Last news in Fakti

18 Март, 2023 19:19 3 948 16

Храните, които никога не трябва да комбинираме с яйца

  • яйца-
  • яйце-
  • храна-
  • здравословно хранене-
  • комбинации-
  • комбинация от храни

Диетолози съветват да избягваме смесването на яйца и плодове

Храните, които никога не трябва да комбинираме с яйца - 1
Снимка: Shutterstock

Правилната комбинация от продукти в едно ястие е важно нещо, което в никакъв случай не бива да се пренебрегва. В противен случай може да доведе до здравословни проблеми и отключването на сериозни болести на храносмилателната система, пише zdrave.to.

В този ред на мисли, една от най-често използваната храна в световен мащаб са яйцата. И макар че вариантите им за приготвяне са безброй, при консумацията им също трябва да се спазват някои правила.

Диетолози назоваха кои храни не се смесват добре с яйцата:

Не яжте яйца едновременно с плодове - това може да доведе до неприятни симптоми от червата, до диария. За да избегнете усещане за тежест, най-добре е яйцата да не се смесват с други богати на протеини храни.

Също така, за спокойствие на храносмилателната система, не се препоръчва комбиниране на яйца с ориз.

Полезните мастни киселини се усвояват слабо с яйцата. Следователно, за да извлечете максимална полза, не трябва да използвате зехтин, авокадо и мазни риби, които са източниците на тези хранителни вещества с яйца.

По същата причина не яжте яйца с картофи. Полезните вещества в тези продукти се усвояват по-добре, ако ги ядете на различни хранения.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    16 1 Отговор
    Нима, някой яде яйца с плодове??
  • 2 И сега

    11 1 Отговор
    Разбрах с какво да не ям яйца, но не разбрах в крайна сметка с какво да ги ям. Поредната измишльотина.

    Коментиран от #3

  • 3 Роня

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "И сега":

    Аз си ги приготвям пържени с олио. Слагам ги в чиния (обикновено са 3) ,, добавям подправки червен пипер, чубрица и джоджен. Накрая с лъжица слагам и разстилам кисело мляко. Стават фантастични и вкусни🙂

    Коментиран от #5, #10

  • 4 Некой си

    13 1 Отговор
    Статиите от Марчето винаги са били безполезни и безсмислени.

    Коментиран от #8

  • 5 Хахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Роня":

    Яйца с джоджен?

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Роня

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    Абе сух, не пресен. Както и чубрицата

    Коментиран от #14

  • 7 Роня

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    В клюкарника Гугъл има рецепти на яйца с джоджен. Аз обаче ползвам свой патент🙂
  • 8 Лост

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Некой си":

    Ами тя сигурно и огретен не е яла.

    Коментиран от #12

  • 9 ндк

    2 1 Отговор
    молиммм на тея цени:))))))))
  • 10 Пържени

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Роня":

    С олио, или пържени в олио?

    Коментиран от #11

  • 11 Роня

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пържени":

    Е, добре де. В малко олио по-точно, колкото да покрие дъното на тигана. По-добри на вкус стават от яйца по панагюрски и се спестява време за приготвяне.
  • 12 Некой си

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Лост":

    Най-вероятно и мусака не може да прави, а само останалите 69. ( Бая време се е задържала като ДЖУРНАЛИСТКА )
  • 13 Роня

    4 0 Отговор
    Ммм.... мусака е любимото ми ястие. Когато правя заливката я обърквам и се получава тънка кора при печене, а вътре е сочна!
  • 14 Това

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Роня":

    С джоджена и аз не мога го разбера. Вкусове разни...пробвал съм ,не ми е вкусно. Чубрица, да. Ама джоджена на боб ,агнешко...

    Коментиран от #15

  • 15 Роня

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Това":

    Ако искате пробвайте. Ползва се сух джоджен. Това е изключително добра подправка по своя химичен състав, дори повишава апетита

    Коментиран от #16

  • 16 Идън

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Роня":

    Широколистният джоджан се нарича свещен босилек и като билка се вари чай от него. Нарича се още тулси. Има много хубав аромат . С яйца не ми допада. Яйцата с черен пипер и кльопнати в олио, в което е запържен малко червен пипер.