Отидете към основна версия

2 561 6

Протести на търговците в Гърция срещу решение за избирателно отваряне на магазините

  • гърция-
  • пандемия-
  • икономика-
  • коронавирус

Обяснението на министерството на развитието е, че прогнозите за Солун, Патра и Ахея са за увеличаване на заразените от коронавирус в следващите две седмици

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гръцки търговци от три области - Солун, Патра и Ахея, протестираха заради това, че властите не им позволяват да отворят магазините си от понеделник, както ще бъде във всички останали райони на Гърция.

Пред затворените магазини търговците излязоха на протест срещу правителството, тъй като трите области са изключени от разрешението за отваряне на търговските обекти от понеделник.

Обяснението на министерството на развитието е, че прогнозите за Солун, Патра и Ахея са за увеличаване на заразените от коронавирус в следващите две седмици.

Пред медиите търговците от тези райони, които реално остават под строга карантина, заявиха, че правителството избирателно действа и нарекоха положението "театър на абсурда".

В област Атика, където епидемиологичната обстановка е критична повече от два месеца, магазините отварят от понеделник.

"Плащаме данъци наравно с другите и искаме равни права", негодуват търговците от протестите. Те съобщават, че са заредили магазините със стока и отново понасят загуби заради липсата на координация на правителството.

Гражданите, които днес минават покрай протестиращите, също ги подкрепят, свидетелства кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини