Отидете към основна версия

11 056 22

Поставете една скилидка чесън в тоалетната преди лягане

  • чесън-
  • скилидка-
  • почистване-
  • хигиена-
  • дезинфекция-
  • тоалетна-
  • баня

Лесен трик за почистване на тоалетната само със скилидка чесън

Снимка: Shutterstock

Що се отнася до поддържането на дома чист, почистването на тоалетната не е любимото нещо на мнозина, пише actualno.com и споделя историята на читателка:

Наскоро говорих с моя съседка за хигиената на тоалетната и банята. Тя, без да се замисля, ми препоръча да направя следното: да хвърля чесън в тоалетната преди лягане. Що се отнася до мен, намирам това за повече от странно. Разбира се, знам, че чесънът се използва широко не само в готвенето.

В народната медицина например инхалациите с чесън се използват за борба с настинки и редица белодробни заболявания. В градинарството чесновата вода помага за стимулиране на цъфтежа на орхидеите. Но фактът, че съседката ми използва чесън, за да поддържа тоалетната чиста, все още е изненадващ. И като при всеки интересен "лайфхак", смятах за свой дълг да го тествам.

Какво се случва, ако поставите чесън в тоалетната

Според инструкциите, преди да си легна, обелих скилидка чесън и го хвърлих в тоалетната. На сутринта го извадих с четка. Правих тази процедура два или три пъти седмично в продължение на няколко седмици. Благодарение на своите антимикробни и противогъбични свойства, чесънът дезинфекцира тоалетната и я поддържа чиста. Не мога да гарантирам, че този метод унищожава микробите. Тоалетната обаче е чиста, няма плака. Оттогава няма нужда да използвам специални средства. Не съм виждал по-прост и ефективен начин за поддържане на чистота.

Как да си направим тинктура от чесън за почистване на тоалетната

В интернет намерих друг вариант за използване на чесън за почистване на тоалетната. За да направите това, трябва да сварите тинктурата от чесън.

1 чаша вода

3 скилиди чесън

Сварете чаша вода в малка тенджера и добавете към нея ситно нарязан чесън. Изключете котлона, покрийте тенджерата и оставете чесновата вода да престои 15 минути. Изсипете сместа в тоалетната чиния за една нощ. Ако предпочитате да използвате естествени средства, за да поддържате дома си подреден, със сигурност ще оцените тези два трика.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 28 гласа.

Свързани новини