Отидете към основна версия

7 093 15

Ограниченията падат, цените - растат

  • дубай-
  • оае-
  • жилища-
  • пазар-
  • цени

Цените на имотите в Дубай растат благодарение на бързия темп на ваксинация

Снимка: Shutterstock

Цените на недвижимите имоти в едно от най-привлекателните места за покупка на имоти от страна на чужденци - Дубай, растат. Този процес ще продължи до края на годината и таза 2021-ва ще се превърне в една от най-успешните за местния пазар, коментират анализатори в анкета проведена от агенция Reuters. Седем от десет специалисти прогнозират, че през текущата година поскъпването ще е в рамките на 1.1%, а през следващата - 2.8%. Други трима анализатори очакват забавяне темпа на поскъпване. Увереността сред инвеститорите ще се повиши, а търсенето ще отбележи ръст не само благодарение на многото свободни имоти, но за сметка на стимулиращите мерки, предприети от правителството. Не трябва да се пропуска и фактът, че супер богатите предпочитат Дубай, благодарение на съответствието на ограничения.

"Пазарът на недвижими имоти беше доста оживен през второто полугодие на миналата година и продължава да процъфтява. По всичко личи, че новите правителствени стимули за развитие на икономиката също ще окажат положително влияние върху пазара", казва Абад Сакето, директор на изследователския отдел за изследване и данни на Property Finder.

Най-големият риск за забавяне активността на пазара би могло да бъде забавяне на икономическия ръст. Други фактори са отсъствието на търсене или отсъствие на достъпни жилища.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.

Свързани новини