Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 11:55 2 037 24

Отново викат Борисов и Фандъкова в пленарна зала. ГЕРБ отхвърли предложението

  • шахта-
  • парламент-
  • герб-
  • бсп

Левите настояха за прегласуване на предложението, но то отново не мина

Отново викат Борисов и Фандъкова в пленарна зала. ГЕРБ отхвърли предложението - 1
Снимка: БГНЕС

Сутрешно напрежение в пленарна зала. Повод стана вчерашното искане на левицата за изслушване на премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова за случая с починалото дете в следствие на ток.

Днес председателстващият заседанието Емил Христов вкара точката като предложение в дневния ред. От ГЕРБ поискаха поименна проверка преди тя да бъде гласувана. Това накара социалистите, които традиционно не са в зала в началото на заседанието да влязат. Предложението за изслушване обаче не мина. Това ядоса депутатите от БСП. Не ви ли е срам да прикривате корупцията, попита Христо Проданов, на което обаче Емил Христов предупреди, че нарушават правилника. Червеният депутат бе наказан с предупреждение.

Левите настояха за прегласуване на предложението, но то отново не мина. Затова и Христов настоя за спазване на правилника.

Иван Иванов от БСП излезе на трибуната и посочи, че управляващите се опитвали да скрият премиера. Погазихте правилника, ядоса се Иванов. Емил Христов му обясни, че Христо Проданов не е наказан. Георги Свиленски поиска пак да се гласува предложението за изслушване на премиера и кмета на София за случая с удареното от ток дете. От ГЕРБ подвикваха от зала, което възмути левите. Свиленски настоя за ред в залата.

БСП иска да знае кой подкрепя беззаконието в България. Филип Попов пък се възмути, че се отнемала думата на депутатите от левицата. Не можете да скриете уродливото лице на корупцията, каза социалистът. Червените посочиха, че Бойко Борисов не е влизал в новата зала на законодателния орган. Не можете да скриете тази корупция, която се шири в държавата и ни води към дъното, обясни Попов.

Червените започнаха да скандират от място: "Оставка!". Моля да запазите хладнокръвие, настоя Емил Христов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойку шкафа

    41 1 Отговор
    Кви са тия в парламента,че да ме викат мене,падишаха...Бащата на народа...
  • 2 гроб сатани

    43 1 Отговор
    гроб не са просто за съд за бой са , да не кажа и нещо по ...

    Коментиран от #17

  • 3 Българка

    46 1 Отговор
    България парламентарна република ли е ? Или е феодално влаядение на психопат?
    Защо премиерът вече втора година не влиза в НС? С това криене от въпроси на депутатите той цинично плюе на демокрацията и прламентарната република! Но иначе опрките за плюене срещу Радев е, че се опитва да прави България президентска република!
    Та питам айдуците от управлявата банда до кога ще крият Борисов?
    Разпускайте сборището
    Оставки от цялото правителство! В редица към следственото!

    Коментиран от #6

  • 4 Последния Софиянец

    31 3 Отговор
    Гробаджиите начело с ПКП на амбразурата да прикриват Бащицата.
  • 5 АНТИГЕРБ

    34 2 Отговор
    На 04.04.2021 да си върнем държавата !!!
  • 6 Дельо Хайдутин

    28 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Парламентът е придатък на Тиквата.
  • 7 Хахо

    5 32 Отговор
    Пак Пиар акции на комунистите.Нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили.Бетонти болшевишки тикви.

    Коментиран от #9

  • 8 Геро

    22 3 Отговор
    Значи, ако ме извикат в полицията на разпит... гласувам да отхвърля предложението?
    Предполагам и престъпниците, когато са осъдени и трябва да отиват във затвора вече .... отхвърлят предложението!
  • 9 ПКП Цветето на Кърджалийската пустиня

    14 5 Отговор

    До коментар #7 от "Хахо":

    Не правете ЕВТИН ПИ АР от смъртта на детето.
  • 10 ТаУмВзе

    21 1 Отговор
    Сега герберастията да гледа да не се Вдигне Факултета и компания, че тогава... Веселба!

    Коментиран от #11

  • 11 Дельо Хайдутин

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "ТаУмВзе":

    Ще дадат някой лев на Мешерето и ще решат проблема.

    Коментиран от #12

  • 12 ТаУмВзе

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "Дельо Хайдутин":

    Или са спонсорирали проблема. Както и да го гледаш, това си е Убийство на Дете. А тия мокри обувки, ПР и всекви шитни бълват.
  • 13 смерш

    8 4 Отговор
    На БСП за съжаление очевидно липсва адекватно по реакция на опонента мислене!Така и не проумяват ,че с безплодните си напъни да принудят герб да гласува изслушване на пишман генерала по повод и без повод,само му дават възможност да им се подиграва в лицето като ги игнорира!А това само по себе си е унизително за тях като сериозна опозиция!
  • 14 Уйке

    22 2 Отговор
    Герберите пазят Борисов както пчелното семейство пази пчелата майка, защото много добре разбират, че той падне ли цялото семейство се разпада!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Иван Грозни

    12 2 Отговор
    Както сте свикнали да отхвърляте след изборите ще отхвърляте чакъл за строителството на магистралите. Ще се научите да строите качествено и евтино.
  • 17 бачо е бачо

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "гроб сатани":

    За това дето не си го казал, ще идвам да помагам..."Материал" се намира ...предимно във "ВОЛЯ" ,не ,че в ГЕРБ ги няма ...нищо ,че са "прости" а някои от Деллиормана ще хапнат "кожената тояга" :)))
  • 18 Нека сега

    15 2 Отговор
    Ромите хубаво да видят какво представляват герб и, ако искат, утре пак да гласуват за тях за две кебапчета и 50 лева. Фандъкова стана кмет, благодарение на техните гласове.
  • 19 0123

    11 1 Отговор
    Това с ,което се характеризира поведението ББ и ГЕРБ е НАГЛОСТ. Но големия проблем е в хората. Независимо дали с партийни книжки или не.Става въпрос за тия ,които ще гласуват за ГЕРБ. Кои са те. На първо място всички държавни слугители. Другите са всички ,на които заплатите им зависят от това ГЕРБ ДА СА НА ВЛАСТ.Като се има впредвид дългото управление на тази партия и дълбокото и влияние във всички сектори на живота то гласувалите за нея ще са достатъчни за спечелването на изборите. Да не говорим за всички мръсни номера на,които са способни от тази партия. Накрая може да се каже,че и след поредните избори ,и след всички призиви за промяна ще са валидни слаедните две неща1Нищо ново под небето 2Всяко чудо за 3 дни
  • 20 Фандуца

    7 1 Отговор
    Оставка кога? Ще снимам всички павилиони в София и Фандуца да покаже на какво основание са свързани, най-вече ония в Пжен Парк
  • 21 баце

    5 0 Отговор
    как си позволяват, да не би да са ми работодатели та да ме викат. виж ако ми подплатят сметката с някой и друг милиард -може.
    тъкмо съм заличил следите и съм се скрил, те искат да се визирам пред враговете, а те са много вервайте ми.
  • 22 арената

    4 0 Отговор
    Бай Юнак Тулупов що го крият това национално богатство на простотията от парламентарен контрол , той подлежи на такъв , а дължи и отговор за много неща пред народа.
  • 23 Бок

    5 0 Отговор
    Той БоКът в Европейския парламент не отива , вие искате в българския!
  • 24 Активист на БКП

    1 0 Отговор
    Не може! Заети са! Чекмеджан и Фънда ще реновират ,, Орлов мост,, Хиииииииии...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове