Отидете към основна версия

25 131 6

Бягайте на лекар при тези стойности на кръвното

  • високо кръвно-
  • кръвно налягане-
  • притеснителни-
  • лекар-
  • кардиолозите

Ето за какво да внимаваме при високо кръвно налягане

Снимка: Shutterstock

Един на всеки трима на възраст над 30 години страда от високо кръвно налягане. Това е особено сериозен проблем, тъй като хипертонията е сред основните фактори, които значително увеличават риска от инсулти и инфаркти, пише zdrave.to.

Лекарите напомнят, че постоянното (по-дълго от две седмици) повишаване на долната стойност на налягането до 130 е основателна причина да преразгледате начина си на живот.

А ако този показател се повиши до 140, е необходимо да не губите време и да се консултирате с лекар. Консумацията на алкохол, тютюнопушенето, преяждането, както стресът и заседналият начин на живот са най-известните причини за хипертония, но има и по-малко очевидни навици, които могат да изложат здравето ни на риск.

Липса на витамини

Следете редовно нивото на такива важни минерали в организма си като калий и магнезий. Калият помага на тялото да премахне излишния натрий, а магнезият е необходим за нормалната сърдечна дейност и борбата с кръвните съсиреци. Затова се уверете, че приемате достатъчно от тези минерали във вашата диета и ги приемайте като витамини, ако е необходимо.

Остеохондроза

Остеохондрозата е не само прегърбване и болка в раменете и шията, но и предпоставка за високо кръвно налягане. Факт е, че постоянното напрежение на мускулите на врата и гърба може да доведе до образуване на спазми на кръвоносните съдове, влошаване на кръвоснабдяването на мозъка и повишаване на налягането. Така че следете стойката си, плувайте и не пренебрегвайте масажа.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 55 гласа.

Свързани новини