Отидете към основна версия

2 828 2

Диетолог посочи полезна алтернатива на маслото

  • диетолог-
  • масло-
  • кокосово масло-
  • здраве-
  • хранене

Според него кокосовото масло не се окислява в тялото и не води до образуването свободни радикали   

Снимка: Shutterstock

Диетологът, доктор на медицинските науки Михаил Гинзбург посочи полезна алтернатива на маслото, предаде dariknews.bg.

Според него употребата на кокосово масло намалява съдържанието на калории в храната, а също така намалява риска от развитие на заболявания, свързани с възрастта и стареенето на тялото.



Гинсбург каза, че кокосовото масло не се окислява в тялото и не води до образуването на така наречените свободни радикали.

"Участието му в храненето намалява съдържанието на калории и не води до увеличаване на свързаните с възрастта заболявания. Не можете да го намажете на хляб, но често се добавя вместо сметана в кафето, може да пържите с него. Пържолата е по-малко вредна с него, отколкото ако е пържена в масло", каза експертът.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.

Свързани новини