Last news in Fakti
07 Септември, 2021 10240

COVID-19: Илиев срещу Мангъров


  • д-р Аспарух Илиев експерт по безопасност на ваксините Представете си, че всеки ден по един препълнен автобус пада в пропаст. Първата причина е изключително високото медийно присъствие на хора с антиваксърски наклонности. И то хора, които са експерти, търсещи политически дивиденти. Гърнето вече се е счупило. Всеки започва да плаче, когато неговите лични интереси са засегнати. До момента имаме данни, че ваксинирането на професионалните групи на учителите, лекарите и болногледачите намалява предаването на болестта. Много е важно тези групи да бъдат пример за останалите професионални общности.
  • доц. Атанас Мангъров инфекционист и педиатър COVID е много добре заплатена клинична пътека. Болниците ни са препълнени, защото здравната ни система е направена така, че колкото повече болни има в една болница, толкова повече доходи получава тя. Личните лекари са заинтересовани всеки, който е положителен, да им се махне от главата и да влезе в болница. Никой не се интересува имаш ли имунен отговор, или не. Просто гледат дали си набоцкан. Който иска, да се ваксинира. Но да караш някого да се ваксинира, защото иначе няма да може да ходи на работа, защото щял да заразява други, това от медицинска гледна точка не е вярно!

    316 гласа
    20%
    80%
    1194 гласа

Коментари

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор

  • 2 пешо

    195 32 Отговор
    аз съм фен на Мангъров и няма да се боцкам изборът си е ваш.

    Коментиран от #42, #58

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор

  • 5 Фандъкова

    19 44 Отговор

    До коментар #3 от "Miro":

    Гений... хората пишат софтуер, код, книги ти... глупости :D

    Коментиран от #7

  • 6 инж. Ганчо Илков

    95 8 Отговор
    Човешкият организъм е една химично лабораторна балансирана дистема.Всеки въвеждан елемент може да стабилизира тази система, но може и да я изведе от равновестното и състояние. С какво и в каква посока ще въздейства ваксината, ако липсва пълна обективна информация за системата. Личният лекар не е в състояние да даде тази информация. Отговорноста за въздействието се предоставя на ваксинираният. Ваксиниращият получава възнаграждение за бокцането.

    Коментиран от #47, #49


  • 7 Miro

    58 9 Отговор

    До коментар #5 от "Фандъкова":

    Света може да оцеле е и без тях без софтоер и кодове .Незнам до сега как сме оцелели без софтоер!!!!??????

    Коментиран от #60

  • 8 Фен на Мангъров

    118 20 Отговор
    Адмирации за доцент Мангъров,един от малкото честни и достойни хора!За съжаление повечето,са продажни подлоги като Илиев.Повече от ясно е,че това е,един грип,като свинския,и други подобни!Овците,да се ваксинират,радвам се че,повече са умните които не вярват на ваксините!!!

    Коментиран от #61

  • 9 Антисатана

    71 12 Отговор
    Илиев защо се продаде на тьмните сили ще дойде страшния съд тогава ще повториш ли същите лъжи?
  • 10 Тръмп

    15 98 Отговор
    Всички антиваксъри ще минат през Ковид и мнозина ще умрат!;)Ваксинираните ще си пият кафето на спокойствие!;)

    Коментиран от #14, #22, #48

  • 11 ИСТИНАТА Е:

    32 67 Отговор
    1952г- полиомиелит (детски паралич), няма ваксина. 1957г.-99% смъртност - 99%. Задължителна масово ваксина и 1959г.1-заразен ваксиниран но жив и досега. // Едра шарка // Туберкулоза // БЦЖ - спасява животи и досега // Базата на сегашните ваксини се разработват от поне 20 години за дуги болести, някои тях се изпробват и за лечение на рак, променят се единични компоненти на ваксината ! Мангъров знае отлично, твърди, че е професионалист !?!? Всеки има право на мнение, но само за себе си ! Германските нацисти, Хитлер, доктор Менгеле ! Така ли е "доктор" Мангъров ? Увличането на други хора към смърт в подкрепа на собствени политически мераци се наказва от закона или от близки на загиналите ! И да станеш случайно депутат? Давност няма!

    Коментиран от #15

  • 12 чудно

    65 16 Отговор
    Не мога да разбера кой гласува за този ИЛИЕВ?
  • 13 Изкарал Ковид

    68 11 Отговор
    Ваксинирам се веднага, ако съм сигурен, че ваксините са така изпитани и безопасни като тези , които от години бием в България- тетанус, морбили , туберкулоза и т.н. Но има вероятност за инвалидизиране или смърт! Има и доста такива случаи. Ами ако аз изтегля късата клечка??? Кой ще се погриж да мен, след като се разписвам ,че изцяло поемам отговорността при ваксиниране?
  • 14 Miro

    54 9 Отговор

    До коментар #10 от "Тръмп":

    Аз до изкарах без да се ваксинирам и си пия ракията и съм прав здрав и ок!!!!
  • 15 Miro

    49 7 Отговор

    До коментар #11 от "ИСТИНАТА Е:":

    Не бъркай този блиоч с истинака ваксина!!!??? Защото сигорно имам повече ваксини от теб
  • 16 Рошко

    42 4 Отговор
    Експерта по безипасно ваксиниране да си набие първо на цялата рода ваксини и тогава да дава акъл, пък после ако иска да си напълнят един автобус рода и да, стигат до където си искат
  • 17 ИСТИНАТА Е:

    16 60 Отговор
    "Комунистите" Радев, Мангъров! Политиката не оправдава средствата! Загубих трима приятели, истнски лекари-доброволци ! Антиваксери - 4! Преболедували с последствия, 2 инсулта, бъбречна недостатъчност, затруднено дишане, 3 съдечна надостетъчност и ...! Радев каза: Б Борисов да не се прави на лекар! Борисов и ГЕРБ организираха внос на ваксини и бяхме на първите места в света ! Радев, Мангъров правят политическа кариеа и сме на първо място по смъртност и това е само началото !

    Коментиран от #18, #32

  • 18 Miro

    39 5 Отговор

    До коментар #17 от "ИСТИНАТА Е:":

    Tъй като гледам май акъла си си загубил .Много злоба в вас бе хора оставетени да си умрем както искаме не е нужно да ни помагате с тези течности!!!????
  • 19 Лопатата

    21 5 Отговор
    Според вас вярно ли е твърдението, че изискването на задължителна камера на Windows 11 е свързано със скрито сканиране ириса на потребителя за установяване на ковид, липса на ваксина или изтекло действие на такава?

    Коментиран от #50

  • 20 ИСТИНАТА Е:

    9 38 Отговор
    Намалявате прогресивно, анти-еди-квиии си! Поне да знаехте граматика! "Много знаете" ? Защо не подпишете декларации, че отказвате лечение ако се заразите от К19 ?! Единия го погребах с бутилка силистренска ракия! ХА ХА ХА. Оня дето ви водеше и си гореше маските, плака по телефона на Борисов за лечение в София, за него и жена му! Бяхте стотици, сега около 50 поста! Чакам с автобус, дано успеете да го напълните, ще има по бутилка за всеки! ХА ХА ХА

    Коментиран от #21

  • 21 axouxo

    40 8 Отговор

    До коментар #20 от "ИСТИНАТА Е:":

    Истината е една:ходи да си баеш,щото няма да я окрякаш.Не и с две игли.После 3та,4та,5та,6та,7ма,докато ти се изпънат табаните.Бодете се,гъзете се,квото искате правете,НО ОСТАВЕТЕ ХОРАТА ДА ЖИВЕЯТ!!!И НЕ НАТРАПВАЙТЕ ФАКСЪРСКИТЕ СИ ВИЖДАНИЯ НА ДРУГИТЕ!НОСЕТЕ СИ МАСКИТЕ,СПЕТЕ С ТЯХ,КЪПЕТЕ С ТЯХ,НАЛИ ИМАТЕ ФЪКСИНА,от какво ви е страх???СМЕШНИ СТЕ!
  • 22 Благодаря

    23 3 Отговор

    До коментар #10 от "Тръмп":

    за "добрите пожелания". Но явно за Ваше съжаление "минах" и "не умрях". Що за човек сте?!
  • 23 ИСТИНАТА Е:

    11 25 Отговор
    Сваляхме един потрошен в планинта. Качил се на едни камънаци да се прави на мъж пред някой си! Едвам дишаше, като го интубирах измърмори, че сме садисти и убиици, като стане ще ни избие !? Впечетлих се! Колко е сив, ограничен и самотен в живота си !! След година, го разпознах по името в инвалидна количка! Бъдет здрави !

    Коментиран от #26, #33

  • 24 34677

    7 25 Отговор
    като гледам гласуването,много са п.......ките хорица,но когато се сблъскат с болеста за някой е късно!

    Коментиран от #27

  • 25 Неразбрал

    26 3 Отговор
    Добре де, последно, каква е връзката между експерименталните препарати и К-19?

