Last news in Fakti
17 Май, 2021 10104

Защо Румен Радев сменя шефове в НАП и митниците?


  • Кирил Ананиев бивш министър на финансите Като член на първия кабинет на Радев на мен ми бяха поставени задачи незабавно да уволня изпълнителните дирекции на НАП и Митниците. Моят отговор беше категоричен, че първо трябва да уволни мен. Второто искане към мен при приет преди седмици бюджет беше да увелича с 300 милиона лева бюджета на МО, без да има никакви източници да това. Това правилна политика ли е, правилно ли е да се прави това. Вместо това без анализ и експертиза бяха политически уволнени ръководители на възлови агенции - НАП и Агенция "Митници". Вие знаете, че тези две агенции са кръвоносната система на финансовия сектор. Тези съкращения доведоха до голямо напрежение в тези две системи. Това може да доведе до рязко спадане на приходите в държавния бюджет.
  • Асен Василев служебен министър на финансите Основната задача на новия шеф на НАП е увеличаване на приходите с акцент върху големите данъкоплатци и махане на терора, който се упражнява над малките. Фокус ще има и върху фирми, които употребяват държавен ресурс, било от държавния бюджет или оперативните програми, и всички техни подизпълнители, защото там са установени сериозни липси. За периода от 2017 до 2020 г. 55% от начислените ревизионни актове като суми са събрани, 45% не са събрани. Ревизионните актове са с изключително ниско ниво на потвърждаемост, т.е. само 66,5% са потвърдените изцяло или частично, останалите са отхвърлени. Това говори за качеството на ревизионните актове'.

    213 гласа
    14%
    86%
    1209 гласа

Коментари

  • 1 111

    156 29 Отговор
    Изчагъртване, изчагъртване и пак изчагъртване, до последната герберастка калинка останала във властта!
    Това са престъпници по презумпция...

    Коментиран от #7, #26

  • 2 Пепи

    73 10 Отговор
    Е как няма да ги защитава със зъби и нокти, като той като ресорен министър първи трябваше да си подаде оставката. А и БМБ не му я поиска. По времето на царя, не помня какъв гаф беше направил Хари Ал Джабури и му поискаха оставката и си замина без да се тръшка и мрънка.
  • 3 ФЕН

    99 10 Отговор
    Защото са КОРУМПИРАНИ и работят против България !!!!!!!!!!!!
  • 4 асдф

    38 53 Отговор
    Ще се наложи българина да си припомни БСП на власт. То явно си трябва, да не сме слонове да помним 5-10-20 години назад.
  • 5 група зевзеци

    86 10 Отговор
    Бай Кирчо, ти трябваше да си тръгнеш с достойнство още когато ББ те прати на мач да следиш за спазването на мерките. Ама какво е това нещо"достойнство" у гербаджия?
  • 6 :))

    56 6 Отговор
    Киро Мошенгията !

  • 7 James

    32 23 Отговор

    До коментар #1 от "111":

    И идват честните? Не се шегувай.

    Коментиран от #10

  • 8 Профан

    44 6 Отговор
    Бай Киро, и теб те оправи Бойко с 200. Бе на такова високо ниво, като експерт, а сега си ...
  • 9 Автомонтьор

    47 9 Отговор
    Язък, тия са по-умни от гербаджиите. Ще им секнат касичките. Как сега ще се граби и ще се натискат хората да гласуват за статуквото. Направо ми се къса сърцето. А Бойко сигурно вече е с инфаркт.
  • 10 5000лв за маска

    35 11 Отговор

    До коментар #7 от "James":

    Дали са честни новите ще видим ...но старите Гербаджиисъс сигурност ги видяхме кайви разбойници са Калинки , кюлчета , космически герберски глоби .... Изчегъртване до дупка . Следва ред на областните управители шефове на МВР .
  • 11 123

    22 29 Отговор
    Сега е времето на Путиновите лакеи ...........Върти се засукан свят

    Коментиран от #12

  • 12 Женски остров

    24 8 Отговор

    До коментар #11 от "123":

    Сега е времето да излезеш на магистралата и Бойко да те оправи с пълна газ. Яко ще ти хареса. Може и путин да викнете.
  • 13 Нико

    14 3 Отговор
    Дръж здраво дърт п.. ...т,може да ти се отвори парашута отново...ама надали
  • 14 селтак

    23 7 Отговор
    Щото Корнела § Со. требе да папат,Майчето и тя е наточила зъбките,ДПС и те, мани,мани ше гледаме шоу!
  • 15 Преброяване на населението

    10 3 Отговор
    Избори после
  • 16 Бивш левскар

    19 4 Отговор
    Новия шеф на НАП лично ще се заеме с принудителното събиране- все пак е експерт и има "експертиза". Новия митничар лично ще ходи до Капитан Андреево да прибира парсата, за да не изтича живителна валута.

    Коментиран от #37

  • 17 ДЯДО

    16 1 Отговор
    Защото много крадят.
  • 18 Реалист

    22 20 Отговор
    Как защо, то е очевидно - червена метла! Комунистическата олигархия зад Фат мака сега си иска рестото! Ама така е по0добре! Защото повече хора ще прогледнат до 12 Юли какво ги очаква ако се наденат на пРезидентския още веднъж! Мислете, хора!

    Коментиран от #19, #22

  • 19 Да ве

    17 10 Отговор

    До коментар #18 от "Реалист":

    щото сега не сме с разпрани дир ници с 200, нали? Колко пр ост трябва да си, че да не виждаш каква язва са гербаджиите. Направо тумор, злокачествен. А за тях лечение няма. Само удължаване на времето и то с директно изрязване. Което се и прави в момента.
  • 20 гост

    12 1 Отговор
    Марш навън червен боклук ...до кога ще цуцаш народна кръв мизернико?
  • 21 любител

    20 7 Отговор
    кире нещо бъркаш няма да доведе до спад на приходите в хазната а напротив ще се увеличът защото няма част от тях да отиват да пълнят на боко тиквата чекмеджето.
  • 22 любител

    10 7 Отговор

    До коментар #18 от "Реалист":

    ти не си реалист а педалист или герберче на хранилка което е още по лошо но лапането свърши и за това ревете.сори такъв е живота.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор

  • 24 жоро уудстока

    11 2 Отговор
    Обикновено се изказвам подготвен,а и съм работил в едната агенция.Защо след избори се сменят шефовете на митници и данъчни служби във всички общини?!Въпроса ми е риторичен:краде се ужасно от всички,няма честни хора в България,особено в политиката!Който и да дойде,краде и с .ъза си-няма оправия/за съжаление/...

    Коментиран от #38

  • 25 дявола

    11 5 Отговор
    Е как защо да сложат по-гладни да храним и тях
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор

  • 28 4883

    6 3 Отговор
    Защо ме изтри бе идиот!!ЗАЩОТО КАЗАХ ИСТИНАТА,ЧЕ И ТЕЗИ СА НЕГОДНИЦИ КАТО ГРОБ-рите!ОТНОВО ПИТАМ:КЪДЕ СА НИ ПАРИТЕ ЗА ПОНСИИ И СОЦИАЛНИ ДОБАВКИ,А НЕ ДА МИ КАЗВАТ МИ ОБАЖДАЙТЕ СЕ!!ОТНОВО ДА СЕ НАБУТВАМЕ ЗА СМЕТКА НА ТЕЗИ ОХРАНЕНИ И ОЯЛИ СЕ ГОСПОДА!!МАЙ ДЕТО КАЗВАШЕ ГАЙ БАНЬО"ВСИЧКИ СА МАСКАРИ!!!
  • 29 БАЧУ

    5 1 Отговор
    кИРИЛ Матросов.
  • 30 ФАКТ

    12 2 Отговор
    .,,..то корупцията не е само в нап бре хора..то е навсякъде ..в Горските стопанства..в БДЖ ИЛИ "НК ЖИ"....наблъскани са директори и началници от герб..които крадат като ненормални..които от своя страна назначават хора на принципа за този пост..3000 за онзи 5000..и така..и се назначават от идиоти по идиоти..човек с ТРИ висшета е подчинен на човек с средно..само защото този със средното е дал някоя друга хилядарка на един кой си директор или началник..ВСИЧКИ НАЧАЛАНИЦИ В ТЕЗИ СТРУКТУРИ КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ ГЕН. ДИРЕКТОРИ..ДО НАЧАЛНИК НА ЕДИ КОЕ СИ ЗВЕНО ТРЯБВА ДА БЪДАТ СМЕНЕНИ..ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА КОРУМПИРАНИ ДО ГУША...ЕЛЕКТРОТЕХНИК НА ГОРСКОТО СТОПАНСТВО А ГОРСКИ Е НАЧАЛНИК НА ЕЛЕКТРОТЕХНИЦИ..ПРОСТО В ТЕЗИ СТРУКТУРИ И НЕ САМО ВСИЧКО Е С ГЛАВАТА НАДОЛУ..АМА ЗДРАВО ПРОПАДНАЛО...ТИ НЕ ЗНАЕШ КАКВО Е ДЪРВО НО ТЕ ПРАВЯТ НАЧАЛНИК..НА ХОРА С 2 ВИСШЕТА И 10 ГОДИНИ СТАЖ..ИЛИ НЕ ЗНАЕ КАКВО Е ТОК..НО ГО ПРАВЯТ НАЧАЛНИК ЕЛЕКТРОТЕХНИЦИ..А БЕ САМО ПРЕСТЪПНИЦИ ..ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ..И ТОВА СЕ СЛУЧВА В ВСЯКО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ..КОРУПЦИЯ ДО ГУША..
  • 31 Alex

    8 2 Отговор
    кироооо, тииииии боклук некадърен.
  • 32 ФАКТ

    10 1 Отговор
    .....НЕ МОГА ДА ОТРЕКА ЧЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ИНФРАСТРУКТУРА ГЕРБ НАПРАВИХА ДОСТА ПОЛОЖИТЕЛНИ НЕЩА..НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТАКАВА КОРУПЦИЯ И ТАКОВА ЧУДО ПО ДЪРЖАВНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ НИКОГА АМА НИКОГА НЕ Е ИМАЛО.....НИКОИ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА КАКВО ТИ Е ОБРАЗОВАНИЕТО ИЛИ КАКВИ СА ТИ ЗНАНИЯТА..РАБОТИШ ЛИ ИЛИ НЕ..ЕДИНСТВЕНОТО ИЗИСКВАНЕ Е ДА СИ ПЛАТИШ ЗА СЪОТВЕТНАТА ДЛЪЖНОСТ..ПЪК АКО ЩЕ ДА НЕ РАЗБИРАШ ПЪКЪЛ ОТ НИЩО.ВАЖНОТО Е ДА ДАДЕШ ПАРИЧКИ И СТАВАШ ТЕХЕН ЧОВЕК....И КОЙТО И ДА ПИТАШ В ТЕЗИ ПРЕДПРИЯТИЯ ЩЕ ТИ КАЖАТ ЗА КОЯ ДЛЪЖНОСТ КОЛКО ПАРИ ТРЯБВАТ..,ВСЕКИ НАЧАЛНИК СИ ИМА ПОД-ИЗПЪЛНИТЕЛ КОЙТО ДА ГО СВЪРЗВА СЪС СЪОТВЕТНИЯ ПРОСТАК КОЙТО ДА СИ ПЛАТИ И ДА БЪДЕ НАЗНАЧЕН..НЯКЪДЕ СИ И ..АКО ЩЕ ДА Е ИДИОТ ОТ КЛАСА БЕЗ НИКАКВО ОБРАЗОВАНИЕ..ГО ПРАВЯТ МОМЕНТАЛНО НАЧАЛНИК НА ХОРА С ГОДИНИ НАРЕД СТАЖ И С ПО ДВЕ ВИСШЕТА..ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ И ДА СЕ СМЕНЯТ ВСИЧКИ ДИРЕКТОРИ НАЧАЛНИЦИ И ТЕМ ПОДОБНИ КРАДЦИ..КОИТО СЕ ПОДИГРАВАТ С ХОРА С ОПИТ ОБРАЗОВАНИЕ И СТАЖ...БЕЗ ГРАМ СРАМ...ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕРИ ВСЕКИ НАЧАЛНИК ВСЕКИ РАБОТНИК..КАКВИ ЗНАНИЯ ИМА КАКВО ОБРАЗОВАНИЕ..И ЗАЩО ЗАЕМАТ СЪОТВЕТНАТА ДЛЪЖНОСТ..ЗАЩОТО ОТ ОПИТ МОГА ДА ПОТВЪРДЯ..ЧЕ 80 ПРОЦЕНТА ОТ СЛУЖИТЕЛИТЕ (НАЧАЛНИЦИ И РАБОТНИЦИ) НЕ СА НА НУЖНОТО ЗА ТЯХ МЯСТО..,И РЕАЛНО РАБОТНИЦИТЕ ПРИТЕЖАВАТ НУЖНИЯТ ОПИТ И ОБРАЗОВАНИЕ ЗА НАЧАЛНИЦИ..А НАЧАЛНИЦИТЕ РЕАЛНО ТРЯБВА ДА СА РАБОТНИЦИ..ПРОСТО ВСИЧКО Е ОБЪРНАТО НА ОБРАТНО.. И ВСИЧКО ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ НЯКОЙ НЯКЪДЕ Е ДАЛ 5 ИЛИ 10 БОНА..ДА ГО НАБУТАТ НА СЪОТВЕТНИЯ ПОСТ..А НЕ ЗАЩОТО ИМАТ КАЧЕСТВАТА ЗА ТАМ
  • 33 КРОКОДИЛА

    4 3 Отговор
    ЩЕ ФАЛИРАТ ЛИ БАНКИТЕ - ДА СИ ИЗТЕГЛЯМЕ ЛИ СПЕСТЯВАНИЯТА - АКО ИМАМЕ ТАКИВА ..........

  • 34 Хер Флик

    3 3 Отговор
    Тоя сенилен старец сега ли се сети, или "Севда ТВ" са го "подсетили"?
  • 35 ФАКТ

    3 2 Отговор
    ВРЕМЕ Е ТАЗИ ДЪРЖАВА ДА ЗАПРИЛИЧА НА ДЪРЖАВА..ХОРАТА ДАВАМ МИЛО И ДРАГО ДА ИЗУЧАТ ДЕЦАТА СИ..ДА ЗАВЪРШАТ НЯКАКВО ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ ЧЕ ДОРИ И ПО 2 ТАКИВА..УЖ ЗА ДА И ПОСЛУЖИ ЗА НЕЩО..А НА КРАЯ СЕ ОКАЗВА ЧЕ ЦЯЛОТО ТИ УЧЕНЕ ЦЕЛИЯТ ТИ ТРУД НЕ СЛУЖИ ЗА НИЩО..ИДВАТ НЯКАКВИ ИДИ-ТИ БУТНАЛИ ДАМ НЯКОЯ ДРУГА ХИЛЯДАРКА НА НЯКОЙ ИЗМИСЛЕН ДИРЕКТОР И ТОЗИ ИД-ОТ ТИ СТАВА НАЧАЛНИК...И ПОЧВА ДА ТИ КАЗВА КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВИШ И КАКВО НЕ..ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ТОЙ ГРАМ НЕ РАЗБИРА ОТ ТАЗИ РАБОТА....ПРОСТО ИДИ-ТЩИНАТА Е ПЪЛНА..ДА ВЗЕМЕ НЯКОЙ И ДА НАПРАВИ ЕДНА РЕВИЗИЯ НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ..И ДА СЕ ПРОВЕРИ КОЙ И КАК Е НАЗНАЧЕН НА СЪОТВЕТНАТА ДЛЪЖНОСТ..ЗАЩОТО 90 ПРОЦЕНТА ОТ ТЯХ ПОСЛЕДНИТЕ 7-8 ГОДИНИ СЕ НАЗНАЧАВАТ НА ПРИНЦИПА..ПЛАЩАШ МИ ЕДИ КОЛКО СИ..И ТЕ ПРАВЯ ШЕФ ЕДИ КЪДЕ СИ...ТЕЗИ ХОРА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРЕМАХНАТИ....ЗАЩОТО КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИДИ-ТИ СЕ НАЗНАЧАВАТ ЗА РАЗНИ ШЕФОВЕ В ЕДНА КОМПАНИЯ ТЯ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЗАТЪВА....И ЗАТЪВА И ЗАТЪВА..ФАКТИТЕ СА ТАКИВА..АКО СИ НЕКАДЪРЕН БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ И НЕ СТАВАШ ЗА НИЩО..ТЕ ПРАВЯТ ШЕФ..АКО СИ УМЕН И СИ РАЗБИРАШ И СИ ВЪРШИШ РАБОТАТА...ТЕ ДЪРЖАТ НА ДЪНОТО...ДОЙДЕ ВРЕМЕ КОГАТО УМНИТЕ СМЕ ПОДЧИНЕНИ НА ИДИ-ТИ..ДЕТО СИ КУПУВАТ НАЗНАЧЕНИЕТО....ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗКОРЕНИ..
  • 36 Бачо

    3 5 Отговор
    Къде се скри Бойко?
  • 37 Николай

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бивш левскар":

    Новите шефове на НАП ако почнат да събира задълженията на футболните отбори и българския футбол ще бъде закрит на професионално ниво.
  • 38 Николай

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "жоро уудстока":

    То е ясно нали трябва да се назначат доверени хора които да контролират партийните отчисления.
  • 39 Кокорчо

    3 0 Отговор
    Тоя Асан Василев какъв е ококорен, все едно са го ударили по главата. Малко ми прилича на демерджия.
  • 40 Един

    3 0 Отговор
    Елементарно! Имаше слухове , че за да стане някой шеф на митниците трябва да плати/платят за него 7милиона! ТОЗ КОЙТО ГИ ДАВА И ТОЗ КОЙТО ГИ ВЗЕМА - И ДВАМАТА СА НЕ САМО ЗА УВОЛНЕНИЕ АМИ И ЗА РАЗСТРЕЛ!
  • 41 Кирил

    3 1 Отговор
    Начинът по който се прави тази подмяна показва недвусмислено, че новите смятат да правят същото, т.е. да крадат! Но са още по-гладни и алчни, очевидно!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта