Last news in Fakti
19 Септември, 2019 13051

Тъпотия ли е казармата?


  • Красимир Каракачанов министър на отбраната Армията е институция, която дава не само умения на младите хора да защитават страната си, което е тяхно задължение по Конституция. Ще ги направим мъже, защото 25 години ни заливат със съзнанието, че преди всичко трябва да бъдем някакви европейци, някакви джендъризми.
  • Едуард Папазян журналист Идеята да се върне задължителната казарма я възприемат положително само хората, които смятат, че ще имат някакви ползи от връщането на наборната военна служба. От общо 27 членки на НАТО, 5 имат наборна служба и аз понеже съм бил в казармата 2 години, знам, че това е най-тъпото нещо на света.

    992 гласа
    56%
    44%
    764 гласа

Коментари

  • 1 Иво

    242 88 Отговор
    Какви умения дава армията бе? От кого ще се защитаваме , от мухите и комарите ли? Пълна загуба на време! Ела да ги видиш какви са в малките поделения - пияници и безделници на заплата. Няма нужда пак да ги хрантутим. Който иска, да се записва в професионалната войска,другото е тотална деградация...

    Коментиран от #37, #52, #68

  • 2 Пешо

    192 54 Отговор
    Kато гледам какви са тумбаци огромната част отБГ военните,Каракачанка задай си въпроса дали има някакъв смисъл или си правиш просто предизборен P.R.
    п.п. А иначе и ас съм служил 2г. и не мисля,че казармата ми е донесла нещо положително,просто ми загубихте две години от живота.

    Коментиран от #93

  • 3 гощо

    205 65 Отговор
    По голяма тъпотияв от казармата няма! Тамън си завършил училище и те прибират на някакво малоумно място където те командват малоумници и ти спира живота за 2 години! След като се уволниш гледаш като индианец! Храта вървят напред развиват се а ти си тотално спрЕл за 2 години,дори си иЗпростЕл още повече!

    Коментиран от #4

  • 4 Така мисля

    129 137 Отговор

    До коментар #3 от "гощо":

    Казармата ще направи мъже много лигави момченца ! Там се трупа житейски опит и се учиш на ред и дисциплина !

    Коментиран от #47

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор

  • 6 Които иска да отдаде живота си

    87 17 Отговор
    За да пази окраденото от тиквата доган пеевски и на цвъки имотите на олигарсите имането моля да отива аз не желая

    Коментиран от #122


  • 7 Ооо

    77 22 Отговор
    И казармата и спец службите са нож с 2 остриета. Учат те да използваш оръжие, дават ти такова, карат те сляпо да спазваш нечии идеали. В един момент си застрелял комшията за паркомясто - защото си имал опит, защото си мислиш, че защитаваш себе си и правото си и защото можеш - научен си!
    Трябва да се внимава с това в съвременнито общество. Вече не е важно да имаш 100 хилядна армия разпусната по градовете, защото част от тази армия срещу малко пари се обръща срещу останалото население. За справка - мутренските години преди 15-25г. Нека има казарма, но в нов вид - нещо полезно за нашето време, което те учи на работа, дава ти професия и опит. Цялото онова маршируване, послушание и стреляне напред назад са някак отживелица. Уроци По гражданска защита, първа помощ, реакция в случай на кризи и т.н е винаги полезно. От това има нужда и всеки като се чуди кои са полезните неща от казармата се сеща само за това. Останалото беше предимно - изпростяване. В рядък случай - успокояване на опърничавите, но пак без резултат - защото най-малко е глупаво да учиш един психически нестабилен и озлобен младеж на всичките по-горе неща, които един ден да ползва срещу други.
  • 8 Гост

    85 60 Отговор
    Казарма трябва да има но да е 1година и да си само войник.Сегашни те млади чеп за зеле не стават повечето.Мамини синчета,наркоман чета,лиглъовци,педалчета,казармата ще ги научи на ред.Служил сам 2г и не намирам за загубено време

    Коментиран от #28, #49

  • 9 ИВАН

    71 46 Отговор
    Може и да не е точно две години, може и по-малко да е, но задължителна служба в полза на Родината трябва да има, една държава щом няма армия, никой не я брои
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 ИВАН

    61 11 Отговор
    Направиха така, че патриотизма не е вече на мода, натрапват ни нови моди с цел да ни заличат, световни планове, дрън дрън ... за да оцелее, един народ трябва и да мисли, а не само плужеци и овце послушни
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор

  • 13 München

    79 47 Отговор
    Имам 3 момчета и с радост приемам темата за задължителна военна служба. Има много негативи в казармата, но те влияят за израстването на младежите в мъже. Пречупват се, започват да уважават по-висшестоящите, поемат отговорност, срещат се с трудностите. Не е случайност отбиването на военна служба от кралските наследници. И още нещо, след 2 г. Служба започнах следване в “К. Маркс”. Тогава започнаха да учат и неминали през казармата момчета. 2 г. разлика във възрастта с тях - огромна разлика в поведени, начин на мислене.....

    Коментиран от #73

  • 14 Луд

    72 31 Отговор
    Много ясно ,че няма да е 2 години.Ама 3-6 месеца нищо няма да ви стане,котенца сладки
  • 15 весел

    24 9 Отговор
    тъпи мазни боклуци
  • 16 1234

    55 37 Отговор
    В швйцария и израел е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ! Само в изчезващи умиращи държави като нашата не е'

    Коментиран от #55

  • 17 Фактолог

    54 7 Отговор
    Едно време имаше казарми – тези казарми бяха дадени за по 1$ на частници – сега ще се купуват "нови" места за казарми, от същите частници – освен това "бизнеса" за дрехи и храна е – от държавната хазна в същите частни джобове – след десет години пак ще ревнат да се закриват казармите – и така де, а да се обзаложим, че братя Домусчиеви и Пеевски ще управляват казармите!!!
  • 18 Грую

    22 12 Отговор
    Като не им стигат пари дори за редовна армия набрната разбира се е тъпотия и до забележителна!

