Правилната комбинация от продукти в едно ястие е важно нещо, което в никакъв случай не бива да се пренебрегва. В противен случай може да доведе до здравословни проблеми и отключването на сериозни болести на храносмилателната система, пише zdrave.to.
В този ред на мисли, една от най-често използваната храна в световен мащаб са яйцата. И макар че вариантите им за приготвяне са безброй, при консумацията им също трябва да се спазват някои правила.
Диетолози назоваха кои храни не се смесват добре с яйцата:
Не яжте яйца едновременно с плодове - това може да доведе до неприятни симптоми от червата, до диария. За да избегнете усещане за тежест, най-добре е яйцата да не се смесват с други богати на протеини храни.
Също така, за спокойствие на храносмилателната система, не се препоръчва комбиниране на яйца с ориз.
Полезните мастни киселини се усвояват слабо с яйцата. Следователно, за да извлечете максимална полза, не трябва да използвате зехтин, авокадо и мазни риби, които са източниците на тези хранителни вещества с яйца.
По същата причина не яжте яйца с картофи. Полезните вещества в тези продукти се усвояват по-добре, ако ги ядете на различни хранения.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Гост
19:42 18.03.2023
2 И сега
Коментиран от #3
19:47 18.03.2023
3 Роня
До коментар #2 от "И сега":
Аз си ги приготвям пържени с олио. Слагам ги в чиния (обикновено са 3) ,, добавям подправки червен пипер, чубрица и джоджен. Накрая с лъжица слагам и разстилам кисело мляко. Стават фантастични и вкусни🙂Коментиран от #5, #10
19:57 18.03.2023
4 Некой си
Коментиран от #8
20:16 18.03.2023
5 Хахаха
До коментар #3 от "Роня":
Яйца с джоджен?Коментиран от #6, #7
20:31 18.03.2023
6 Роня
До коментар #5 от "Хахаха":
Абе сух, не пресен. Както и чубрицатаКоментиран от #14
20:34 18.03.2023
7 Роня
До коментар #5 от "Хахаха":
В клюкарника Гугъл има рецепти на яйца с джоджен. Аз обаче ползвам свой патент🙂20:51 18.03.2023
8 Лост
До коментар #4 от "Некой си":
Ами тя сигурно и огретен не е яла.Коментиран от #12
20:55 18.03.2023
9 ндк
20:59 18.03.2023
10 Пържени
До коментар #3 от "Роня":
С олио, или пържени в олио?Коментиран от #11
21:12 18.03.2023
11 Роня
До коментар #10 от "Пържени":
Е, добре де. В малко олио по-точно, колкото да покрие дъното на тигана. По-добри на вкус стават от яйца по панагюрски и се спестява време за приготвяне.21:16 18.03.2023
12 Некой си
До коментар #8 от "Лост":
Най-вероятно и мусака не може да прави, а само останалите 69. ( Бая време се е задържала като ДЖУРНАЛИСТКА )22:19 18.03.2023
13 Роня
23:13 18.03.2023
14 Това
До коментар #6 от "Роня":
С джоджена и аз не мога го разбера. Вкусове разни...пробвал съм ,не ми е вкусно. Чубрица, да. Ама джоджена на боб ,агнешко...Коментиран от #15
01:45 19.03.2023
15 Роня
До коментар #14 от "Това":
Ако искате пробвайте. Ползва се сух джоджен. Това е изключително добра подправка по своя химичен състав, дори повишава апетитаКоментиран от #16
08:45 19.03.2023
16 Идън
До коментар #15 от "Роня":
Широколистният джоджан се нарича свещен босилек и като билка се вари чай от него. Нарича се още тулси. Има много хубав аромат . С яйца не ми допада. Яйцата с черен пипер и кльопнати в олио, в което е запържен малко червен пипер.09:10 19.03.2023