Отидете към основна версия

3 Май, 2021 20:52, обновена 3 Май, 2021 20:52 2 690 13

Президентът на Филипините избра китайската ваксина

  • коронавирус-
  • ваксина-
  • филипини-
  • дуерте

Нова инициатива

Снимка: БГНЕС

На филипинския президент Родриго Дутерте бе поставена днес първа доза от ваксината срещу ковид на китайската компания "Синофарм", предаде Ройтерс.

Целта на президента е да стимулира своите колебаещи се сънародници да се ваксинират срещу коронавируса и по този начин да спрат разпространението на заразата, заяви Кристофър Го, сенатор и близък помощник на президента, уточнява БТА.

Поставянето на първата доза от ваксината срещу ковид на Дутерте беше излъчвана на живо по Фейсбук.
"Чувствам се добре", заяви Дутерте, след като се ваксинира.

Шестима от десет филипинци не искат да се ваксинират заради опасения за сигурността си, става ясно от социологическо проучване на агенция "Пулс Ейжа", в което са взели участие 2400 души. Проучването е било проведено в периода от 22 февруари до 3 март.

Резултатите на сходно проучване, проведено през ноември, сочат, че тогава само 47 процента от филипинците са изразили нежелание да се ваксинират, отбелязва Ройтерс.

Филипините регистрираха над един милион случая на заразяване с ковид и 17 525 смъртни случая. С коронавирус се заразиха също говорител на президента Дутерте и филипинският министър на отбраната, припомня Ройтерс.

Въпреки че Дутерте бе ваксиниран с ваксината на "Синофарм", филипинските власти все още не са я одобрили за извънредна употреба.

Досега Филипините са поставили 1,9 милиона дози от ваксини срещу ковид, като в страната се използва преимуществено китайската ваксина "Синовак".

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.

Свързани новини

  • На Дутерте не му пука от нищо

    Президентът на Филипините Родриго Дутерте няма да сътрудничи на разследването на Международния наказателен съд (ICC) във връзка с войната на неговата ...
    15.06.2021
    2 612
    21