    Коментиран от #112

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор

  • 20 Българина

    26 18 Отговор
    За доброволците 6 м за такива които мрънкат и се крият или нямат 11 клас 2г.!
  • 21 Dido

    40 30 Отговор
    Казармата дава, ако имаш акъл да получиш! Ако влезеш тъпак, няма как да излезеш друго! Ако имаш акъл да разбереш, че дисциплината, личната такава, ще ти помогне в живота, да сдържаш и тушираш нервити си когато срещу теб или до теб стои тапак,било то с по-висок ранг,да видиш,че и сам може да се оправяш без мама и тати. Тогава помага и развива!Но пак повтарям - и за там трябва акъл!Но много безмозъчни люде или разчитата казармата като с магическа пръчка да промени обществото или трабят, че е тъпа защото те самите са такива!!!!
  • 22 Тодор Живков

    59 10 Отговор
    По мое време римляните работеха в строителни войски и хващаха занаят и дисциплина

    Коментиран от #48

  • 23 Тарабойша Хитранов

    23 4 Отговор
    Прасе , диета , вода , хляб - чакане на Ванче Михайлов
  • 24 Залп

    36 14 Отговор
    За да разберете дали е тъпотия, попитайте някой, които е служил на "оперативна" гранична застава, пак повтарям "оперативна", да Ви обясни какво означава реална служба, и дали има смисъл от нея!
  • 25 F16

    30 26 Отговор
    По-добре всички млади в казармата от колкото по пътищата. Там да се научат на дисциплина.
  • 26 Стоян

    78 18 Отговор
    Само който не е бил в казарма и не е бил унижаван и смазван психически и физически от изпитания може да се произнася положително за казармата. Там човешката индивидуалност се ликвидира, честта не се зачита, сержанти и офицери, някои от тях напълно пропаднали пияници и дебили имат пълна власт , каквато в цивилизацията не сте и сънували - могат да правят с войника каквото си поискат, да се гаврят и да го докарат до смърт, видял съм какво ли не, в казармата по всяко време си на крачка от смъртта - било поради нечие невнимание ,или заради извращенията на дебили...За сведение - служил съм в Звездец, който пожелае - да го върна във времето там - та да види какво беше...и да му мини желанието за казарма...Едно такова решение ще доведе до нова вълна емиграция на момчетата веднага след абитуриентския бал...

    Коментиран от #101, #123

  • 27 ъътътът

    33 10 Отговор
    Интересно как някакъв политик-гей ще кара хората да работят за него безплатно. С казарма може доста бързо и ефикасно да закопае тотално икономиката на България. Вместо ти да плащаш 2000 лева данъци месечно, да ходиш някъде да мизерстваш за да взимаш от държавата 400 лева. Пълен малоумник!
  • 28 ххгййх

    16 8 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Много зависи каква ти е средата, какво работиш и какви хора виждаш. Явно ти си при наркоманчетата и такова ти е нивото. При мене младите са супер точни, изпълнителни и амбициозни.
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 23 Отговор
    ПО ДОБРЕ МЛАДИТЕ ГОСПОДА В КАЗАРМА,ОТКОЛКОТО ДА ГИНАТ ПО ПЪТИЩАТА
  • 30 Благой

    32 11 Отговор
    Дебел шишлик,не се занимавай с абсурди
  • 31 Телевизора на Елвис

    41 6 Отговор
    Аз хванах последен или предпоследен набор, не помня. Имах тежко дипломиране и честно казано 6 месеца умствена почивка ми бяха ОК след университета. Не го броя за загубено време. Стегнах си физическата кондиция, срещнах хора от много затънтени краища на страната, видях какво е "нямане"...абе с прости думи- разбрах, че доматите не растат в хладилника. Има полза, но наборната служба трябва да е от 6 до 9 месеца максимум и да е с добре организирано обучение и материална база, която задължително да включва спортни съоръжения. Под добре организирана разбирам войниците да се ангажират с каквото трябва концентрирано и редовно, но и редовно да почиват, а не след 24 часа наряд да ги юрнат да скубят тревички по плаца с пинсета(примерно). Тогава ще има смисъл.
  • 32 редник

    25 3 Отговор
    С тази ситуация в момента в обществото не виждам каква казарма ще бъде - войници със смартфони, разгащени - едно време що инциденти ставаха/ викаха им "ЧеПе"-та - от руски - чрезвичайно произшествие/- бая бели съм видял, сега тези ако ги вкарат в такава обстановка ще се изпотрепят за дни
  • 33 цинично

    43 3 Отговор
    Доколкото съм чел - Каракачанов не е ходил войник - доста е цинично точно той да се застъпва за връщане на казармата , цялата работа мирише отвсякъде - става въпрос за крадене на много пари от бюджета и това се оправдава с необходимости, за каквито дрънка ей така - да се намира на работа
  • 34 F16

    2 1 Отговор
    Ако тоя беше в казармата, това нямаше да се случи:
    https://novavarna.net/2019/09/17/20-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%88%d0%b5%d0%bd-%d1%81%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%bb%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b8%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b9/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&fbclid=IwAR0Nr2RecASdidGspIwy8gld_8R7IflypjzMiYSytfgj2vp3QUq4N1MF_YE
    За подобни изпълнения вместо затвор, служба.
  • 35 SAAB

    17 13 Отговор
    папазяне ... алита и патлаждани с български имена само трудоваци !
  • 36 Миле Китич

    14 1 Отговор
    Не тъпотия - гнусотия е в тези конюшни, били модерни докъм 75г. А и днешната младеж кипи от разюздени наркомани и келешлък. Ще има доста "нещастно" отишли си офицери на огневата. А и за контингента на потенциалния набор, бяха създадени "транспорти" и КЕЧ войски. Сега с РПГ ли ще стреля Хасаня?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор

  • 38 Глупости

    31 4 Отговор
    Казарма, ама като иде там, да стреля и да се занимава с военно дело, а не бате кофи, метли, парцали и препарати, мене ме превърнаха в домакиня, и въобще не знам какъв мъж съм излезнал от там, с диплома за чистачка

    Коментиран от #57

  • 39 Колев

    52 7 Отговор
    Единственото ,което научих е ,че от фуражките чеп за зеле не става! Загубих две години в най хубавата си възраст!

    Коментиран от #106

  • 40 Миле Китич

    5 3 Отговор
    Не е ли по-целесъобразно, "на поръчка" да бъдат купени едни "прескъпи" "РР Дефендър-и" с клетка отзад, и да се доокомплектова Зоо-полицията за едни 350-400млн. лева! Екипите ще обикалят кофите за смет и ритат да изскачат котките, и затварят капаците. Че иначе едни котки изскачат на тумби-на тумби, като изхвърлят боклука пенсионерките. Плашат ги, да. :) :) :)
  • 41 onzi

    38 7 Отговор
    Какви аргументи в полза на казармата имате за случая с момчето, което преди години беше надуто с кофпомпа през ректума? Или за другото момче, дето го прегази танк, който паркира?

    И какви аргументи имате още, след като самите кадрови военни правят всичко възможно техните синове да НЕ влязат в казарма?

    В България казармата е място, в което управляват хора, чиито идеали са "келепир, кьораво, прееби другарче, присвоеното не е крадено" и т.н.

    Коментиран от #96

  • 42 Абсолютна простотия

    45 7 Отговор
    Да си губиш времето и да козируваш на некви по тъпи от теб
  • 43 ТАП 77

    56 5 Отговор
    Само кръгъл идиот, който никога не е стъпвал в казармата, може да иска връщането й!
    Който му се ходи казарма, да ходи. Никой не му пречи! Ама да вкарат момчетата насила, само за уредят техните фирми да лапат обществени поръчки! НЯМА ДА СТАНЕ!
  • 44 Каишков

    25 3 Отговор
    Не случайно един от кратките вицове е "Арменец миньор ! ". Разбирайте го както щете ! Нищо лично !
  • 45 Спорта Майкааа

    23 12 Отговор
    Не си бил мъж като не си бил в казарма. Незнам, но какви примери имам заа такива който са били по добре да не споделям... Кухите военни ако незнаят има хора като мен които не са били в казарма, но сме ходили на лагери с национален отбор (бойни спортове) учили сме в Национална Спортна Академия (НСА). Скъса ли сме се от тренировки и ако си мислят, че са по добре физически подготвени най-вероятно имат ментални проблеми.... Нека съм джендър като не съм бил както вика тва дебело прасе разплуто
  • 46 Миле Китич

    29 6 Отговор
    Напротив Шкембе, напротив. Младото сиган от Сотиря и убиеца на Вероника от Русе, що "джендъризъм" щяха да сътворят в казармата... Да не говорим, че ще бият офицери и сержанти на лягане и ставане. Ще ги посинят, и после - Хелзински комитет, "то сиган насила вкаран, дай сега едни пари тук". А и функциите на сегашната професионална казарма, спокойно може да се поемат от една по-сериозна национална охранителна фирма - Делта Гард например.
  • 47 Не мисли не ти се получава

    45 4 Отговор

    До коментар #4 от "Така мисля":

    И какъв житейски опит ще натрупаш като те затворят някъде за година или две и не вършиш нищо по цял ден?

    Коментиран от #104

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор

  • 49 Призраци

    18 7 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Абе освен, че каза 200 общи приказки за младите, нещо по-конкретно ?
    Примерни а-у ? Щот мога да ти намеря 100 000 млади, постигнали повече от теб, цялата ти рода и всички около теб, точно за 2 години, които ти си загубил в слушане на дебелият старшина !

    Коментиран от #58

  • 50 гост

    49 7 Отговор
    На 52 години съм. 2г.и 3м. от младостта ми загубих безвъзвратно в казармата.И до ден днешен се опитвам да си спомня нещо хубаво от това но не мога. Който иска да става войник и му харесва това добре, да си плащат на професионални войници,а не да вкарват младите на сила там!
  • 51 Ефрейтор

    25 11 Отговор
    Ох на батя пиленцата. Ще ви отворя като капачки на бурканчета.

    Коментиран от #53

  • 52 mik

    19 11 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    Педро, като не си ходил в казарма няма как да разбереш. Ходи се таковай отзад, пу..ко такава!
  • 53 Долнище си

    30 5 Отговор

    До коментар #51 от "Ефрейтор":

    Ето пълно е с хомосексуалисти които искат да ги налегат здрави мъже
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор

  • 55 Смехурко

    29 7 Отговор

    До коментар #16 от "1234":

    Ама в Израел е задължителна и за ЖЕНИТЕ!
    А в Швейцария мъжете си държат КАРТЕЧНИЦИТЕ вкъщи!
    Стискали му на наср...ния дебелак и на МУтрата му да ни раздаде оръжие!
    Я го питай, пък тогава се прави на умен!
  • 56 mik

    16 28 Отговор
    В Гърция е 9 месеца и са ОК с това, комшиите се смеят с нас, че сме се изпедерастили ...

    Коментиран от #65, #97

  • 57 mik

    13 29 Отговор

    До коментар #38 от "Глупости":

    Явно си бил някакъв смотльо и маминчо, обикновено те вършеха домакинската работа в казармата, докато другите ходеха на учения и занятия. Ако знаеш колко много имаше като тебе...

    Коментиран от #59

  • 58 На Египет Фараона

    4 4 Отговор

    До коментар #49 от "Призраци":

    Но не са в БеГе-то нали
  • 59 Долу казармата

    23 4 Отговор

    До коментар #57 от "mik":

    Казваш другите ходеХА на учения.Не казваш ходеХМЕ.Значи и ти си бил от тия които са се скатавали у казармата

    Коментиран от #77

  • 60 На Египет Фараона

    32 6 Отговор
    Тия дърти военни пеераси които познавам бивши шефчета некви там шапкари са до един изкуфели и псичически спрели комунета
  • 61 ааа

    15 26 Отговор
    В казармата не е лесно. Но прекрасно превъзпитава всички простотии на невъзпитаната младеж изкривеното мислене и богаташките глезотии. Има много положителен ефект.

    Коментиран от #62

  • 62 Да ама НЕ

    29 7 Отговор

    До коментар #61 от "ааа":

    Това са комунистически лъжи не възпитава на нищо само си губиш времето и се дрогирате по цел ден което е можеби единственото положително нещо
  • 63 Скатката

    15 7 Отговор
    Аз пък бях комендански и все се въртях покрай полковниците да им паля цигарите. Службичка благодат.
  • 64 наблюдател

    41 6 Отговор
    Понеже бях точно 25 месеца в казармата преди 45 години, и разни тъпи старшени с изгладени мозъци се опитваха да изгладят и моя за да се вписвам в черно-бялата и представа за живота, съм решително против това да се връща казармата. Защото сега тя ще се управлява от хора като Деян Пеевски, които ще лапнат обществените поръчки за издръжката на тази "нова" армия.
  • 65 Педералът на джендър армията

    4 16 Отговор

    До коментар #56 от "mik":

    Нищо че се подиграват като ги изпедерастиме и тях нема да се подиграват тогава хахаха
  • 66 aza

    29 8 Отговор
    по-голяма простотия от казармата няма. хората вече забравиха за Цветан Булиев.
  • 67 filo

    33 8 Отговор
    Въпросът е риторичен, разбира се, че казармата е мега тъпотия. На място където те карат да ходиш насила и съответно се чудиш как да скатаваш и да отбиваш номера сам и само да мине време, няма как да очакваш да има полза за когото и да е.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор

  • 70 Миле Китич

    18 2 Отговор
    Едно време/на младини('96-2001), като курсанти, на един съботно-неделен строй за разчупване на обстановката във ВВВУ, подп. Наломенко от Щаба, ни прочете един "бисер" - уникална родна реч! Писменият изпит на редник от Новобрански център, на тема: "Носене на караулната служба" т.е. задължения. От съчинението лъхаше ТОТАЛНА неграмотност, имайте предвид, че ВВС бяха елитен род войска, и там се служеше с подбор. Та - истината е, че родната казарма беше премахната поради неяснотата как да се процедира с идващата любознателна-демократична-цветна младеж. Защото в казармата повярвайте, могат да станат/ставали са не-малко сакатлъци!
  • 71 истинко

    34 15 Отговор
    Хора, прекараните 2 години и 3 месеца от най-хубавите ми години за мен са безвъзвратно загубени със службата ми в казармата! Освен това там се разболях и от 2-3 болести, последствията от които влача и до сега! Да не говорим за простотиите и издевателствата случващи се в казармата!
    За мен КАЗАРМАТА Е АБСОЛЮТНА ИДИОТИЯ!! Не връщайте комунизма в България!! Не вярвайте на този шкембе-войвода
  • 72 Доналд

    14 26 Отговор
    Трябва казарма, само с лигльовци и джендъри за никъде не сме. Казармата е школа за мъже. От тук коментиращите виждам, че повечето са мухльовци, на които много им тежало в казармата. Вие и сега ще сте същите мрънкалнци!

    Коментиран от #75, #80

  • 73 хахаха

    34 9 Отговор

    До коментар #13 от "München":

    Като ти се обадят после за някое от момчетата ти, че е изнасилено в буквален или духовен смисъл, ще те питам тогава дали пак ще си толкова надъхан за тази комунистическа отживелица, която е напълно ненужна, а и доста скъпа за бюджета на тази бедна държава!

    Коментиран от #95

  • 74 Иван

    39 5 Отговор
    Шкембе войвода да отива в казармата да свали шкембето. Оставете синовете ни на мира!
  • 75 Долнище си

    12 5 Отговор

    До коментар #72 от "Доналд":

    Не се обяснявай че закъсняваш за часа при козметика
  • 76 Йода

    27 1 Отговор
    Всичко което се прави от тъпи хора е тъпотия.
  • 77 mik

    5 8 Отговор

    До коментар #59 от "Долу казармата":

    Виждам, че си пълен п..л, и след като си такъв буквояд, гледай да си оправиш първо граматика. А за мен какъв съм бил и какво съм правил в казармата грижа недей бра, ходи се лакирай сега ... и да не забравиш да се намажеш отзад :-)))
  • 78 Тодор

    22 6 Отговор
    Твърдо против казармата във вида и който беше. За 1,5 години съм изстрелял 60 патрона. Ако това ме прави компетентен войник, бог да ни е на помощ. За сметка на това съм се нагледал на некомпетентни военни които имаха за цел само да се напият (начело с командира на поделението). За комплексарщина от типа "ти знаеш ли кой съм аз бе..." не искам да говоря. Твърдо против наборната армия. Военно обучение в рамките на месец-два, става. Който иска да е в армията трябва да получава пари за това и да го смята за свое призвание.
  • 79 SAAB

    20 18 Отговор
    Хубавото на казармата беше : откъсва те от мама и тати , кара те да поемаш и носиш отговорност , осъзнаваш , че " морето не е до колене "
    режим и самодисциплина .... защото тия днешните / епилирани джендърчета / само салфетки мятат и вместо да стават в 5 те тогава лягат.........иначе простотии и простаци имаше много НО да не би сега да ги няма ? Обобщено ....казармата не е навредила на никой , който е служил ! Напротив той се различава много от този ,който не е ......:)
  • 80 истинко

    7 6 Отговор

    До коментар #72 от "Доналд":

    Просто те съжалявам! Ти сигурно си някой изтрещял фатмак!
  • 81 Димитър

    34 4 Отговор
    Шкембе войводата каже дали е служил.За разлика от него аз Да Аз синовете си в таз тъпотия нямам намерения да му дам.
  • 82 цв.цв офис и асансьор аванта

    24 4 Отговор
    Как ще платиш топлата вода ,всяка вечер да се изкъпят струва 3 лв/кубик вода ,ток за осветление отопление ,облекло.Вече е забранено отглеждането на прасета,какво ще ядат.
    Я по добре да си ходи пишман националиста.
  • 83 Край

    16 20 Отговор
    НИКОГА в своята история България не е била толкова беззащитна колкото сега. Може би само при Шишман и помните какво стана.
    Само много слабо умен човек може да си мисли че войните вече са свършили. България от 70г. не е участвала обаче около нас ври и кипи.
    Югославия/Украйна/ ИДИЛ не са много далече. Българите до 20г. ще са малцинство в страната си.
    На фона на това да се откажеш да обучаваш военно момчетата си е равно на самоубийство.
  • 84 Край

    28 9 Отговор
    2.5 милардаа лева дадохме за 8 самолета.
    За тези пари 100 000 български момчета щяха да минат 6месеца военно обучение по 25 000 лв. всяко. Т.Е пари ИМА.
    Не е нужно да е задължително - достатъчно е военното обучение да е задължително условие мъж да заема държавна служба. Щом иска да яде хляба на държавата трябва да е готов да я брани.
  • 85 Край

    13 14 Отговор
    Военното обучение е дълг за българските мъже. Само през турско не го е имало.
    Професионалната ни "армия" е жалка и няма да защити страната и ден ако нещо стане.
    наборната армия не е комунистическа тъпня щото я има и в Швейцария. Около нас и Турция и Гърция и Сърбия са с наборни армии. Не си представяйте че там правят сапунки или бръснат портретите на стените.
    Дали военното обучение изгражда мъжа е друг въпрос. Без умения да се действа в екстремни ситуации мъжа е мухъл.

    Коментиран от #156

  • 86 Атанас

    21 9 Отговор
    Бил съм в казарма 25 месеца и мога много да ви разправям - но да ви кажа - мотивацията на наборната войска е нулева - ставаш майстор на скатаването, тарикатщината, лъгането, деградира се тотално - на нивото на разните там сержанти и офицери , войската гледа само да се наплюска и натряска и да се скатае, впоследствие адаптацията към цивилния живот е много трудна , защото дори и речта ти е ограничена до към 300 думи , половината от които са псувни и цинизми...
  • 87 Край

    10 8 Отговор
    Никой не предлага да се върне казармата от преди 89 г. за да разправяте спомени от плаца, за дневалния и старшината.
    Военно-патриотично обучение може да е ИНТЕНЗИВНО 4 месеца. С добра материална база. На 10 г. после може има по месец опресняване за да се поддържа годен резерв.
    Пак повтарям това ще струва колкото тъпите самолети дето ни изнудиха да купим.
  • 88 145

    10 4 Отговор
    последните години унищожават варварски България,но ще създанаме армия да я защитаваме - ---ОТ КОГО
  • 89 Пешо

    26 4 Отговор
    Да се върне казармата - ама друг да служи в нея - както му се вика - "На чужд гръб и сто тояги са малко" - та и работата на Каракачанов. Та и този "референдум" - за и против - който е бил и знае какво е не иска и да чуе отново за казарма.А министъра Каракачанов защото не ебил затова ги плеще едни - врели - некипели - да го погнат старите кучета и разните му там фатмаци и лейтенанти, да си изповръща червата , та да го питам после - продължава ли да иска казарма. За едно писмо съм правил лицеви опори в горещата пепел от печката - толкова лицеви опори , колкото букви имаше на плика... много знаете, ама какво сте видели...
  • 90 Христо

    18 9 Отговор
    Аз съм на 25,току що дипломиран,женен с едно дете.Докато съм в казармата кой ще храни семейството ми.Кой ще ми трупа трудов стаж и кой ще се грижи за родителите ми.Мерси на такава държава.
  • 91 vasik atanasova

    13 5 Отговор
    точно джендарите ще ходят в казарма
    за какво ни е казарма и самолети
    срещу кого ще се бием точно ние
    срещу ТУРЦИЯ ИЛИ СРЕЩУ РУСИЯ
    СМЯХ ДО НЕБЕСАТА
    ИЛИ СРЕЩУ АМЕРИКА
    стига простотии ве каракачанов
  • 92 Цар Вул

    17 3 Отговор
    От тъпотия нагоре!!Хайде на бас,че ще отидат само тъпунгери за паричките!!Или ако отидат то ще е доброволно,пак за авантата!!От такава армия "Бог да ни пази""!Тоа дебелия русенски македонец съвсем е изтрещел:Цървули няма,гайде иска!!Пак пари за казарми,дрехи,оръжие и к,во ли не!!Нова структура!Нови офицери,а откъде ще дойдат те след като се затвориха всички военни училища!!Тепърва ще ни смъкват не две ризи,а двадесет!!Ще Ви кажа един истински Случай:Млад човек е войник в Н-те казарми по време на Бомбардировките на "Краварите "срещу СФРЮ!!Питах го ами ако Ви вдигнат и Ви пратят да се биете!А той ми отговори!Всико е проиграно!
    Хвърляме всичко,навличаме цивилните дрехи и да ни няма!!Всички!!Има една приказка:На човека насила можеш да му вземеш нещо,но не можеш да му дадеш дори пачки с пари!!КАЗАХ!!
  • 93 Щом не те е

    5 19 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    научила на нищо казармата,значи си лигльо и се предаваш пред най-малката трудност,и си готов да предадеш род и родина. Такива,като теб са тези които предават за сребърници страната си.
  • 94 Тодоров

    8 20 Отговор
    Вие пък сте намерили от кого да искате мнение за казармата, още повече с фомилия на -ЗЯН. Напълно подкрепям идеята за наборна служба. Редно е младите мъже да заприличат наистина на БЪЛГАРСКИ МЪЖЕ. Сега какво - само ваят форми във фитнеса, а не могат да пробягат 100 м. И като спрат фитнеса, стават на тюфлеци.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор

  • 96 Сещам се за

    25 5 Отговор

    До коментар #41 от "onzi":

    случая с кофпомпата,това бе за някакво момче,което бе по-свито от останалите "бабаити" нарочили го за хомо,а то не е. Що се отнася до случаят с танка,ами да се пази,танка не е на ток да не се чува,същото ще е и в цивилният живот,ако спреш зад автобус и не се мръднеш докато паркира на зад. В казармата понеже бях в мед. пункт имах случаи и на самоубииства от трагична любов,но това са единични случаи,а не масовост.
  • 97 333

    4 21 Отговор

    До коментар #56 от "mik":

    Точно гърците ли да ни се смеят, че сме се изпедерастили? Гърците открили секса, римляните включили и жените.
  • 98 333

    16 4 Отговор
    За 18 месеца изстрелях 18 патрона в казармата Веднъж 12 и веднъж 6. Служих почти по времето на соца, и въпреки това. Техниката беше трагедия, включително танковете. Командирите ми точиха по 200, 250л гориво от 3, 4 камиона на всяко излизане от поделението. Повече, отколкото консумираха допотопните машини.
    Физически отслабнах - от простотии нямаше време за физическа подготовка. Разбира се, някои може да са заякнали, но аз преди казармата бях в по-добра форма, отколкото след нея.
    Някой бръщолевеше нещо за пречупени. Мъжки, ако ти не си си възпитал децата, не разчитай на казармата, няма да се случи. В казармата най-лесно се усвоява скатаването. Аз не ща децата ми да са пречупени, искам да са лидери. Свършете си работата като родители, и всичко ще е наред. Не разчитайте на учители, треньори, шефове и казарма. Децата ви са ваше задължение.
  • 99 Пенсионер

    12 4 Отговор
    Единственото полезно нещо от казармата е умението ми да си оправям перфектно леглото и да мета с метла ,без да вдигам прах. Всичко друго беше идеотия.
  • 100 Токо

    11 2 Отговор
    Според мен казарма в истинският смисъл на думата вече е невъзможна! Казарма такава каквато сме карали всички ние преди 1989 г. Сега ще бъде някаква бездънна яма за крадене на бюджетни средства изразени в стотици милиони .... Тоз глупак ШКЕМБЕ войвода какво точно иска? От една страна продава военни имоти по Черноморието на безценица, на практика няма нито една запазена казарма от миналото ! Къде бе ШКЕМБАК МАКЕДОСКИ ще служат войничетата и на какво ще ги научиш ?? Армията е за калени и жилави момчета а не за разни дрисльовци със смартфончета дето цал ден се наливат със фанта

    Коментиран от #108

  • 101 Ангел

    9 16 Отговор

    До коментар #26 от "Стоян":

    В Звездец взимаха утайките на обществото, тези дето за нищо не стават, така че ти си си бил с пречупена психика и преди това, дето казваш от баща ти и майка ти, а ако изпълняването на заповеди е унижение не знам на какво казваш извращение, вярно че е имало извращения , но и цивилния живот не са малко така че нещо си се объркал, казарма има ПО ЦЯЛ СВЯТ .
  • 102 Пенсионер

    26 4 Отговор
    Пари за самолети , пътища , наборна военна служба , а за народа кво остане ? Не свърши ли този заем най после , че да мирясат.По един месец военно обучение на ученици от горните класове е достатъчно. Да знае да стреля. Тактици няма да станат и две години да служат.
  • 103 Ex First sergeant

    16 7 Отговор
    Като човек служил 20+ години в БГ Армията ще кажа че няма нужда от никаква безплатна доброволна или задължителна армия.
    Колко млади момчета загубиха живота си през годините на задължителната служба .
    Да не говорим за издевателства побоища извращения и т.н. и т.н.
    Аз служех в образцови поделения и там бързо пресичахме такива явления но имаше стотици други поделения на различни родове войски и не навсякъде беше както трябва да бъде.
    И за маниаците които искат казармата ще кажа че съм на 46 ,и още правя по 8 коремни на лоста и бягам по 5 километра.
    Твърдо НЕ на наборна казарма било доброволна или задължителна.
  • 104 Алооуу мислителя..

    11 18 Отговор

    До коментар #47 от "Не мисли не ти се получава":

    ..в казармата се вършат много неща. Гонка, дисциплина, ред, послушание, военно обучение, физическа подготовка, строева подготовка, културно масова дейност, прането си переш сам. Доста е трудно е казармата, има и неуредици несправедливости, както и в други сфери от живота, всичко това калява младежа и го прави мъж. Остават незабравими спомени. Тя е наша казарма, родна, българска.

    Коментиран от #109

  • 105 data

    12 4 Отговор
    Ако ще е във варианта който карахме ние - здравей наряд, през ден наряд . Аре нема нужда да вися 2 г пазач пред някакви складове пълни с антики
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор

  • 107 дженДАР

    10 5 Отговор
    тази САТАНова система(казармата) , скоро от БОГА ще бъде унищожена!!!!
  • 108 SAAB

    19 2 Отговор

    До коментар #100 от "Токо":

    Тоз " македонец " е от рУсИ :) ....имал съм началник щаб ТОКО :)
    Да не е същия ? :)
  • 109 333

    4 10 Отговор

    До коментар #104 от "Алооуу мислителя..":

    За 18 години преди казармата нищо ли не беше научил? Щото аз се справях прекрасно и преди казармата с повечето от тия неща. Без строевата, примерно, ама не виждам каква полза има от нея.
    За физическата подготовка да не говорим - 12 набирания за отличен :D Гоня 50 години и ще направя повече.
  • 110 666

    8 4 Отговор
    всички преврати в нашата история са правени от военни. Сега си отговорете ,защо няма читава ни наборна, ни платена войска?

    Коментиран от #145

  • 111 Метгонтан

    32 4 Отговор
    Казармата винаги е била и ще бъде най голямата загуба на време , съчетана с най големите простотии на света . Да подобно обучение тип казарма , може да се направи според мен но по преценка или на родителите , или на самите донаборници , ноооо , наистина отивайки там да научиш есенцията на всичко , каймака .... а не да набиваш крак на плаца за да може после да козируваш на главнокомандващия докато той под сурдинка си бъбри с седящия до него , или пък ти да си стегнат и излъскан , а старите кучета да са разгащени и да им слугуваш , това всъщност е отражение на ситуацията в Бг . А Каракачана , като направи 5 коремни , и марш на скок 3х7км с ПБС , тогава да ми дава акъли - шишкелак със шишкелака му . Създай условия и тогава ми прави казарми бе левак , тогава хората дори сами ще искат да влизат . И само не се измъквай с това , че казармата е отражение на бойна обстановка и условията трябва да са мизерни . Мизерните условия са на тренировките , а после да се прибереш на хубавкото , иначе няма да има за какво да се бориш . Ей сега една война да има , няма да може да събере никой да ходи да се бие , защото няма за какво ? За родината ли ??? КОлко умряха за нея , и какво се случва на тях и децата им ??? Пикаят им по гробовете , и си правят селфита със среден пръст .....това оправи шишко , не да мухаш кебапчета и биричка
  • 112 666

    4 20 Отговор

    До коментар #18 от "Грую":

    а бе Грую , тя наборната е по евтина от професионаната бе , умник!Земи едно сметало и сметай!

    Коментиран от #119

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор

  • 114 Бай Тошо

    10 15 Отговор
    Ако родителите ви са затъпели в казармата, значи може и да е тъпня , нека тия който са служили да се изказват
  • 115 Иво

    30 3 Отговор
    това е най голямата простотия в съзнателния ми живот,отиваш там да се гаврят с тебе....

    Коментиран от #117

  • 116 Чичо ви Гошо

    15 6 Отговор
    В казармата бях лафкаджия, не исках да свършва тая тъпа служба, изкарвах повече пари от тъпите военни, лежане за пари, това е казармата
  • 117 Чичо ви Гошо

    3 20 Отговор

    До коментар #115 от "Иво":

    Гаврят се с теб защото си мишок, а сега сигурно си под чехъл бе плъх
  • 118 Селянина с колелото

    14 3 Отговор
    100% е тъпотия. Нас са ни превзело отдавна и тука освен боклуци друго няма, нали ни нарисуваха като тоалетната на Европа, кой ще иска да разбърква л.йната. Ще се пазим ние от извънземните. Слушайте още ония шопар кви ги дроби пффф, министър бил, пълна деградация е всеки един служител на тая държава, спи на работа от 9 до 5:30 ч и толко, чака празници и събота и неделя да си почине че на работа се е утрепал от спане. Аре да ходят на м.ната си тея продажни ко.елета.
  • 119 333

    8 4 Отговор

    До коментар #112 от "666":

    Зависи колко се краде. 4 камиона на полето на 30км от поделението, 250л бензин източени. Пишем, че сме ги теглили с лебедки, офицерите пълнят туби и ги прибират. Освен това, евтина и ефективна си противоречат.
  • 120 Селянина с колелото

    9 4 Отговор
    Глей ко казал тоя шкембар--> "Армията е институция, която дава не само умения на младите хора да защитават страната си, което е тяхно задължение по Конституция. " АХАХАХАХАХА. Мое задължение , малеееееееееее, да защитавам ??? кое? а? 250 мърши + ортаците, на които децата им не са помирисали на какво мирише България, тея се самозабравиха и скоро народа ще ги събуди...ей ся като стане студено и дойде ГЛАДЪ, ще видят те Армия от Зомбита...
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор

  • 122 bobo

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Които иска да отдаде живота си":

    Казано много точно, евала
  • 123 луд

    10 4 Отговор

    До коментар #26 от "Стоян":

    Аз съм "късметлия" служих точно 2 години , защото ме бяха приели студент. Лафа "влизат различно умни момчета, излизат еднакво тъпи мъже" е показателен. Показва, че има хубави моменти, едни от най-добрите ми приятели са от там, научих се да не обръщам внимание на дребните неща, като първо научих кои са важните неща в живота, станах независим, подържах добра физическа форма. Това са хубавите. Има и лоши. Лошите, мислех, че няма да ми стигне мястото за да ги изброя, но уви, забравил съм ги. И сега когато се съберем с хора служили , си спомняме доста весели или комични ситуации, а лапетата и жените гледат "умно" и се чудят на какво толкова се хилим. Спомените от казармата са по-дълги от рибарските и ловджииските взети заедно.
  • 124 Тервел

    3 16 Отговор
    Тук като чета на повечето ви липсва казармата. Забравяте ,че всяка независима държава има армия и ние като такава трябва да се борим да имаме. С тези коментари показваме колко сме разделени и на тези които не са служили искам да кажа само молете се да има кой да ви защити когато се наложи.
  • 125 БАЙ ПОСТОЛЬ ВОЙВОДА

    4 8 Отговор
    РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ВОЕННА СЛУЖБА ТРЯБВА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ, НО БЕЗ ИЗВРАЩЕНИЯТА, КОИТО БЯХА В КОМУНИСТИЧЕСКАТА АРМИЯ НА БАЙ ДОБРИ ДЖУРОВ.
    АРМИЯТА, ВОЙСКАТА И ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ВОЕННА СЛУЖБА ТРЯБВА НАИСТИНА ДА СТАНАТ ШКОЛА ЗА МЪЖЕСТВО НА МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ, ЗА ЗАЩИТА НА РОДИНАТА.
    ЗАЩОТО КОЙТО НЯМА СВОЯ АРМИЯ И НЕ Я ХРАНИ, ЩЕ ТРЯБВА ДА ХРАНИ ЧУЖДАТА АРМИЯ НА ОКУПАТОРА.
  • 126 Илия

    4 6 Отговор
    "....понеже съм бил в казармата 2 години, знам, че това е най-тъпото нещо на света". Чудесен изказ за журналист. Браво. Аз съм за наборната служба. Друг е въпроса колко дълга да е тя. Вижте недостига на военни в страната. Ако армията е напълно окомплектована може и да няма голяма нужда, но сега положението е друго.
  • 127 Тервел

    4 2 Отговор
    Армията или това което всички са минали преди време вече няма нищо общо и всичко което се създава в вас от хора които са минали нещо си преди 20-30 години са отживелица даже преди 12 когато беше последния набор. Но е друг въпроса че хората които управляват армията са още от вършавския договор, и че правят чудеса за да може някаде пари да отиват някъде другаде е съвсем различно ние всички трябжа да си защетим армията.
  • 128 Клъвтунь

    4 1 Отговор
    Аз също съм служил две години, за съжаление моите командирибяха във вид като на министъра който обаче не е споменавал дали е бил в казарма и ако е бил какво е служил . Изобщо не ми е ясно при това положение каква армия ще градим , да не говорим че танкове камиони и всякаква военна техника замина за скрап. И тъй много интересно е още и скакво ще браним и помагаме на НАТО , с допотопна техника която е наследство от 70те години да не говорим и по вехта че се намира още или с последните Ф 16 5та употреба ???
  • 129 ДЯДО ЙОЦО ГЛЕДА

    4 17 Отговор
    ДА ВЪЗСТАНОВИМ СЛАВНАТА И НЕПОБЕДИМА БЪЛГАРСКА ВОЙСКА!!! УРА....А НАПРЕД ПО ПЕТ НА НОЖ ......!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #132

  • 130 Колебаещ се

    2 7 Отговор
    Преди, като се съберат и пият по една ракия мъжете са говорили за казармата. Сега мъжете не стават войници. За какво си говорят, като се съберат семейства и жените са войници:)
  • 131 КорЗаСтаршината

    8 1 Отговор
    Жените си говорят за уйеве а мъжете за чалга козметични салони епилиране оформяне на вежди и тн.Ама много зависи и от интелектуалният багаж на конкретните и добре че не всички хора са еднакви.
  • 132 И сам войнът е сам

    3 2 Отговор

    До коментар #129 от "ДЯДО ЙОЦО ГЛЕДА":

    Нема смисъл дъртйо пък и нема желание да не говорим че няма и пари
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор

  • 136 БАЙ ГАНЬО

    3 8 Отговор
    до 132 - А БЕ ТИ КАКЪВ ВОИН СИ БЕ. ТИ НАПРАВО СИ НЯКАКЪВ КИРТАК, КОЙТО ЗА НИЩО НЕ СТАВА, ЗАЩОТО ТИ Е КУХА КРАТУНАТА !!!!!!!!!
  • 137 TTe

    30 3 Отговор
    Казармата е тъпотия,загубено време, опит за пречупване на характера и най-вече унижение ! Не гледайте америкамските филми за американската армия. Там има много пари. А у нас парите изчезват (то се знае къде). В казармата няма пари и за това има само мизерия, извращения и унижения. Ако не сте ходили в казарма гледайте филми за затвори - ето това ще ви даде представа какви безобразия се вършеха в родната казарма. И ако сега се върне задължителната служба ще е още по страшно, защото хората са много по лоши и беззаконието е много по-голямо. Твърдо НЕ за задълителната служба. Определено ДА за платените спец-части: барети,рейнджъри или както там ще ги кръстят с една дума професионалисти.
  • 138 332дед

    7 3 Отговор
    Аз съм бил в казарма две години, абсолютно съм против връщането на казармата във вида или нещо подобно като каквото беше... пълна загуба на време, тотална!!! Казармата, ако я ома, трябва да е нещо от рода на ШЗО-то Школата за запасни офицери от едно време.. там за 6 месеца обучаваха във военно дело младежи, които излизаха запасни офицери.. там наистина се учеше военно дело, което не може да се каже за голяма част от поделенията дето бяха тогава! 6 месеца истинско военно дело, и военна дисциплина, мисля ще се отразят много добре на младите мъже в родината! И съм убеден, че една значителна част от тях след това ще предпочетат да останат в платената армия!!!

    Коментиран от #151

  • 139 Сиката

    4 12 Отговор
    Имал съм здравословен проблем по рождение, заради който не е трябвало да карам наборна служба. Но я изкарах и бях офицер от резерва (защото проблема се прояви чак на 34-годишна възраст).Казармата е предизвикателство, при което мъжа показва колко струва.
  • 140 възмутен

    29 2 Отговор
    ай стига с тая казарма и за какво е цялата тая дандания за едното козируване
    то и в къщи всеки може да се научи да шие копчета с тел и да мери квадратура с кибритена клечка
  • 141 ААА

    8 12 Отговор
    Жизнено-важно е всяка страна да има собствена армия , основана на доктрината "Въоръжен Народ" . Такива като Израел, Швейцария, Турция, Гърция - все около нас. Но не виждам това , как повече може да се случи . Това е огромно бреме , за изчезваща колониална територия с деградирали нравствени и морални ценности. Някога държавата прибираше печалбите от своите средства за производство и активи , и можеше да си позволи да издържа армия , да закупува техника , да строи поделения , и отбранителни линии. Да има ясно очертана отбранителна , и нападателна разчертана стратегия - във всеки един случай , какво да се прави , и с какво. Сега държавата е бедна разчита на данъци , налози , глоби , и кредити , и извънредно много се краде. Средствата за производство , търговия , финансови потоци са в частни ръце , и не ги е еня , щото в БГ. много бързо може да останат и без тях. А дано ,ама на дали . На този етап , а аз не виждам как ще стане това , мисията казарма е превърната в химера. По добре държавата ,ако може , и най-важното го желае -защото очевадно не го желае , да насочи средства КЪМ ОТГОВОРНАТА, ОБРАЗОВАНА, СЪЗДАВАЩА КАЧЕСТВЕН ПРОДУКТ РАЖДАЕМОСТ , и хората създаващи красивите , и качествени неща в живота , защото няма как да имаме казарма , а да нямаме хора в нея , и такива които да ги пазим.
  • 142 Абвгдежз

    20 4 Отговор
    Питайте граждани на Израел какво мислят за казармата. И коментирайте.
  • 143 Капитан падна ли ми

    2 6 Отговор
    Иво, Пешо, гощо под тези имена стои един и същи човек, представа си няма от казарма. Ако беше две години на срочна военна служба никога нямаше да мисли и да пише като джендър! Събудете се, изпедерастихме се!!!

    Коментиран от #147

  • 144 morski

    21 2 Отговор
    20години служих на една изгубена кауза и по големи простаци от воените има само в Българския парламент.Мъжете се раждат мъже а не се създават в пумиини ями наречени Българска казарма.По тази ваша логика направете девическите манастири задължителни та и оттам момите да излизат по моми.явно са намалели схемите за кражба на средства и се връщате към един от най печелившите Армията.Бях свидетел как я окрадохте като я,,разоражавахте,,сега отново ще я окрадете с псевдонаборната служба.УСПЕХ.

    Коментиран от #152

  • 145 Анонимен

    4 5 Отговор

    До коментар #110 от "666":

    всички преврати в нашата история са правени от военни. Сега си отговорете ,защо няма читава ни наборна, ни платена войска?
    .
    .
    Като пишеш, че са били военни напиши точно какви са били.Руски марионетки, предатели!

    Коментиран от #153

  • 146 Олимпийска надежда

    20 2 Отговор
    "Tе не могат да намерят платени войници за армията, тръгнали да правят доброволна и наборна служба - без пари"
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор

  • 148 бойко

    16 2 Отговор
    обучаване на каракачанки
  • 149 ЗАРА

    17 2 Отговор
    ако казармата е задължителна ,знаете ли какво лапане ще падне, изумява как им го раждат главите и то само за кражби и измами, ама че гадове, тоз ИЗЕДНИК шкембе войводаТА, дето продава българско гражданство на убийци и терористи, защо си е повярвал, че е вечен, ако не го застигне народното ресто има БОЖИЕ, А М И Н...

  • 150 Първан

    3 4 Отговор
    Да върнат задължителната казарма час по скоро само за шест месеца.
    Ще ми е интересно, тогава лигльовците какво ще пишат тука.
  • 151 Службата

    2 2 Отговор

    До коментар #138 от "332дед":

    и обучението в НШЗО беше 11,а не 6 месеца и завършваше с полагане на изпити пред Държавна изпитна комисия. За наборна служба съм.
  • 152 20 години

    2 10 Отговор

    До коментар #144 от "morski":

    явно си обикаляш по гей прайдове. От такива и трудоваци не става.
  • 153 От това,

    1 4 Отговор

    До коментар #145 от "Анонимен":

    което си написал личи неграмотност и непознаване на българската история. Вземи поне питай някого за военните преврати в нашата история, а иначе не пречи да служиш и неграмотен.
  • 154 гост

    15 0 Отговор
    айде сега каракопанара, джамбазки,контрерата и сидито да си отслужат дългът към родината
  • 155 едно птиченце ми каза

    15 0 Отговор
    хахомян кошлука и тома биков не са служили редно е да са сред първите дето ще влязат в казармата както са сред първите да искат пари
  • 156 Запознат

    2 0 Отговор

    До коментар #85 от "Край":

    В Турция има наборни войници,но те не участват в бойни операции! В Сирия и Ирак са само професионални турски войници!
  • 157 Nyakoj

    0 0 Отговор
    Казармата трябва да е място за подготовка на войските, а не за Сульо и Пульо, които ще захвърлят оръжията при първа възможност.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта