Last news in Fakti

23 Април, 2013 19:33 2 856 1

Министър Кристиан Кръстев: Усилено работим по оздравяването на БДЖ

  • кристиан кръстев-
  • бдж-
  • оздравяване-
  • обществен съвет-
  • мтитс
Министър Кристиан Кръстев: Усилено работим по оздравяването на БДЖ - 1
Министър Кристиан Кръстев

"Надявам се заедно да намерим оптималната формула за оздравяването на българските железници“. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев по време на второто заседание на Обществения съвет в сектор „Транспорт“. По думите му железопътният транспорт е един от основните приоритети на МТИТС. Усилено работим по ускоряването на процесите по оздравяването на БДЖ, увери още той.

Министър Кристиан Кръстев каза, че всеки, който има желание да концесионира железопътни линии, може официално да заяви интерес в МТИТС. Преди да бъде заявено инвестиционно намерение министерството няма да стартира концесионни процедури, тъй като те са свързани със задължителни скъпоструващи предконцесионни анализи, допълни той.

На следващото заседание на съвета ще бъдат разгледани всички изпратени предложения и проблеми, свързани с борбата със сивия сектор в транспорта и други наболели въпроси. Заседанието ще се проведе на 29 април от 10.30 ч. в сградата на МТИТС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sava Vikova

    0 0 Отговор
    Как БДЖ ще излезе на печалба, когато за работа са необходими почти половината от наличните вагони?! Никой не си прави труда да прочете колко голям заем са взели комунистите за това предприятие. Заем, който ние сега трябва да връщаме. Ивайло Московски се опита да намали заема, но все още висят 700 млн. лв. Всички, които не искат БДЖ да се приватизира трябва да осъзнаят, че ако предприятието не се купи, те ще трябва да платят парите.