Отидете към основна версия

2 613 39

Проф. Огнян Кунчев: Третият локдаун трябваше да продължи още!

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Ако на ден се ваксинират само по 15 000 души, както обяви в четвъртък здравният министър, това няма да е достатъчно за да излезем скоро от епидемията

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Третият локдаун е трябвало да продължи още 5 дни без промяна на мерките, за да се достигне максимален ефект. Сега, след 10 дни локдаун, броят на заразените с коронавирус ще се върне към обичайната статистика още през следващата седмица, твърди проф. Огнян Кунчев от Института по математика и информатика при БАН.

Освен това броят заразени, който се обявява всеки ден, не отговаря на това, което е в действителност. Според коефициентите на института "Роберт Кох" в Германия, официалната бройка трябва да бъде умножена по четири. Това означава, че около 2 млн. българи вече са имали среща с коронавируса и имат изградени антитела, казва проф. Кунчев.

Ако обаче на ден се ваксинират само по 15 000 души, както обяви в четвъртък здравният министър, това няма да е достатъчно за да излезем скоро от епидемията.

За целта 70% от населението у нас, което се равнява на 5 млн. души, трябва или да се срещне с коравируса или да се ваксинира.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 15 гласа.

Свързани новини