Редовната консумация на традиционната френска закуска - кроасан с кафе, води до натрупване на мазнини, заяви пред радио "Спутник" диетологът Марина Копитко, предаде bgonair.bg
Съчетанието на тези две храни от гледна точка на диетологията е неправилно, отбеляза тя и подчерта, че при редовната им консумация се натрупват мазнини.
"Кроасаните се приготвят от най-висококачествено брашно. Освен калории, въглехидрати и наситени мазнини, в него няма нищо друго. Процентът на протеините в него е много малък и почти няма витамини, минерали и фибри", обясни диетологът, цитиран от БГНЕС.
Лекарят определи кроасана като небалансиран продукт с високо съдържание на въглехидрати и калории и призова той да бъде заменен с хляб от пълнозърнесто брашно, който е по-богат на здравословни елементи.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 геландеваген
11:52 01.08.2022
2 АманОтПровокатори
Коментиран от #8
11:55 01.08.2022
3 Физиотерапевт
Коментиран от #6
12:09 01.08.2022
4 шааа
12:14 01.08.2022
5 Да, да
Коментиран от #7
12:25 01.08.2022
6 1111
До коментар #3 от "Физиотерапевт":
Сандвич с пълнозърнест хляб. Бялото брашно не е диетично.13:32 01.08.2022
7 Иван
До коментар #5 от "Да, да":
Всъщност си абсолютно прав. Пачата съдържа много колаген. Той изгражда кожата и сухожилията. Костите от него стават здрави, ставите - също. А кожата на хората, които ядат пача никога не остарява.16:43 01.08.2022
8 която Sliveninfo не
До коментар #2 от "АманОтПровокатори":
Цитират вероятно същите диетолози, които преди време казаха че не бивало да се пие ракия със салата20:19 01.08.2022
9 Японеца
18:52 07.08.2022