласува дали учениците ще трябва задължително да се подлагат на самостоятелно тестване по домовете си. Според вестника министерството на образованието се готви да отвори училищата от 5 април при същите условия, при които ги е затворило, с единствената разлика, че ще бъдат въведени домашните тестове и ще бъдат разпределени неизползвани ваксини за учителите.

"Ефимерида тон синдактон" коментира, че бързите антигенни тестове за самостоятелно тестване една ли ще стигнат навреме в аптеките, а разпределението на ваксини за преподавателите вече се сблъсква с трудности.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини