Отидете към основна версия

2 657 26

Броят на заразените с COVID-19 се е стабилизирал

  • сзо-
  • заразени-
  • нарастване-
  • стабилност-
  • коронавирус

Изследвания стигнаха до заключението, че ваксините са най-полезни за предотвратяване на нуждата от хоспитализация и смърт, а не толкова за предотвратяване на предаването на вируса

Снимка: Shutterstock

Световната здравна организация (СЗО) каза, че глобалният брой на новите случаи на зараза с коронавируса, изглежда се е стабилизирал на около 4,5 милиона, след като през последните два месеца устойчиво се покачваше, предаде Асошиейтед прес.

В седмичната си оценка на пандемията, здравната агенция на ООН констатира, че инфекциите c COVID-19 са се повишили с около 20 процента в западния тихоокеански регион и с 8 процента в Северна и Южна Америка, но са останали или на същите нива, или са се понижили в други региони.

Страните с най-голям брой нови случаи на зараза са САЩ, Иран, Индия, Великобритания и Бразилия.

В оценката на СЗО се съобщава за 68 000 нови смъртни случая, докладвани в световен мащаб, като Европа и Северна и Южна Америка отбелязват покачване от около 10 процента.

СЗО отбелязва и няколко скорошни проучвания, според които ваксините, за които е издадено разрешително за използване, все още предпазват от тежко прекарване на болестта, но съществуват доказателства, които показват, че те са по-слабо ефективни в предотвратяването на инфектиране с по-заразния Делта вариант.

Предишни изследвания стигнаха до заключението, че ваксините са най-полезни за предотвратяване на нуждата от хоспитализация и смърт, а не толкова за предотвратяване на предаването на вируса.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.

Свързани новини