Last news in Fakti

7 Март, 2019 16:55 16 688 24

Жоро Шопа се оказа братовчед на Евгения Банева

  • арабаджиеви-
  • жоро шопа

Георги Семерджиев-Шопа пое бизнеса и грижата за семейството на Брендо, след като той влезе в затвора

Известният столичен играч Георги Семерджиев - Жоро Шопа, който бе арестуван днес заедно с фамилия Арабаджиеви, се оказа в роднинска връзка със скандалната бизнес дама Евгения Банева, съобщи Блиц.

Известният със страстта си към ретро автомобилите и луксозните часовници Семерджиев, е братовчед на Банева, която обяви номинацията си за евродепутат, за да може да излезе от ареста.

Георги Семерджиев ще бъде предаден на Швейцария за разпит във връзка с финансови престъпения.

Кой е Жоро Шопа?

През 2014 година беше извършено покушение срещу него. След стрелбата по Георги Семерджиев - Жоро Шопа в МВР се спряха на няколко основни версии за нападението. Една от тях е, че именно хората, участвали в отвличането на дъщерята на Евелин Банев – Лара, стоят и зад атентата срещу Шопа.

Все още неизвестен килър изстрелял 4 куршума по Георги Семерджиев, но само един е успял да го улучи. Нападателят го причакал пред столичния хотел „Хемус”, близо до Сити център, в нощта на събота срещу неделя. В района Жоро Шопа има офис.

Според разказа му пред разследващите, около 1:20 той слизал от лъскавата си кола, когато нападателят е открил стрелба в гръб. След като се обърнал успял да види един мъж, който е бил непознат за него. Той не успял да избяга от куршумите и един от тях го улучил в плешката и излязъл отпред през рамото.

Оловото минало на сантиметър от сърцето

След като му е била оказана първа помощ в "Пирогов", Шопа се е подписал и си е тръгнал от болницата, но с уговорката да ходи на прегледи, за да се следи заздравяването на раната му. Семерджиев, който няма официални крими-регистрации, разкрил още пред полицаите, че не е бил заплашван, нито пък предупреден, че му се готви покушение.

Според източници в МВР, Шопа бил прострелян заради пиянска свада в заведение, където той бил на рожден ден. Различната версия, която също проверяват тогава разследващите, е, че Шопа е станал жертва на приятелски огън.

Досие:

• Георги Семерджиев-Шопа пое бизнеса и грижата за семейството на Брендо, след като той влезе в затвора. Почти 2-метровият мъж управляваше хотелите на Брендо по морето, сред които баровският комплекс "Лозенец".

• Жоро Шопа има страст към скъпите коли. В гаража му са паркирани “Порше – Панамера”, което е тунинговано за още 100 000 лева допълнително. Семерджиев се движи и с бял джип "Рейндж Роувър". Наскоро възмутени граждани от квартал "Лозенец" заснеха поршето му, паркирано на забранено място, което пречело на пешеходците да преминават.

• Синът на Семерджиев – Лоренцо, гради актьорска кариера. След бомбения атентат пред къщата на Банев, Жоро Шопа изпратил сина си в частно училище в Лондон заедно с майка му. Там им купил апартамент в баровския квартал "Кенсингтън" за над 1,5 милиона паунда. Междувременно Лоренцо се включил в класовете по актьорско майсторство, след което следвал филмова режисура в елитния университет Кеймбридж. Годишната такса, плащана от баща му по време на 5-годишното обучение, надхвърляла 70 000 английски паунда. В България Лоренцо се появи в сериала "Под прикритие". Той изиграва епизодична роля в 8-и епизод от третия сезон на кримката.

В лентата 25-годишният Лоренцо е дребен измамник, който е вербуван да източва банкови карти от Росен Куката и ченгето под прикритие в мафията Мартин. Според слуховете Брендови са предоставили безвъзмездно баровския си хотел "Ле Фльор" за заснемане на няколко от сцените в "Под прикритие".

• Името на Жоро Шопа се свързва и с първата българка, позирала в оригинала на Playboy – Соня Васи. А клюката твърди, че двамата дълго са делели едно легло.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    74 1 Отговор
    Та те всичките са една рода.

    Коментиран от #20

  • 2 Гаргамел

    119 1 Отговор
    Загубих си 1 мин от живота да чета глупости за някакъв боклук
  • 3 ДАААА

    41 20 Отговор
    КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ МЪКИ ПРОДЪЛЖАВАТ ОЩЕ ЕДИН ИЗБОРЕН СПОНСОР ПО МАЛКО ! ОЩЕ ПО ЗЛОБНИ ЩЕ СТАНАТ БСП !
  • 4 ФАКТИ

    51 4 Отговор
    ЕВГЕНИЯ БАНЕВА И ЖОРО ЩОПА СА БРАТОВЧЕДИ ЗАЩОТО КОРЕНА ИМ И НА ДВАМАТА Е ОТ ТОПОЛОВГРАД. МАРА ЧОБАНОВА ДЕТЕ НА ВИДНИ КОМУНИСТИ И МАЙКА НА ЕВГЕНИЯ БАНЕВА Е ОТ ТОПОЛОВГРАД КЪДЕТО Е РОДЕНА И ИЗРАСЛА , А РОДАТА НА ЖОРО ШОПА СИ Е ВСЕ ТАМ
  • 5 3333

    51 9 Отговор
    След 30 години нещата започнаха да се подреждат. Роднини братовчеди все с червен цвят. Поживяха 30 години, стига им толкова, Ние се натеглихме заради тях, дори някой сложиха край на живота.
  • 6 месара

    53 0 Отговор
    ми той жорето циганин бе. демек, банева и тя циганка!

    Коментиран от #16

  • 7 Ники

    28 3 Отговор
    От тия неща я има нещо вярно я не .. в района няма офис а има цял Хотел .. панамера няма със сигурност .. не е движил бизнеса на Брендо , той има и брат и тн пък и Брендо сам си движи нещата ... Иначе Шопа е от тия дето обичат да се прикачват към по заможни от него ..

    Коментиран от #9

  • 8 Браво Браво

    25 2 Отговор
    БРАВО, НАЙ-ПОСЛЕ ИСТИНИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ЯВЕ И ВСИЧКИ СМЕ ЕДИНОДУШНИ - ПОТОМЦИ НА ВИДНИ КОМУНИСТИ, НЯКОИ ЦИГАНИ, СА ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ОКРАЛИ ДЪРЖАВНИТЕ АКТИВИ, И БРАВО ЧЕ ГИ "ЛОВЯТ" ВЕЧЕ, НЯМА КАКВО ДА СЛИЗАТ ОТ САМОЛЕТА В МАЙБАХА АМИ КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО
  • 9 Бордюр

    24 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ники":

    Нищо не знаеш, Шопа е дясна ръка на Брендо от може би 20 години и двамата са от Тополовград и се знаят от деца. Преди много години, Жоро е започнал първо като охрана на Брандо и пострадва лошо при атентат предназначен за шефа му. Бомба избухва и почти откъсва единия му крак, който в последствие докторите го спасяват. В момента самия Жоро е изключително богат и влиятелен. Ако го осъдят ще е най вероятно в чужбина, в България ще е трудна работа.
  • 10 Пешо шопа

    28 0 Отговор
    Само като прочетох, че Жоро бил почти 2-метров и ми стана ясно, че авторът на горния буламач, хал хабер си няма, за кого пише! Шматарок дето чул-недочул. Минал Жоро покрай двата метра. Хахахахахахаа
  • 11 Batushka

    25 2 Отговор
    Аман от жалки селяни в тая кочина....дразни ме това ,че им правите реклама на тия цървули ...а последните двама явно са от тия впечатлителните относно тая сган...
  • 12 66666666

    13 0 Отговор
    Защо сега не започнат да говорят да си кажат всичко да разберат хората за какво става вьпрос
  • 13 Гост

    20 7 Отговор
    Само Тато ги оправяше такива боклуци

    Коментиран от #22

  • 14 Гошо

    13 7 Отговор
    Типична ГЕРБаджийска мутра

    Коментиран от #19

  • 15 Гост

    6 0 Отговор
    Те на село,всички са си рода.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 бял

    8 1 Отговор
    Първо Шопа не е двуметров и второ кара Г класа кабриолет,аре размърдайте си журналистическите дупета преди да преписвате
  • 18 Българин

    7 1 Отговор
    Жоро шопа е е 1,65 см ,истински Аполон" хаха на охранителите които е наел да го пазят Нейм давадава повече от 700лв заплата! Голям смях! Но как полицията да не знае къде е Брендо!! Да не би да си затваря очите родната полиция за бредндо! Защото е ......работник на .........
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Хаджи хаджи Българин

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Дали има роднинска връзка с ген.полк.Атанас Семерджиев? Последният Началник Чаб на БНА и по негов указ ликвидира ДС за едно денонощие? Аз нямам връзки с тези хора, но развитието на историята ме интересува! Дали не са роднини? Ще се радвам някой да се разрови в тази кочина! За мен няма цветове на партии! Или има достойни хора или няма!
  • 21 ИВАН

    4 0 Отговор
    Жоро ли, шопа ли, Лоренцо ли - та те изобщо не са българи тия, по скоро са продажна, безродна измет ... по една голяма гьостерица и да връщат всично на народа, от когото са окрадени тия средства
  • 22 Хаджи хаджи Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Тато! Да ама сега има " Родител" 1 и " Родител" 2 , а " То" като порастне, само има право да избира! "Той" или " "Тя" или "То"! Ти за Тато ми говориш! Последното брат беше хумор, за който го разбира!
  • 23 Йосип Броз Тито

    3 0 Отговор
    Значи това е новият тъпкач на Евгения Банева...
    Жоро Шопа, да го опее попа...
  • 24 Bazik Atanasova

    5 0 Отговор
    За първи път чувам, че Брендо бил в затвора. И в кой ако не е тайна.