    Истерични вопли за бодене заливат отвсякъде, а няма един да излезе и да публикува едно нормално изследване за връзката между боц-а и К-19.

    Мъглявите обещания "като се набодем, всичко ще е наред" не хващат дикиш.
  • 26 Miro

    27 2 Отговор

    До коментар #23 от "ИСТИНАТА Е:":

    Нищо не подписвам за отказ за лечение плащам огромни здравни осигоровки и ще си търся правата.Ако си лекар нали знаеш че аз ти плащам заплатата??????ХЕМ си ЧАЛЪК хем си злобен !!!!! Бъди добър човек И си гледай живота!!!!!!

    Коментиран от #52

  • 27 Miro

    31 3 Отговор

    До коментар #24 от "34677":

    ЗЛОБЕН и плашещ човек !!!!Нали си ваксиниран какъв ти е проблема???? ИЛИ си разбрал че си се ПРЕЦАКАЛ!!!!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор

  • 30 Бивш левскар

    9 5 Отговор
    Вчера на пазара една каза, че комшийката и като отишла да се ваксинира и видяла на опашката как на един човек мустанало лошо. Само гледал как ваксинират. Ами ако го бяха ваксинирали и край...
  • 31 Явно

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Антимилиционер":

    не само не можеш да се подписваш,но и мисленето не ти се отдава .
  • 32 Помнещ

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "ИСТИНАТА Е:":

    Провери си спомените, че нещо много са избирателни.
  • 33 Помнещ

    6 2 Отговор

    До коментар #23 от "ИСТИНАТА Е:":

    Много ниско.
  • 34 мани мани

    6 5 Отговор
    преболедувалите + ваксинираните да ходят след месеци, година, две на ендокринолог! честито! развили сте автоимунно заболяване, което е нямало да се отключи през живота ви, дори и да сте били предразположени към някое от многото (над 200 са) ... от редуцираните сте вече :) просто ви честитя новата болест :) затва пиша тук :)

    Коментиран от #51

  • 35 мани мани

    6 5 Отговор
    ваксинката ви скапва клетките, препрограмира ги! я съм най-якия програмист :))))))))))))) не ве не съм :) я кодя на езици ... тия кодят на био :) био кодене :) как да препрограмираш клетки? вирусите са единствените на доклетъчно ниво/размери!!! веднъж влезли в нас ... и предварително коднати/моднати от уродите ... разрушават нашите клетки ... оттам и раковите образувания, и все автоимунни заболявания ... и вие глупаченца самоволно ще си набиете иглата няколко пъти, и ще допуснете да бъдете препрограмирани, за да сте абонати на фармацевтите?! будалък му викам! я навремету бях мно прост и отде да знам, пф! са малко "по-умен" ги разгадах :)

    Коментиран от #37

  • 36 Фитнес

    21 3 Отговор
    В Израел всичко е ваксинирано и пак е пълно с болни ваксинирани, е за какво ми е тая ваксина

    Коментиран от #41

  • 37 мъни мъни

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "мани мани":

    Ам вируса не препрограмира ли клетките?
    Питам щот не ща да имам раково образование и автомунно заболяване!
  • 38 Sts

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Антимилиционер":

    А ти вакса ли се!?Не нали ! Ама си Анти Мангъров.
  • 39 сьд

    7 0 Отговор
    ОСВЕН добре заплатена пътека и 3 милиарда евро а може и повече ще вземат управниците.Къде са паритее
  • 40 Българка

    16 0 Отговор
    До сега, само Мангъров взима отношение за хората преболедували короната. Всички други пишат, да се тествам и други щуротии. До като не излезе някой "мозък" и не обясни, защо аз като преболедувала трябва да се ваксинирам, няма да им вярвам. Мангъров излиза и казва "така,така,защото.." и обяснява. Илиев говори едни общи приказки и толкова, за хората преболедували изобщо не споменава или само една две думи.
  • 41 Българка

    3 4 Отговор

    До коментар #36 от "Фитнес":

    Има разлика, там заразените (ваксинирани) карат нещо като обикновена настинка. Имам приятели там и знам със сигурност. Тези които истински се разболяват не произвеждат антитела. Има и такива хора.
  • 42 Някой си

    5 12 Отговор

    До коментар #2 от "пешо":

    Ти си фен на самия себеси! Мангъра е за психо отделението!
  • 43 Кольо,

    4 2 Отговор
    Към тези които са страхливци и пъзльовци и сте се боцнали понеже си мислите че ще векувате, да ама не.
    В следващите две три години много от вас ще я закъсате яко със здравето и доста ще гушнат букета от отровата която са ви вкарали...!!!!!!!
  • 44 Ikonomist

    1 7 Отговор
    Проблемът на Мангъров е, че не владее математиката дори на училищно ниво и не може да вдене, когато чете нова информация, опитва се някак да я асимилира по пътя на собствената си логика. Днеска се изокал, че починалите с ваксина в Англия са два пъти повече от неваксинираните. Това е вярно и простият човек ще си каже, ами ето, ако се ваксинирам има 2 пъти по-голяма вероятност да умра. Само дето не отчита, че ваксинираните в Англия са 2 пъти повече от неваксинираните и са ваксинирани уязвимите групи. Тези данни казват, че стар човек с хорнични заболявания, след ваксина може да умре, но вероятността е колкото при млад, здрав човек без никакви заболявания, който не се е ваксинирал - нищожна.
  • 45 Васил

    3 3 Отговор
    Всеки ден се правят по 30 хиляди теста сметнете за какви пари иде реч за това Мангъра е против ваксините ще секнат реките от пари.
  • 46 Чуек

    6 7 Отговор
    Всички в БГ станаха имунолози и епидемиолози в последната година. Всеки чел недочел нещо в интернет се смята за разбирач. Мангъров е жалко подобие на човек търсещ единствено внимание. Цял свят насърчава хората да се ваксинират, ама Ганьо е най-умен и той най-разбира нещата. Те Американци, Французи, Англичани, Германци, Италианци, Датчани, Испанци, Израелци и десетки още нации са прости и нищо не разбират. Ганьо си е Ганьо.
  • 47 Неваксиниран

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "инж. Ганчо Илков":

    Ако ми дадът гаранций,за здравето ми,единствено тогава мога да помисля да се ваксинирам.И естествено ПАРИЧНА гаранция,защото знаем големите от какво ги боли най-много.Като ги гледам разни шутове как се крият зад маските и се чувстват така сигурни зад тях…..направо потъвам в недоумение,как може човек да е толкова глупав и толкова лесно манипулируем.Ще направя всичко възможно да остана неваксиниран.Имал съм контакти с доста заразени от ковид.Веднъж се разболях миналата година,около седмица ми беше малко некомфортно,НО без никакви медикаменти,както и може би от 12 години не съм приемал нищо по силно от Еспидифен,като изпитите прахчета,се броят на ръцете на едната ръка.
  • 48 Баце

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тръмп":

    Бай Тръмпе, а може ли белина, а като говедарите?
  • 49 roro

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "инж. Ганчо Илков":

    Добре де, ваксината дестабилизира организма, а вирусът какво прави? Или вирусът е полезен? Кое е за избор - да се срещнеш с една част от вируса и да си готов за среша с целия вирус, или направо да се срешнеш с повече от 1000 вирусни белтъка без да си подготвил организма си?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор

  • 51 един

    2 3 Отговор

    До коментар #34 от "мани мани":

    И кое точно автоимунно заболяване се развива след ваксинация? И защо пък точно реши при ендокринолог да се ходи?
  • 52 един

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Miro":

    С този правопис ми е много интересно какви огромни застраховки плащаш. Ама от 300 лева социални помощи 30 лева са си огромна сума

    Коментиран от #68, #69

  • 53 Кокони

    7 1 Отговор
    Най-мразя тъп.ци,дето малко да кихнат и бегат при доктора,а оня ги тъпче с това,за което взима най-голяма комисионна,за да го предлага.
  • 54 Reptile

    3 5 Отговор
    Всички в семейството и повечето от рода сме ваксинирани от 23 до 78 години - никой не е имал никакви проблеми.
    Имаме хора с АЗ, Pfizer и Moderna, никакви проблеми, освен лека темперетура за 12 часа при някои от нас.
    Брат ми е спешен медик и работи със заразени. Негови колеги, които не се ваксинираха се заразиха, някои го краха леко, но други тежко, а 2 починаха след тежки и бързи усложнения.
    Всеки, който е минал леко или не е заразен плямпа глупости, но всички ВЕЧЕ имаме познати починали от K19. Изключително долно е да се говори срещу ваксините. ОНЗИ гледа и всеки ще носи отговорност за думите и делата си, ВНИМАВАЙТЕ, какви ги говорите - за кафенца, саладки и ракйики...
  • 55 Тоя педиАтор

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Антимилиционер":

    Защо е още с бяла престилка? Тениска на раета му е време да получи за награда от родното правосъдие. Така ще се ,,отърве земята от отровното си плесен..". И живота ни ще стане друг.
  • 56 Тоя педиАтор Мангърчо

    3 4 Отговор
    Защо е още с бяла престилка? Тениска на раета му е време да получи за награда от родното правосъдие. Така ще се ,,отърве земята от отровната си плесен..". И живота ни ще стане друг.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор

  • 58 Ние пък ще ти кажем

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "пешо":

    Че няма да носим тези маски до края на дните си. Ще има мерки в правилната посока или се ваксинирайте!
  • 59 Ние с ваксините оставаме

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Miro":

    Другите ще си боледуват и лекуват за собствена сметка.
  • 60 Времето на промяната дойде

    2 8 Отговор

    До коментар #7 от "Miro":

    Китай ни разказа играта. Може и да е за цял живот. Неваксинираните ще боледуват докато спрат да дишат.

    Коментиран от #70

  • 61 Те и от Масква не вярваха

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Фен на Мангъров":

    Няма прошка, дали си от Севера или Юг. Рано или късно всички ще обърнат палачинката.
  • 62 Мранчо

    3 8 Отговор
    На Мангъра лежат поне 4-5 Хиляди мъртви и още поне толкова инвалиди за цял живот... До сега това е равносметката...
    Дръжте се Българи... и мъртви Българи...
  • 63 Васил

    3 0 Отговор
    Който го е страх от вируса е свободен да се ваксинира, да носи маска и т.н. Но останалите хора трябва да живеят свободно! Всичко останало е разновидност на фашизма!
  • 64 Селянин

    3 0 Отговор
    Статистиката е прекрасно нещо. Вижте статистиката на Израел и България. Израел почти всички са ваксинирани, около двайсет процента и с трета доза. В момента вълната при тях е най-висока от когато и да било. Хората в болници са повече от предходната вълна, но починалите са два пъти по-малко.
    Или на прост език. Масовата ваксинация спомага за разпространение на вируса заради изкъственото спокойствие на хората, че са ваксинирани. От там се пълнят и болниците в Израел, вероятно заради невинаги адекватният имунен отговор на организна, НО определено статистиката показва, че ваксинацията намаля смъртноста от усложненията от вируса наполовина. Остава отворен въпросът дали има и какви са усложнеията от ваксинацията, но и това статистиката ще покаже някой ден.
    От друга страна в България има сериозен скептицизъм към ваксините, но въпреки това вълната е два пъти по малка от предишната, Смъртноста е много висока, но хоспитализациите не, вероятно заради цкептицизна и към здравната ни система, или отказа да се приемат терминално болни, за да не умират в болниците. Идеята на всяка болница в България, като бизнес организация е да напълни ковид отделенията с леко болни за да има по-малко разходи при усвояването на пътеката и да останат повече пари, вместо да инвестира в тежко болни с малък шанс за оцеляване.

  • 65 Ковид

    1 0 Отговор
    Бях болен лежах една седмица в болница с ковид. Докато бях там двама души починаха. И аз си мислих че всичко е шега но не. Всички в отделението бяхме не ваксинирани.
  • 66 ВВП

    0 0 Отговор
    Аз преболедувах и се ваксинирах август ...но съм съгласен с Мангъров за болниците и личните лекари ...изпитах го на собствения си гръб ...да кажа че ВИНАГИ съм бил здравно осигурен ,а от 15 години съм с допълнителна здравна осигуровка .За това време( от 30 години) съм ползвал лекарска помощ точно 5 пъти .(за неособено сериозни заболявания ),най чежкото от който ингвинална херния .
  • 67 ВВП

    1 0 Отговор
    Здравната система има нужда от сериозна промяна .Иначе колкото и пари да им дадем на лекарите (те вече са развалени повечето )всичко ще потъне като в пустиня.Освен пари има и морал "уважаеми" лекари .
  • 68 Miro

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "един":

    Първо погледни твоя тогава е смей на МОЯ !!!???И да не се окаже че аз ти плащам здравните ???????
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор

  • 70 Miro

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "Времето на промяната дойде":

    Само си мечтаеш !!!!! Блажени са вярващи те.
  • 71 Един

    1 0 Отговор
    Закономерно и странно : и жертвите на здравната система се регистрират като умрели от ковид19! Та затова смътността у нас е толкова висока! ( ама то си им плюсове - болниците печелят, докторите печелят(малцина даже трупат опит и знания) банките печелят ( то хвърчат едни яки преводи по света и у нас - а значи и таксите са яки!) Пенсионерите намаляват- намалява се натиска в/у пенсионната система - ето вдигна се минималната пенсия! ... как да не се радва човек!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта