Всеизвестна истина е, че храната пряко влияе на здравословното ни състояние. Тя трябва да е разнообразна и в достатъчни количества. Но не само това е нужно, за да сме здрави.
Понякога човек без да знае, консумира продукти, които всъщност са вредни за него. Ефектът може да е краткотраен, или да повлияе на живота из цяло.
Така например китайски учени са открили коя храна е вредна и би могла да предизвика инсулт.
Експертите анализирали резултатите от 19 проучвания. Общо в тях са участвали 562,4 хиляди души, средно те са били наблюдавани в продължение на девет години.
Според данните е установено, че има над 36 хиляди случая на сърдечно-съдови заболявания. Така изследователите са открили ясна връзка между яденето на пържени храни и инфаркта и инсулта, пише Zdrave.to.