Отидете към основна версия

3 082 9

Диетолог: Не закусвайте кроасани с кафе

  • диетолог-
  • закуска-
  • кроасан-
  • кафе-
  • здраве-
  • хранене

Защо съчетанието на тези две храни е неправилно

Снимка: Shutterstock

Редовната консумация на традиционната френска закуска - кроасан с кафе, води до натрупване на мазнини, заяви пред радио "Спутник" диетологът Марина Копитко, предаде bgonair.bg

Съчетанието на тези две храни от гледна точка на диетологията е неправилно, отбеляза тя и подчерта, че при редовната им консумация се натрупват мазнини.

"Кроасаните се приготвят от най-висококачествено брашно. Освен калории, въглехидрати и наситени мазнини, в него няма нищо друго. Процентът на протеините в него е много малък и почти няма витамини, минерали и фибри", обясни диетологът, цитиран от БГНЕС.

Лекарят определи кроасана като небалансиран продукт с високо съдържание на въглехидрати и калории и призова той да бъде заменен с хляб от пълнозърнесто брашно, който е по-богат на здравословни елементи.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.

Свързани новини