Last news in Fakti
18 Септември, 2021 8897

Компактни коли на старо: Kia или Peugeot?


  • Ceed (2011 г.) Kia Германците от ADAC слагат този модел на първо място в т.нар. "Голфов клас", като твърдят, че това е най-надеждната 10 годишна кола, тоест - поврежда се най-малко.
  • 308 (2011 г.) Peugeot Френското предложение в същия сегмент също се характеризира с надеждност, според рейтинга на ADAC, като по брой повреди изостава с по-малко от процент от Kia Ceed.

    352 гласа
    50%
    50%
    345 гласа

Коментари

  • 1 6473

    18 31 Отговор
    Много явно нищо евроГпейско

    Коментиран от #4, #19, #31, #32

  • 2 чичо Манчо

    56 41 Отговор
    Пежо си е марка,колкото и да го плюят немсколюбещите!
    Не казвам,че КИАта е лоша,но все пак нека да погледнем и назад в годините кой с какви традиции,иновации,спортни успехи и т.н.

    Коментиран от #11

  • 3 неразбрал

    11 41 Отговор
    Ама купувам тази която е за по-малко пари,...или Ауди
  • 4 ТъртейЕС

    46 19 Отговор

    До коментар #1 от "6473":

    И аз съм на това мнение, живеем в съюза и му виждаме толкова гнили неща отвътре, че съвест не ми дава да си купя европейско нещо. Корейците са работливи и се старят хората, европееца е станал мързелив търтей, който чака само да получава без да дава нищо.

    Коментиран от #35

  • 5 Загрижен

    51 4 Отговор
    LoL, в една друга статия, вие факти, пишеше, че Kia ceed 2011 е страааашен таралясник. Последно, става или не става, мисирки??
  • 6 dmxl

    66 18 Отговор
    това пежо е пълен смях в сравнение с киата, киата го убива с евтини части и здравина! За сравнение тая киа с 1,6crdi съединителя и струва 200 лв Валео и не се сменя маховик обикновен е! На пежото съединителя заедно с маховика отиваш над 1000 лева! Колко такива пежа сте виждали като таксита? И колко от тази Киа?

  • 7 Онзи

    32 10 Отговор
    И да напишат за здравината на бензиновите мотори на Пежо,особенно с турбо ....хахахах...а за автоматиците отвори ли си тема са по-зле и от Лада и АЗЛК

    Коментиран от #14

  • 8 Пижо и Пенда

    25 9 Отговор
    Както беше написал един колега от сайта - "французойките са по нетрайни от колбас тип Хамбургски"/извинявам се за плагиатството/.
  • 9 Пежарец

    38 4 Отговор
    Карам пежаци от 20год.Супер съм доволен.Последните модели обаче са леш.Тръгнаха надолу,когато решиха да са фолксваген.
  • 10 Qwerty

    37 1 Отговор
    Ceed, 1.6 бензин, купувана нова, мнооого добра!
    Супер сглобка, няма тракане и хлопане, изключая тъпите биалетки отзад! На 10 година, на 147 000 по часовник прескочи веригата! Трябваше да минат 3 седмици и 300 километра, за да може да се разбере какво и е! Майстори инженери😳 За 400 лева смяна, без поражения по ДВГ, направо литна! Много смислен интериор, някой от материалите вътре обаче са пълна трагедия! Обслужването е лесно и евтино! Купето е много здраво на удари, издържа на ръжда доволно! Ако пак трябва да купувам базов модел, в този ценови диапазон, не бих се поколебал!
  • 11 Немско любещ

    14 35 Отговор

    До коментар #2 от "чичо Манчо":

    До сега, а и за в бъдеще спазвам правилото да НЕ взимам кола от трите Ф (Форд , Фият и Френски). Нямам никакви проблеми.

    Коментиран от #13

  • 12 Иван къдравия

    17 3 Отговор
    Големи философи тука
  • 13 Коко

    6 4 Отговор

    До коментар #11 от "Немско любещ":

    Продължавай все така люпчоооо
  • 14 бай

    19 2 Отговор

    До коментар #7 от "Онзи":

    Ами да, скапан е е 1.6THP - ама е на прословутите БМВ. Не е френски, нищо, че се слага в Пежата...и Мини-Купърите и т.н...Предишните им бенц мотори - френските бяха корави - и 1.6 и 2.0 и особено 3.0 V6 . А за автоматите - и робота е здрав и надежден и евтин за поддръжка и японския Айсин . Ама като идват тука на километри, необслужвани и с "вечно" масло и такива "разбирковци" като теб, почват да хленчат. Като станеш малко по-компетентен, тогава коментирай, че с тоя жалкия пост само се излагаш. Освен, ако не си искал точно това - да те видят къв си...неадекватен...

    Коментиран от #17, #20

  • 15 нено

    17 7 Отговор
    Кога ще проумеете,че лоша кола няма? Има лоши собственици,които създават лошо име на марки. Не сменяй ти масло и филтри,пък чакай тя да кара години наред. Да не говорим,че "чистите европейци" ги карат,като за последно,защото не ги бърка,че утре ще вземе нова. Вие карайте милионниците и плюйте после по тях!!! Българистан.

    Коментиран от #18

  • 16 ОНЧО

    29 0 Отговор
    И двете коли докато са под 100000к.м. са ок
    След това бензиновата киа ако е с газ е за клапани , ако е дизел е за колянов вал
    Пежото ако е с мотор от БМВ е за боклука , нямят нищо общо с предишните двигатели
    Вече всичко е боклук
  • 17 333

    6 7 Отговор

    До коментар #14 от "бай":

    Основата на 1.6THP си е на PSA. Правен е на базата на техен двигател от по-старо поколение. Не казвам, че BMW нямат лоши мотори, че и ги слагат в много по-скъпи коли. Имаха един голям, който е толкова зле, колкото 1.6THP. Но 1.6THP е по-свързан с французите.

    Коментиран от #36

  • 18 333

    9 4 Отговор

    До коментар #15 от "нено":

    Когато автомобила не е удобен, боли ме кръста след час шофиране и други подобни проблеми, не мисля, че има връзка с обслужването и километрите. Няколко служебни PSA имах, такава кола не бих карал доброволно. В някои отношения предпочитах дачията. Обезшумяването и беше кофти, ама и Пежата и Ситроените не бяха китка. Окачването също няма общо с обслужването, като кашкавал е. На корейските нямам спомен да съм сменял окачване. Та и нови, не всички автомобили са еднакви. Не става дума за държава производител, защото служебните рена бяха поносими.
  • 19 Случаен

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "6473":

    Вземи прочети малко: "The Ceed was designed in Frankfurt, Germany, with Miklós Kovács leading the design team"
  • 20 Случаен

    7 10 Отговор

    До коментар #14 от "бай":

    В тоя мотор няма почти нищо от бмв. Неслучайно от няколко години не се слага на бмв-та, но все още се слага на пежо и ситроен.

    Коментиран от #21

  • 21 барабус

    15 3 Отговор

    До коментар #20 от "Случаен":

    Баш си е бемевейски боклук,явно ти трябва да попрочетеш малко.Слага се и в Мини купър и в бърка масло и вода на първа серия.
    И вече пежо и ситроен не го монтират -добре,че поне си разбраха грешката с тоя маслояд фашистки.
  • 22 Кольо,

    11 3 Отговор
    Най корав двигател е бензиновият 5 цилиндров 146 кс. на концерна FIAT който се вграждаше на Lancia Kappa!!!!
    А по здравина и лесно обслужване Капата е ненадмината!!
    И най важното няма грам ръжда никъде!!

    Коментиран от #23

  • 23 един от стадото

    9 2 Отговор

    До коментар #22 от "Кольо,":

    точно. Имам наблюдения на една Каппа, спира редовно до мен. Лични впечатления нямам, но си личи, че колата е поддържана с мерак. От по старото поколение е, ония с плюшените седалки, дървени елементи и леко бароков стил. Дава някакси уют вътре, леко аристократичен за не много пари. А мотора, въпреки годините, 20се нагоре мърка като коте. Обичам класиките
  • 24 Баш

    5 1 Отговор
    От 2012 съм с Киа Рио. Досега едни накладки и спирачни дискове

    Коментиран от #26

  • 25 Емил

    4 4 Отговор
    Компактна кола = икономия във всичко! Липса на сигурност, комфорт и възможности, измамна икономичност и измислена лекота в управлението!
  • 26 Емил

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Баш":

    Значи си минал 50к за това време!

    Коментиран от #28

  • 27 кънчо

    6 2 Отговор
    пежо си е пежо
  • 28 СервизКиа

    4 3 Отговор

    До коментар #26 от "Емил":

    И аз карам Киа, но да за 9 години поне дискове и накладки да беше сменил колегата, може пък просто да е икономичен и да не сменя неща, нищо че са за смяна. Аз ходя редовно във фирмения сервиз и ако кажат, че нещо е хубаво да се смени - го сменям, най-много да го оставя за следващото ходене, но не повече.
  • 29 wdddd

    4 8 Отговор
    Каква KIA бре хора!!!!

  • 30 Мискинен

    4 4 Отговор
    Хонда джаз супер компактна кола
  • 31 Горан

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "6473":

    Здр.аз имам в момента коя сиренто и ситроен c 4 picaso и двата автомобила са 2010 год и да ви кажа че и 2те марки са много добри за парите който даваш получаваш доста добро качество .и да вече мита за супер немски автомобили е вече минало .да сравнение с автомобили в съответния сегмент имат недостатъци.но си имат и предимства. Вече е лична преценка на всеки към коя марка ще се ориентира ,но и 2те са много добри
  • 32 308

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "6473":

    пежо на 10 години вози по-добре от чисто нов хюндай йоник и най-нов модел сийд. карал съм ги. карал съм и новото 308 след 2013та година там дори няма смисъл за сравнение возията на пежото колко ги отвява. а това са чисто нови хюндай и кия - типични оризници лишени от всякаква емоция.
  • 33 Бай Коко

    7 1 Отговор
    Хвали старо и карай ново.
  • 34 308

    2 2 Отговор
    шумоизолацията горе долу е на едно ниво иначе. сигурен съм, че 80 процрнта от троловете тук не да ги карали тия коли и няма да повярват като видях БЕНЗИНОВО 308 на 750 000 км
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор

  • 36 бай

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "333":

    Казват, че блока е от PSA - а той, доколкото знам си е корав и няма проблеми. Проблемите идват от газоразпределянето на БМВ - някви уж "усъвършенствани" Ваноски шитни - ама се видя какво са сътворили. Аз лично, имам чувството, че от БМВ нарочно са се оакали, че да сринат лекичко имиджа на франсетата...ама, един господ знае...поне има инфо за тея мотори че са леш - отваряш, четеш - не купуваш. А охо-бохото са назландисва и после- след дъжд качулка и айде пак някой друг им е виновен... :) Та такива историйки...
  • 37 Кенефи

    0 3 Отговор
    1,9 tdi 130 това е мотора

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта