Редовната консумация на традиционната френска закуска - кроасан с кафе, води до натрупване на мазнини, заяви пред радио "Спутник" диетологът Марина Копитко, предаде bgonair.bg
Съчетанието на тези две храни от гледна точка на диетологията е неправилно, отбеляза тя и подчерта, че при редовната им консумация се натрупват мазнини.
"Кроасаните се приготвят от най-висококачествено брашно. Освен калории, въглехидрати и наситени мазнини, в него няма нищо друго. Процентът на протеините в него е много малък и почти няма витамини, минерали и фибри", обясни диетологът, цитиран от БГНЕС.
Лекарят определи кроасана като небалансиран продукт с високо съдържание на въглехидрати и калории и призова той да бъде заменен с хляб от пълнозърнесто брашно, който е по-богат на здравословни елементи.