7 Март, 2019 17:46 4 942 19

Арабаджиеви хванати с няколко фалшиви лични карти

  • арабаджиеви

Най-краткия срок, в който могат да бъдат върнати в България, е не повече от половин месец

Арабаджиеви хванати с няколко фалшиви лични карти - 1
Снимка: БГНЕС

Задържаните в Барселона Ветко и Маринела Арабаджиеви са имали в себе си няколко фалшиви карти вместо истинските лични документи, пише TrafficNews.bg. Арестът им в имението в Кабрера де Мар, собственост на Георги Семерджиев-Жоро Шопа, е станал в 8:45 местно време, съобщи говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова.

До залавянето на Арабаджиеви се е стигнало след информация на българската прокуратура и служби до Испания. Властите в София са изпратили в Мадрид европейска заповед за разследване, чрез която испанците са имали законовото основание да претърсят имението на Жоро Шопа, където се натъкнали на Арабаджиеви. Самият Семерджиев пък е закопчан по искане на Швейцария, а не на българските власти.

Според Арнаудова държавното обвинение е имало информация къде се намира бизнес фамилията. За въпросното имение пък се знаело, че в него може да има документи, свързани с Арабаджиеви.

За претърсването на имота на Жоро Шопа имало две основания. Едното е искането на швейцарските власти за задържане на Семерджиев, а второто е европейската заповед за разследване, издадена от нашата прокуратура.

В най-оптимистичния вариант, ако Ветко и Маринела се съгласят да бъдат екстрадирани, най-краткия срок те да бъдат доведени у нас е 2-3 седмици, прогнозира Арнаудова. Сега тепърва трябва да се преведе заповедта за тяхното задържане и да се изпратят всички документи по разследването.

Арабаджиеви се издирваха с Интерпол и еврозаповед за арест от август м.г. след акция на Специализираната прокуратура по разследване за данъчни престъпления и пране на пари. Зад решетките е синът им Вълчо


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    28 2 Отговор
    За какво да ни ги връщат, за да ги освободят??? Ще платят такса спокойствие и са на свобода.

    Коментиран от #4

  • 2 Сиромаха

    10 5 Отговор
    Пак е нещо , има надежда !! " за моите пра внуци "
  • 3 1944

    11 6 Отговор
    комунист комунисту око не вади. е, може да му изтараши джобовете.
  • 4 Маджо

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ти добре ли си? Изпята им е песента тотално, ще продават царевица на плажа на Елените ! Шегувам се разбира се, но в момента Маджо и подупечените му са тръгнали да колят и бесят и да сложат ръка на цяла България ! Това е поръчкова акция и обвинение с цел да им се присвои бизнеса, който печели наистина много, това е 100% сигурно ! Не че не са укривали данъци, всеки един крупен бизнесмен го прави, въпроса тук е че българското законодателство е изпълнено с вратички и с едни добри адвокати всеки може да се измъкне, но тук нещата стоят на по-високо ниво, ще ги окрадат както те са крали от камериерките си :Д . Въпреки, че говоря с голяма доза хумор нещата никак не са розови, наистина има тенденция за завладяването на най-апетитния и доходоносен бизнес в България, а именно морският туризъм от група хора с тъмно минало и порочни практики. По-големите морски курорти отдавна са в ръцете на мутрите, като например Слънчев бряг, Свети Влас, Златни пясъци и прочие. Сега се слага ръка и на вече други разработени комплекси и бизнеси като този в Елените на Арабаджиеви, както и така наречената морска гара във Варна, която от 2-3 години се е превърнала в атрактивна бизнес зона със ресторанти и развлекателни заведения, което я прави апетитна хапка и абсолютно нагледен пример как с общинска земя, чиято рента е символична и е сходна с цената на тротоарното право и по документи и фактури всичко е така, но парите които се гърбят от силовите структури и дават под масата са стотици

    Коментиран от #18

  • 5 Тиквата

    12 1 Отговор
    Бая пари шъ лапнем с Цецко Пъпеша.
  • 6 гост

    6 2 Отговор
    Сега,при Баневи на гости,доста кари на ДС го зкършиха напоследък.
  • 7 Владимир Владимиров от София

    9 0 Отговор
    Братя Галеви са били в мазето на къщата обаче никой не се е сетил да погледне.
  • 8 А,де ...

    4 0 Отговор
    Сиромашийки, завалийките. С фалшиви карти :-) Обзаведохме пол'вината свят с истински. Явно, 'братските' посолства са ни набили 'канчетата'.
  • 9 Bingo

    11 0 Отговор
    Преди 6 месеца Afera.bg писаха че Арабаджиеви се намират в това имение, а те час сега ги задържат. Що така?

    Коментиран от #10

  • 10 Китко Миткин

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Bingo":

    Ами, щот в интерпол не четат 'лудата' Веска.
  • 11 Никола Гешев

    4 0 Отговор
    Отдавна ги знаят къде са, но златни кокошки трудно се колят, досега течаха преговори на кои бизнеси ще се сложи ръка Баце, обаче Ветко салфетката почна да се дърпа и му пратиха цивилната Гвардия, и както е казал народа като не знаеш да целуваш лице, ха сега целува дупе.
  • 12 Булшитс

    5 0 Отговор
    Галеви да издадат книга - как да се укриваме for dummies
  • 13 Евала

    2 0 Отговор
    Всеки от полицията знае къде са братя Галеви! Но... Те знаят прекалено много за много от политическият ,елит" на бг и затова кино един генерал ги прати в чужбина !! За да злепостави ГЕРБ и Бойко ! И от Европа бяха доста притеснени от този факт! Защото Галеви бяха в ,черния списък на европейският съюз!
  • 14 Евала

    2 0 Отговор
    А Жоро шопа след като е търсен от швейцарските власти! Защо не го заловиха досега! Или швейцарците го търсят от два дена! Леле смях! Ако си плащаш на полицията! Може да си се укриваш до пенсия! Защото дефакто никой не те търси истински а само на хартия.защо г-н недаде малко инфо по въпроса с укриването на Галеви,Таки ,Ветко,Брендо!
  • 15 532

    1 0 Отговор
    Абе не пише Ветко а Вълчо .Що не наричате човека с истинското му име
  • 16 Да да

    3 0 Отговор
    Ако човек е толкова богат, колкото Арабаджиеви, няма да си прави фалшиви лични карти и да живее под непрекъснат страх. Богатите хора си наемат най добрите юристи и икономисти правят всичко според законите и живеят спокойно. Тук причината е друга, и никога няма да се разбере.

    Коментиран от #17

  • 17 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Да да":

    Дори да е друга причината, задържането пак има положителен ефект, като възмездие за дивашката приватизация.
  • 18 Рум

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Маджо":

    Точно в десетката
  • 19 така е

    1 0 Отговор
    Идват избори и да п.ащат на ГРОБ-а!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове