Отидете към основна версия

1 550 8

Разхлабване! Франция отменя вечерния час от 20 юни

  • франция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Здравните експерти отбелязват, че на коронавирусната пандемия може да се гледа като на поставена под контрол при дневно ниво на новите случаи под 5000

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският премиер Жан Кастекс заяви в сряда, че националният вечерен час, който беше въведен във Франция в края на 2020 г. с цел ограничаване разпространението на коронавируса, ще приключи тази неделя (20-и юни) - десет дена по-рано от досегашните правителствени планове, съобщава Ройтерс.

Кастекс посочи също така на редовния седмичен правителствен брифинг, че предпазните маски за лице скоро няма да бъдат необходими на открито, тъй като ситуацията в страната се подобрява по-бързо от очакваното, но ще остане наложително да се носят в закритите пространства.

"Изживяваме щастлив момент, завръщането към нормален живот, трябва да благодарим на всички за това. На прав път сме, нека останем мобилизирани", каза френският президент.

Към вторник седемдневната осреднена стойност на новите случаи спадна до около 3500 на ден, оставайки под прага от 5000 за петия ден поред в сравнение с над 40 000 само преди два месеца.

Здравните експерти отбелязват, че на коронавирусната пандемия може да се гледа като на поставена под контрол при дневно ниво на новите случаи под 5000.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини