Отидете към основна версия

4 219 4

Как да си спасим панкреаса

  • панкреас-
  • ендокринолог-
  • здраве-
  • зухра павлова

Съвети от руския ендокринолог Зухра Павлова

Снимка: shutterstock

Ендокринологът и кандидат на медицинските науки от клиниката на Московския държавен университет Зухра Павлова посочи продуктите, които могат да бъдат опасни за панкреаса.

Тя направи това в канала си в Telegram.

Яденето на големи количества сладки и висококалорични храни води до смърт на клетките на панкреаса.

"Системното възпаление с оксидативен стрес неизбежно възниква в мастната тъкан, на фона на която се развива инсулинова резистентност."

Ендокринологът съветва да се яде по едно и също време. Между закуската, обяда и вечерята трябва да има поне три часа. Можете да правите почивки до пет часа. Ако периодът на глад продължава по-дълго, тогава се активира липопротеин липазата.

"Тя следи нивото на хранителните вещества и ако те не се доставят редовно и за дълго време, тогава LPL увеличава активността си в мастната тъкан. И образуването на мастни резерви започва", обясни ендокринологът, цитиран от сайта Zdrave.to

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.

Свързани новини