Last news in Fakti

8 Март, 2019 10:41 1 577 7

Иван Гешев: Арабаджиеви може да бъдат върнати от Испания до 15 дни

  • иван гешев-
  • арабаджиеви

Предприеха се съответни действия, контакти със съответните испански власти

Иван Гешев: Арабаджиеви може да бъдат върнати от Испания до 15 дни - 1
Снимка: БГНЕС

Ветко и Маринела Арабаджиеви може да бъдат върнати от Испания до 15 дни. Ако се мине през испански съд, това може да продължи 2-3 месеца, но аз нямам притеснения, видяхте какво се случи във Франция (със семейство Баневи). Това заяви Иван Гешев, заместник-главен прокурор на Република България, в интервю за „Канал 3“.

За локализирането и задържането на Ветко и Маринела Арабаджиева той поясни: “Ситуацията е следната – в края на миналата година се получи информация от българските специални служби, че издирваните лица се намират в Испания, в жилище или имот на лицето Георги Семерджиев. Предприеха се съответни действия, контакти със съответните испански власти. Локализирахме къде се намира, посочихме имота къде се намира, поискахме обиск и задържане, в случай, че бъдат установени там издирваните Ветко и Маринела Арабаджиеви”.

Вчера стана ясно, че обявените за издирване Ветко и Маринела Арабаджиеви са задържани в Испания. За тях има издадена европейска заповед за арест и европейска заповед за разследване. Те са обвинени задочно за участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари.

На 7 март, в 8.45 часа, Ветко и Маринела Арабаджиеви са установени в жилище, в Кабрера де Мар, в близост до Барселона. Жилището е ползвано от българския гражданин Георги Семерджиев, известен у нас като Жоро Шопа, съобщи говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Вчера сутринта два екипа от испанските съдебни власти са предприели действия и са влезели в съответния имот. На място са задържани Арабаджиеви и Семерджиев, каза още тя и уточни, че Семерджиев е задържан по искане не на българските, а на швейцарските власти.

Предстои българската прокуратура да преведе европейската заповед за арест на испански език и да се премине по съответния законов ред и представяне на документите на испанските власти, за да могат Арабаджиеви да бъдат екстрадирани у нас.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едно Питание

    2 0 Отговор
    А Оградаджиеви, Безинджиеви, Магистраладжиеви, Джпиджиеви, Хасковлиеви, Чезаджиеви, Корабострителницоджиеви кога ще проверим дали има данни за извършени финасови нарушения? Или там всичко ОК?

    Коментиран от #5

  • 2 КОД789

    3 0 Отговор
    Никаква информация са нямали БГ службите за Арабаджиеви,случайно са заловени на гости на Семерджиев.15 дни за контакт с Испания ,алооо да не чрез външно министерство ? БГ полицията като част от европейската полицейска орг. нямат ли канали за директна връзка със своите колеги испанци?
  • 3 Клюкар

    0 0 Отговор
    Миналата година, октомври ако не се лъжа, прочетох в Афера.бг че са там. Пеша да беха тръгнали до Барселона,по бързо щеха да занесат искането за арест.
  • 4 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    0 0 Отговор
    Ее ше ги връщате таман ше почне сезона на ибиса
  • 5 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Едно Питание":

    Там е страшна работа все едно да си извадат очото от мвр ако рови там
  • 6 457

    0 0 Отговор
    ДЕМЕК СЛЕД 15 ДНИ ГИ ВРЪЩАТ И МАКССИМУМ ДО МЕСЕЦ СА СИ ПО ИМЕНИЯТА ?
  • 7 КОД579

    1 0 Отговор
    Може и да не ги върнат,или да не са в следствен арест.Тези са хората,чрез адвокатите си да покажат на какво ниво са следствените арести в Европейска България ,в какви условия живеят задържаните (задържан не значи виновен) и още по важно условията в които работят служителите в тези следствени арести! Хората бягат не заради правосъдието а заради условията в следствените арести!Бетер в Багдад са!