Правилната комбинация от продукти в едно ястие е важно нещо, което в никакъв случай не бива да се пренебрегва. В противен случай може да доведе до здравословни проблеми и отключването на сериозни болести на храносмилателната система, пише zdrave.to.
В този ред на мисли, една от най-често използваната храна в световен мащаб са яйцата. И макар че вариантите им за приготвяне са безброй, при консумацията им също трябва да се спазват някои правила.
Диетолози назоваха кои храни не се смесват добре с яйцата:
Не яжте яйца едновременно с плодове - това може да доведе до неприятни симптоми от червата, до диария. За да избегнете усещане за тежест, най-добре е яйцата да не се смесват с други богати на протеини храни.
Също така, за спокойствие на храносмилателната система, не се препоръчва комбиниране на яйца с ориз.
Полезните мастни киселини се усвояват слабо с яйцата. Следователно, за да извлечете максимална полза, не трябва да използвате зехтин, авокадо и мазни риби, които са източниците на тези хранителни вещества с яйца.
По същата причина не яжте яйца с картофи. Полезните вещества в тези продукти се усвояват по-добре, ако ги ядете на различни хранения.