Отидете към основна версия

7 540 5

3 прости и ефективни упражнения за стегнат корем

  • корем-
  • упражнение-
  • предизвикателство-
  • фитнес-
  • спорт-
  • плочки-
  • стегнат корем

30-дневно предизвикателство с тези 3 упражнения е всичко, което се изисква

Снимка: Shutterstock

Плоският и стегнат корем е мечтана цел и за мъже, и за жени. А новата година винаги идва с обещание да се стегнем и да влезем отново във форма. Това 30-дневно предизвикателство е точно това, което може да ви помогне да постигнете тази цел. Нужно е малко място у дома и доста повечко упоритост и дисциплина, съветва Dama.bg.

Предизвикателството включва следните упражнения:

Коремни преси. Те са основното упражнение за стягане и заздравяване на мускулите на коремната област. При коремните преси се включват основните гръдни мускули, както и правите, предните, задните и страничните коремни мускули.

Повдигане на краката. Страхотно упражнение за трениране на коремните мускули. То заздравява правите коремни мускули и тазобедрените флексори (сгъващите мускули на краката).

Дъска. Благодарение на това упражнение ще станеш по-силна. С него се тренира цялото тяло и се подобрява издръжливостта на коремните мускули и гърба.

За да постигнеш по-добри резултати, трябва да следваш и няколко съвета:

Пий много вода през целия ден. Яж по-малки порции. Яж достатъчно протеини, за да изградиш добре оформени мускули и да топиш мазнини по-бързо. Яж полезни въглехидрати след тренировка, за да захраниш мускулите. Например може да ядеш ядки, пълнозърнести тестени изделия, кафяв ориз и др. Елиминирай изцяло захарта и бялото брашно. Вместо това яж пълнозърнесто брашно и храни, които не съдържат добавена захар. Ускори метаболизма си като ядеш по-често на по-малки порции – по 5-6 пъти на ден.

Ето как да правим упражненията във всеки един от 30-те дни:

Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.

Свързани новини