Отидете към основна версия

2 490 55

Стотици се събраха на протест във Враца след смъртта на жената в Спешното

  • враца-
  • протест-
  • починала жена-
  • спешно отделение-
  • болница

Хората искат оставката на ръководството на болницата, разказват и за други случаи на лошо отношение в спешното отделение

Снимка: bTV

Най-малко 400 души се събраха пред болницата във Враца на протест тази вечер. Те настояват за наказания след смъртта на жена, починала след дълго чакане да бъде приета в спешното отделение, съобщава кореспондентът на bTV в региона. По адрес на ръководството на лечебното заведение се чуха скандирания „Оставка!“. „Не искаме да сме клиенти, искаме да сме пациенти – човешкият живот е по-важен от това да се регистрира първо и след това да ни обърнат внимание“, коментира една от събралите се на протеста. Пред камерата на bTV хората разказаха много истории за недобро отношение в спешното отделение и бяха категорични: „Не е единственият случай, няма да бъде и последният“.
Някои от протестиращите поискаха да влязат в спешното отделение, но вратата е заключена. Другият вход на болницата се пази от полиция. Протестът за момента е мирен, но хората се опасяват, че няма да бъдат чути исканията им.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 34 гласа.

Свързани новини