16 Октомври, 2013 16:56 1 547 0

Нови лица в Обществения съвет към Фонда за лечение на деца

  • фонда за лечение на деца-
  • ева жечева-
  • обществен съвет

Ева Жечева става председател на Съвета

Нови лица в Обществения съвет към Фонда за лечение на деца - 1
Ева Жечева. Снимка: БГНЕС

Правителството определи нов състав на Обществения съвет към Център „Фонд за лечение на деца” поради изтичане на тригодишния мандат на досегашните му членове, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Общественият съвет е консултативен орган към директора на Фонда, който разглежда заявленията за организационно и финансово подпомагане на децата, нуждаещи се от лечение, при положително становище предлага размера на паричната сума, която да бъде отпусната, изработва, актуализира и оповестява принципи и правила, въз основа на които се набират и разходват финансови средства за осъществяване дейността на фонда. Членовете на Съвета не получават възнаграждение за дейността си.

Председател на Обществения съвет ще бъде председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева. За членове са определени шестима изтъкнати медици, водещи специалисти в областта на детските заболявания – проф. Владимир Пилософ, национален консултант по педиатрия, проф. Пенка Переновска от УМБАЛ „Александровска”, проф. Радка Тинчева от Специализираната болница за активно лечение по детски болести, проф. Искра Христозова от Специализираната болница за активно лечение на детски онкохематологични заболявания, проф. Борислав Владимиров от Университета „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас, и доц. Стелиана Кюркчиева-Маринова от МБАЛ „Токуда”. Останалите членове са представителите на МЗ д-р Ирина Ковачева, на АСП Емил Тодоров, на БЧК доц. Красимир Гигов, на гражданската инициатива „Спаси, дари на…” Десислава Хурмузова, на Българския дарителски форум Красимира Величкова, на Националната асоциация на децата и младежите с диабет Нели Логотетова, на Българския съюз на трансплантираните Весела Настева, на БНТ Мария Чернева, на БНР Мая Данчева и на радио „Витоша” Милена Златкова.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА