Last news in Fakti
08 Август, 2021 5856

Къде е половината бюджет на спортното министерство?


  • Андрей Кузманов Служебен министър на младежта и спорта Не е ясно за какво са похарчени 30 млн. лева от бюджета на Министерството на младежта и спорта, който възлиза на общо 60 млн. Общо 25 милиона лева са дадени за обществени поръчки за ремонти и реконструкция на физкултурни салони. Тези пари за изплатени авансово в края на декември миналата година. В договорите за изпълнение от фирмите, вместо банкови гаранции, са дадени застрахователни контракти. Извинението на този, който е дал парите, е: "По-добре да не ги връщаме на държавата". Това значи "да дадем парите на тези дружества, които са създадени в последния момент. Според мен работата по въпросните физкултурни салони не е започнала.
  • Красен Кралев Бивш министър на младежта и спорта Служебният министър на Румен Радев и неговият екип продължават да се давят в собственото си незнание. Андрей Кузманов така и не се вслуша в призива ми да спре да се излага, повтаряйки едни и същи лъжи вече три месеца. Усещайки, че времето им изтича, узурпаторите на властта правят последен опит да бъдат запомнени. Уви, показвайки отново и отново глупост и невежество. Повтарям отново, че единствената причина да не се строят салони в момента е бездействието на Андрей Кузманов! И питам: Защо служебният министър не може да отговори на моя въпрос - защо не е проведена процедурата за избор на строителен надзор?! Кузманов твърди, че работата по физкултурните салона не е започнала-откровена лъжа! На 5 юли с Бойко Борисов открихме завършения физкултурен салон към СОУ "Отец Паисий" в село Тополово! "Под въпрос е къде са отишли 30 милиона лева от общо 60 милиона лева бюджет на Министерството на младежта и спорта" - откровена лъжа! Бюджетът на Министерството е 90 милиона лева, които до последната стотинка са изхарчени по правилата. 25-те милиона за физкултурни салони са допълнителни средства към бюджета на ММС, дадени с постановление на Министерски съвет. Господин Кузманов, време е да си съберете багажа и да напуснете ММС. Няма да липсвате на никого, най-малко на спортната общественост!.

    727 гласа
    92%
    8%
    63 гласа

Коментари

  • 1 Що е то

    65 3 Отговор
    Ден и нощ не спи, за да “работи” и пачки да лапоти. За следващите избори: Далавера, лапане, гешефт - нов слоган на партия ГЕПИ…

    Коментиран от #7

  • 2 Бай Ставри

    74 6 Отговор
    Като гледам капковидната фигура на Крадлев ми е ясно къде са. Така ще изглеждат и наследниците му за шест поколения напред. Те там са парите. Ама така е като има един Каскет дето стопира всичко.
  • 3 Само му

    66 5 Отговор
    Вижте дебелата гуша на Крадлев и ще си отговорите.
  • 4 Перо

    51 4 Отговор
    Този гагауз и гол охлюв,мутренския министър да си ходи на село и да чака призовка! Гешев няма да го спаси,само ще забави разследването!
  • 5 Перо

    50 3 Отговор
    Източването на държавния бюджет е било държавна политика на престъпника-толуп! След него и потоп!
  • 6 съд за гербавите

    45 1 Отговор
    Като си викнете майстори, плащате ли им предваритно цялата сума и то без да е ясно какво трябва да свършат? Да не говорим че физкултурните салони в умиращите ни села е същата кражба, като онази с футболните стадиони. Гарантирано от ОПГ ГЕРБ

  • 7 допълнение

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Що е то":

    И рев в хаоса.
  • 8 Банкя

    37 3 Отговор
    Този толуп да спре да плямпа глупости, защото милионите са отишпи в огромната му луксозна къща, в такива като Стъки, игрища в села със старци, писти, завършващи в път без изход и т, н. и т, н. Парите са в офшорните банкови сметки на толупа от Банкя и Красен Крадлев.
  • 9 Как

    19 2 Отговор
    къде ? В джобовете на свои !
  • 10 любител

    22 1 Отговор
    ами за какво ги изхарчи тези 90милиона бе толуп за една спортна зала в незнайно село как не те срам но така е всички гербери сте оперирани от това чувство-за вина и срам.всички в затвора до живот.
  • 11 ГОРСКИ

    19 1 Отговор
    Ето така се е крало от цялата хунта на Чекмеджето!!!!!!!!!
  • 12 животновъд

    13 2 Отговор
    Господина Кралев ако ми е на ръчичките само за 24 часа не ще признае всичко,но ще си спомни и майчиното си мляко!
  • 13 Дебелата

    14 1 Отговор
    сви ня кралев, същия кат шефа си - баш сви нята от Банкя ...
  • 14 Тинтири Минтири

    9 1 Отговор
    Как къде са парите ? Нали всички видяхте чекмеджетата , шкафчетата и бюфетите на Бойко ? Нали знаете за къщата с бутика в Барселона ? Нали чухте за миските и плейвейтките , които го обслужват , щом има мъжи мераци ? Тогава сащо се чудите къде са парите ?
  • 15 СмучкА

    10 1 Отговор
    Точно този модел , варечен БОЙКОВ или БОРИСОВИЗАЦИЯ , болшинството българи желаят да изкоренят окончателно и необратимо !
  • 16 СВИДЕТЕЛ

    7 0 Отговор
    Толупа Кралев и бандата , са ги реквизирали за тях си . Тоя шопар как си купи спортна кола за 300 хил/лв с една заплата ?

  • 17 Сух

    5 1 Отговор
    Били отпуснали допълнително пари, ами как няма, само залата в Бургас глътна 2пъти повече пари от предвиденото. Смляха се да крадът..

    Коментиран от #20

  • 18 гела

    6 1 Отговор
    Каде изчезна оня тарикат Стъки .Той може да знае къдеса парите ,нали е компетентен по всеки един въорос .Нали президент щеше да става

    Коментиран от #22

  • 19 браво бе

    5 0 Отговор
    що не питат бай цеко,, скиора'' какви са ги вършили с въпросния крадлев всека година с организирането и провеждане на световни купи по ски в банско и къде отидоха парите от телевизионните права и реклами по излъчването им и всички други далаверки с наеми на ограждения и спортни съоражения и какво са се сетили да си напълнят хотелите.през цялото време са,,мислили'' за бедния ски спорт у нас
  • 20 БУРГАС

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Сух":

    В грешка си не двапъти а трипъти повече от предвиденото.Защо не се направи пълна ревизиа.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор

  • 22 потребител

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "гела":

    Стъки не е тарикат,той е питек.
  • 23 Един

    2 0 Отговор
    Охо! Я вижте шкембето на Красен!
  • 24 резервист

    0 0 Отговор
    Г-не от красив кралски произход! Никой не е узурпирал властта, защото това е законно правителство. Просто ти сритаха задника. Това е! Не се прави на мотика, ами обясни на хората как така изплати едни пари през декември, а за няколкото месеца до изборите не нагледа усвояването им. Законни ли са обезпеченията и защо има отрязана една лентичка в селси салон?! Нагълнахте се здравата но сега ще повръщате!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта