Last news in Fakti

24 Ноември, 2021 17:23 1 392 23

Сформиран е екип от следователи и прокурори за разследването на трагедията на АМ "Струма"

  • екип-
  • следователи-
  • прокурори-
  • разследване-
  • трагедията-
  • магистрала струма

Става дума за шестима следователи от Националната следствена служба и трима прокурори от Окръжна прокуратура-Перник

Сформиран е екип от следователи и прокурори за разследването на трагедията на АМ "Струма" - 1
Снимка: БГНЕС

Екип от шестима следователи от Националната следствена служба и трима прокурори от Окръжна прокуратура-Перник ще работят по образуваното досъдебно производство за тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Струма“, при който загинаха граждани на Република Северна Македония.

С оглед международния елемент на казуса прокурорите от отдел „Международен“ при Върховната касационна прокуратура оказват пълно съдействие и координация във връзка с изпращането на молбата за правна помощ.
По линия на международното правно сътрудничество са уточнени максимално кратки срокове за предаването на изисканите документи.

Това каза пред БНТ Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

В тази връзка главният прокурор на Република България ще командирова в град Скопие прокурор и следовател от екипа, които ще предадат молбата за правна помощ в прокуратурата на Република Северна Македония. С оглед бързина и ефективност командированият екип лично ще получи изисканите документи.

С цел идентификация на загиналите граждани българският екип на място ще получи и ДНК-профилите от роднини на загиналите с цел същите да бъдат съпоставени с ДНК-профилите на жертвите, респективно те да бъдат идентифицирани възможно най-бързо.

Създадена е необходимата организация за бързо и ефективно разследване, има разпределение на работата по отделни ресори и направления.

Главният прокурор на Република България Иван Гешев е в непрекъсната комуникация с главния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески.

ПРБ работи на максимални обороти с цел да се установят причините за настъпването на тежкото пътно произшествие, както и с цел бързото освобождаване на телата на загиналите.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Centyrion

    4 1 Отговор
    Сега като гледам от високо имайки в предвид разстоянието от първото съприкосновение до спирането на автобуса,той не се е движил със 100 км/ч както предположиха.Пълен автобус със тази скорост няма да спре с толкова бързо.Голама маса е ,багаж 50 човека.Не съм експерт ,но така ми се струва.
  • 2 SDEЧЕВ

    6 2 Отговор
    ОТ СНИМКАТА СЕ ВИЖДА ПОРАДИ ЛИПСА НА ВИДИМОСТ–МЪГЛА-АВТОБУСА СЕ ЗАБИВА С ПРЕДНА ДЯСНА ГУМА ВЪРХУ ПРЕКЪСНАТАТА МАНТИНЕЛА ОТ ДЯСНО. СЪОТВЕТНО ПОРАДИ ЛИПСА НА СПЕЦИАЛНИ ПЛАСТМАСОВИ БИДОНИ С ВОДА КОИТО ДА ПАЗЯТ КРАЯ НА МАНТИНЕЛАТА ОТ ЧЕЛЕН СБЛЪСЪК,АВТОБУСА СЕ НАНИЗВА НА СНИЖЕНАТА И ПРЕКЪСНАТА МАНТИНЕЛА,ОТТАМ ГУМАТА И ОКАЧВАНЕТО ОТ ДЯСНО СЕ РАЗПАДАТ СЛЕДВАТ ИСКРИ И ПОЖАР,БУСА СЕ ЗАБИВА ПОЧТИ ПЕПЕНДИКУЛЯРНО ОТ ЛЯВО МАНТИНЕЛАТА СЕ РАЗКЪСВА БУСА СЕ ЗАКЛЕЩВА МЕЖДУ МАНТИНЕЛАТА И МУ СЕ БЛОКИРАТ ВРАТИТЕ. СЛЕДВА АД. БИДОНИТЕ С ВОДА ,КОИТО ВИЖДАМЕ НАВСЯКЪДЕ В ЕВРОПА ЩЯХА ДА СПАСЯТ ХОРАТА

    Коментиран от #3, #10, #11

  • 3 Някой си

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "SDEЧЕВ":

    Ти не чу ли, че само предната врата е била блокирана, средната е била отворена, но хората не са успели да излязат. Телата са били струпани около средната врата. При това положение са умрели от задушаване, а не от изгарянията
  • 4 Някой си

    5 1 Отговор
    Aa пък ce чудя, кoгa ли някoя нaшa фирмa щe пoчeрни нaши ceмeйcтвa. Пътувaм чecтo oт Гърция зa Coфия...прocтo нямaм думи зa бeзoбрaзнoтo cъcтoяниe нa aвтoбуcитe. Шoфeритe гoнят кaтo бecни, a aвтoбуcитe ca нaпрaвo прeд рaзпaдaнe, при 70-80 км вътрe вcичкo дрънчи и трeщи, a пилoтитe нaдувaт cъc 120 ....вeрнo , нaд cтo килoмeтрa вcичкo ce уcпoкoявa, тa зa тoвa мoжe би ce oпитвaт дa пocтигнaт cвръхзвукoви cкoрocти. Изoбщo, ДAИ прoвeрявaт ли нa хoд тeзи тaрaляcници...Cъмнявaм ce.Aбe..нeмaм думи зa бългaрcкaтa бeзoтгoвoрнocт.

    Коментиран от #8

  • 5 Тая мантинела след завоя,

    2 1 Отговор
    Да я махат, директно се натрисаш в нея, спазвайки плътно вдясно, и маркировка котешки очи да очертава пътя

    Коментиран от #23

  • 6 Тоалетна хартия

    7 7 Отговор
    От снимката се вижда, че и идиот не би се блъснал в мантинелата. Шофьора е бил разсеян....ЗАЩО ИЗГОРЯ АВТОБУСА.....????!!
  • 7 Да ги обследват тия пътища с

    2 0 Отговор
    Екип включващ автомобилния състезател Димитър Илиев
  • 8 Тоалетна хартия

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Някой си":

    Пълни глупости.... Нарочно съм карал зад тях, за да видя с каква скорост карат. 112 в контакти на тел.ми е в любими. Редовно се обаждам при нередности и т.н. Преди 15год.щеше да ме убие, камък изхвърчал от камион....Още имам белези!!!

    Коментиран от #12

  • 9 Sam

    7 1 Отговор
    Отново лъжи.Всичко просто и ясно. Нанизали се е на мантинелата сложена в средата на пътя преобърнал се е и се е спрял в лявата мантинела преобърнат и се е запалил. Причината е тоя който е поставил мантинела в средата на пътя
  • 10 Сам

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "SDEЧЕВ":

    Да така е било то се вижда. Не знам какво има да разследват толкова то е ясно
  • 11 МЕЧЕВ

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "SDEЧЕВ":

    А бе "SDЕЧЕВ", ами зимата кога падне замръза ,тези туби с вода дето ги споменаваш ,ще станат ,като бетон бре-нещо като айсберги с лед -дето цял "Титаник" потопиха ...С антифриз ли ще ги пълниш ...При нас и това няма как да стене -ще го откраднат ...
  • 12 Куранага сан

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Тоалетна хартия":

    Ти на колко ракии си в момента бе...? Питам, така...от любопитство!!!

    Коментиран от #14

  • 13 Аламинут

    4 1 Отговор
    Наистина е безумие,да сложиш мантинела по този начин,на място за
    отбиване.От какво пази,че не се сещам.
    Новите и преправени тапи на Транжора,
    са същото безумие,но в друга опаковка.
    Крало се е,но няма ли специалисти,поне
    това,което се прави да е изпипано.

    Коментиран от #17

  • 14 Тоалетна хартия

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Куранага сан":

    Миииии, незнам, майкати ми ги брои в леглото, питай нея!!!

    Коментиран от #22

  • 15 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор
    КОЙ ПОСТРОИ ,,магистралата,,?????????ТОЙ
  • 16 Малоуми

    5 2 Отговор
    Ало малоумниците, просто отворете Гугъл мапс и вижте камионите от кариерата, които вървят по магистралата съвсем близо до мястото на катастрофата. Те са без покривала и вървят един след друг и сеят пясък по магистралата. И тогава няма да има какво да разследвате. Там винаги затварям прозорците на колата, когато минавам. ПРОСТО ПРЕСТЪПНИЦИ!
  • 17 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Аламинут":

    КВИ СПЕЦИАЛИСТИ бе !!!!!!ТАМ СЕ КРАДЕ , ТЕ,СПЕЦИАЛИСТИТЕ !!!!ПРЕЧАТ!!!!!посочи ми СПЕЦИАЛИСТИТЕ НА ББ!!!!!/освен СЕВДА/
  • 18 Пернишки герой

    3 0 Отговор
    Лицето Диана Русинова днес не се ли изказа пак, още мери ли сантиметри с жълтата жилетка? Липсва ми...
  • 19 Варна

    4 1 Отговор
    Комисии, разследващи... - Що за глупости? - И от снимката се вижда, че става въпрос за грешен проект и грешно изпълнение.
    Никой не слага отбивка и разделителна мантинела на завой! - От проектанта до изпълнителя и приелите СМР ... - Всички са за затвора!
  • 20 Абее

    2 2 Отговор
    Вината трябва да се търси в уникалната,безумна мисъл на българските пътни инДЖинери с купени дипломи.МЯСТО ЗА ПОЧИВКА на завой,до което води странна трета лента с луда маркировка.Ако не познаваш пътя,вероятността да спреш за ВЕЧНА ПОЧИВКА е огромна и това не е единственото място в БГ.Преди да тръгнете по непознат маршрут ползвайте ГУГЪЛ МАП-МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ ДА ИЗБЕГНЕТЕ срещата със Свети Петър.
  • 21 Бай Шили

    1 1 Отговор
    Шофьори е заспал и е отъркалял аувтобуса
  • 22 Куранага сан

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Тоалетна хартия":

    Кел файда. Такива бзопасни игли като тебе под път и над път.Куче, дето много лае, работа не върши..та и твойта работа същата.
  • 23 ЗАЩО ПОВРЪЩАТ

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тая мантинела след завоя,":

    нещо МНОГО СТРАННО ОТ ПОТЪРПЕВШ- ХОРАТА В АВТОБУСА СА ПОВРЪЩАЛИ!!!!!!!! ОТ КАКВО И ЗАЩО????? КОЕ МОЖЕ ДА НАКАРА ХОРАТА ДА ПОВРЪЩАТ????
    Той успял да счупи страничния прозорец след избухването на пожара, след това измъкнал годеницата си, която била със счупен крак.Младият мъж сподели, че автобусът се е ударил от дясната страна на тротоара, след което са се спукали гумите му и е избухнал пожар.Сюлеймани сподели, че всички в автобуса започнали да кашлят, д крещят, а някои дори и да повръщат
    СПАСЕНА И РАЗКАР ОТ ПИРОГОВ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол