Last news in Fakti
04 Септември, 2021 4741

Най-продаваните автомобили в Европа:Dacia Sandero vs Volkswagen Golf


  • Dacia Sandero Последното поколение на Dacia Sandero отбелязва рекорден интерес и може да се похвали с титлата за най-продаван автомобил в Европа през месец юли. Освен ниска цена, румънският хечбек може да се похвали с модерна визия и някои нови технологии.
  • Volkswagen Golf Volkswagen Golf е дългогодишен лидер в сегмента на хечбеците и макар за кратко да е загубил първото място през месец юли, то моделът винаги е на едно от челните места в подобни класации.

    140 гласа
    32%
    68%
    295 гласа

Коментари

  • 1 джамбаз кире

    30 32 Отговор
    Единствения плюс в автомобилите-Дачия се намира в акумулаторната батерия!

    Коментиран от #17

  • 2 Гъзар тънкач

    22 30 Отговор
    Трябва хич да не си умен за да си купиш Дачия

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор

  • 5 Каращ Дачия

    26 13 Отговор
    Веднъж Дачия - никога повече Дачия! Моята е на 4 години и 65000км, миналия месец карах същата, само че на 17000км и подозренията ми че колата старее на забързан каданс не само се потвърдиха, но и просто бях поразен. А относно здравината и надежността - попитайте запознатите как стоят нещата с климатика и скоростната кутия на 1.5dci :)

    Коментиран от #6

  • 6 Ibs

    19 1 Отговор

    До коментар #5 от "Каращ Дачия":

    Имам я в къщи дъстър 4х4 1,6 115 к.с бензин на 20000 км. и 2 ,4 години. Не съм имал проблеми, но двигателя е много слаб и си вдига разхода по тази причина. Скороста и пада даже и при изкачванията по АМ Тракия.

  • 7 ЕСмеЧта

    27 6 Отговор
    Чета коментарите и ни все пак не уточнява факта, че цената се различава 2-3 пъти в зависимост от окомплектовката. Може да си мислите, че голф е супер, ама след 4 години притежание ако имате пари да си вземете нов автомобил, басирам се че 100% от вас ще се сетят, че не си струват парите 2-3 пъти повече от Дачия. За съжаление ЕВропа умира в утопията си, че прави качествени неща. Цели индустрии изчезната в ЕВропа, защото просто никой вече не купува от тях и сега когато Китай произвежда всичко, колите са последния символ на индрустриализацията, ако падне и той в Европа няма да има нищо освен една печатница на Евро, но те искат да живеят американската мечата и само да печатат !

    Коментиран от #18

  • 8 ИВО

    19 10 Отговор
    2 ДАЧИИ - БЕЗ СЪЩЕСТВЕНИ ПРОБЛЕМИ ЗА ПОВЕЧЕ ОТ 5 ГОДИНИ.
    СЛУЖЕБНИ, СМЯНА НА КЛЮЧ ЗА МИГАЧИТЕ.
    ПРОБЛЕМ С КЛИМАТИКА - СЛАБ Е , АКО КАРАШ НАД 120 КМ.
    КАРАЙТЕ СИ 20 ГОДИШНИ ТАРАЛЯСНИЦИ И МЕЧТАЙТЕ ЗА НОВИ КОЛИ.
  • 9 онзи

    20 4 Отговор
    Минах покрай порше Изток и не забелязах да се вие опашка за голфове ....странно,да не са свършили??

    Коментиран от #19

  • 10 Гост

    20 12 Отговор
    Карам Дачия Логан миниван 90к.с. / газ.Страшно съм доволен.Карам я вече 6 год. и колицата си е супер.Карайте си 20+ год. трошки и оставете на нас да караме нови коли

    Коментиран от #11, #14, #16

  • 11 Джамбаза

    7 7 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    6 години не е нова.
    Но на тази възраст повечето голфове са със сменен двигател...

    Коментиран от #12, #15

  • 12 Голф фен

    11 13 Отговор

    До коментар #11 от "Джамбаза":

    По добре пет годишен голф на 100 хил. отколкото нова Дачия.
  • 13 Грейт Уал

    11 0 Отговор
    Гласувам за Голф,тъй като е по-добър,но и цената му е по-висока.Не мога да не отбележа обаче,че Дачия правят най-здравите и качествени бюджетни автомобили.Браво на съседите Румънци.Жалко,че нашите опити винаги приключват зле,заради тоталната корупция.
  • 14 High Level

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Прав си приятелю,но нека се въздържаме от изречения като последното ти.Нормалните хора,ще те разберат и без него,а простаците,ще получат матерял за “хейт”.
  • 15 Търгаш

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Джамбаза":

    Явно на тази възраст си проговорил за първи път ,със заветното “МАМА”.
  • 16 Пешо Бедняка

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Жалко е, че не гледате в ютюб краштестове на колите си преди да ги купите. Само човек който усеща, че се е прецакал с покупката си, може да хейтва така хората каращи употребявани автомобили по-висок клас. Ако колата за Вас е просто средство за предвижване от А до Б (замяна на градски транспорт/ автобуси/ влакове) то тогава Дачията е перфектна за Вас. Аз лично минавам 30-40 х. км. годишно и предпочитам да съм в нещо което ми доставя удоволствие от карането, нещо което е динамично, комфортно и безопасно. Искрено ви пожелавам да НЕ срещате на пътя пиян/дрогиран син на крупен бизнесмен, защото тогава Бог да ви е на помощ.
  • 17 дърт шофьор

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "джамбаз кире":

    Искрено ме разсмя. Въпреки, че не си прав. Колата си е кола и браво на румънците, че си имат свое производство. Може би трябва да е по-евтина спрямо качеството си, но нейсе. По-забавни са ми шофьорите на дачии. Големи комплексари, бе. На всяка цена трябва да изпреварят, да докажат колко удачен избор са направили. Ами така да е, живи и здрави да са. Ама не рискувайте, бе.
  • 18 Qwerty

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ЕСмеЧта":

    Не си прав за цената. Базов Голф е 40 000, с оборудване почти на топ нивото на Дачия, и със идентичен двигател от 110 коня. Разликата е около 15 000 лева, което не е ‘пъти’ на Дачията! Отделно, Дачията не е в класа на Голф, а в класа на Поло, където разликата става около 7 000 лева! Като сметнеш разходите, накрая излиза че скъпото ФВ е с разлика от 150 лева на месец, което в днешно време са нищо! За качество и пърформанс няма да говорим…
  • 19 Dimirest

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "онзи":

    Що тъй а за Дачия и Рено имаше ли? Като притежател на нови Голф и СУВ от съшата марка ще те светна нещо, за да ги имаш трябва да притежаваш достатъчно финикийски знаци. Тоест да си поне средна класа.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта