Отидете към основна версия

4 003 11

Два центъра за ваксинация в САЩ спряха да прилагат тази ваксина

  • ваксини-
  • сащ-
  • коронавирус-
  • ваксинация-
  • джонсън енд джонсън

Това е временно спиране на употребата

Снимка: БГНЕС/ EPA

Центровете за ваксинация на компанията Centura Health в Колорадо и Северна Каролина спряха коронавирусното лекарство на Johnson & Johnson заради няколко случая на възможни странични ефекти. Това съобщи в четвъртък телевизионният канал CBS, цитиран от агенция "Фокус".

В сряда в Денвър, щата Колорадо, 11 души са се почувствали замаяни или им се е пригадило веднага след ваксинацията с Johnson & Johnson. Няколко души са имали същите симптоми в четвъртък в Северна Каролина. „На този етап нямаме основания да смятаме, че има нещо нередно със самата ваксина. Това е временно спиране на употребата на ваксина от един производител, за да можем да проведем разследване“, цитира телевизионният канал представител на Centura Health.

Администрацията по храните и лекарствата (FDA) на САЩ на 28 февруари одобри заявление от Janssen, собственост на Johnson & Johnson, за регистрация на неговата коронавирусна ваксина по ускорена процедура и при спешни случаи. Това лекарство изисква само една инжекция. По време на третата фаза на опитите е доказано, че ваксината е до 85% ефективна.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини