Last news in Fakti
05 Октомври, 2021 3937

Играе ли ЕС срещу собствените си интереси в Русия и Китай?


  • Виктор Орбан премиер на Унгария Дeйcтвиятa нa EC cпрямo Руcия и Китaй прoтивoрeчaт нa нeгoвитe интeрecи. Тoвa ca вoдeщитe изтoчни пaзaри. В мoмeнтa eврoпeйcкитe прeдcтaвитeли зaтвaрят тeхнитe пaзaри. Рeaлнo тe пoкaзвaт мoщ, тaм къдeтo ca cлaби, a тaм, къдeтo имa мяcтo зa пaртньoрcтвa, прocтo ги oткaзвaт. Това е нeприeмливo пoвeдeниe. Нa изтoк имa oгрoмeн икoнoмичecки шaнc зa групaтa. Тя трябвa дa oпитa дa гo oпoлзoтвoри.
  • Жосеп Борел върховен представител на ЕС Сближaвaнeтo нa Руcия и Китaй ce дължи нa oбщoтo oтхвърлянe нa дeмoкрaтичнитe идeи. Двeтe cтрaни пocтoяннo пoдoбрявaт cвoeтo пaртньoрcтвo. Абсолютно нe e прaвилнo тяхнoтo пaртньoрcтвo дa ce рaзглeждa caмo oт икoнoмичecкa глeднa тoчкa. Москва и Пекин ce прoтивoпocтaвят нa тoвa, кoeтo чecтo oпрeдeлят кaтo влияниe в cвoитe вътрeшни дeлa. Зaпaдът въoбщe нямa интeрec oт влияниe върху вътрeшнитe рaбoти нa двeтe държaви.

    538 гласа
    91%
    9%
    47 гласа

Коментари

  • 1 Дългият

    81 6 Отговор
    Борел.престанете да вземате съвети от САЩ и водете правилна политика с всички...Ако САЩ имат проблем с Русия,това си е техен проблем...Трябва да има боеспособна армия,макар че при отсъствието на САЩ тя просто няма какво да прави...ЕС няма конфликт с никой...

    Коментиран от #6

  • 2 Гошо

    57 3 Отговор
    Определено Такива глупости който си сътвори Европа сама на себе си ,никой не може да ги направи Кой от кой по идиот в тоя Брюксел Маниера и мисленето им като на религиозни сектанти
  • 3 потребител

    53 4 Отговор
    Изказването на Борел е нагледен пример за лицемерието на политическата върхушка в ЕС!

    Коментиран от #9

  • 4 Гнида

    48 3 Отговор
    ЕС е сателит на сащ
  • 5 Стефан

    7 42 Отговор
    Абе Викторчо какво ще продаваш на Русия и Китай като единия залива ЕС с нефт и газ, а другия със стоки от А до Я, водещите компании много отдавна отвориха заводи и офиси в Китай, направиха съвместни фирми и работят, това че държави като Унгария, България и други от източния блок не могат да стъпят там си е техен проблем, а политиките са за лаладжиите.

    Коментиран от #10

  • 6 Творците на аферата ,,Пандора", къде?

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дългият":

    Към затвора!

  • 7 абж

    24 2 Отговор
    ЕС са план на ЦРУ. Борел го гони параноята. Всички се водят от демократичните егоистични ценности. Капитализма води демокрацията и неравенството.
  • 8 В Борисов

    29 3 Отговор
    ЕС е мъртва структура, нямаме никаква полза от него, а след като разигра фалшивата пандемия под диктата на САЩ и ще разиграе енергийна криза - тази зима, вече не е здравословно да се оства в него. Бързо излизане от ЕС е единственото решение за България.

    Коментиран от #11

  • 9 Бих допълнил

    22 0 Отговор

    До коментар #3 от "потребител":

    и явната им завсимост от САЩ.Като куче на къс повод са.
  • 10 Стефанееее

    22 0 Отговор

    До коментар #5 от "Стефан":

    проблема е втова,че заради САЩ и доктрината им на противопоставяне срещу Китай и Русия,принуждават пуделите си от ЕС да правят същото,санкции,санкции и пак санкции. То за това е тази газова и енергийна криза като цяло и започналата разруха на ЕС.А що се отнасядо пазари на малки страни,то вземи пример със Сърбия,която по територия може и да е колкото Бг или Унгария,но търгува и с Русия и с Китай така,че не зависи от голям малък,а от лоялност и добро отношение.

    Коментиран от #12

  • 11 Съгласен съм

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "В Борисов":

    с последните неща,които си написал,но това за измислената пандемия няма как да се съглася,защото е обхванала целия свят и няма такъв на света който да може да сътвори такова нещо,при което да има жертви,които иначе не би имало. Не могада се съглася,че е нормално да умират млади жени на по 25-35 години иначе здрави и в детеродна възраст без съпътстващи заболявания и да се казва,че няма такъв вирус и не естрашен,както и деца на по 12 години. Иначе да най-здравословно е излизането на Бг от този покварен съюз,както и от НАТО и да си гледа интереса на народа.
  • 12 Дебили,сър

    1 11 Отговор

    До коментар #10 от "Стефанееее":

    Ми ходи в Сърбия бе,там са “цъфнали и вързали”

    Коментиран от #15

  • 13 Бесен

    13 0 Отговор
    Борел показва нивото на идиотията в ЕС! Тия кретени не разбраха, че там където се правят пари няма политически пристрастия! Вкараш ли политика в икономиката си загинал!
    А в това време щатите си умират от смях как изгейчена европа се самоубива с надеждата да получи потупване от чичо си сам...
  • 14 Циганин

    11 2 Отговор
    Русия и Китай са най големите държави в света едната по площ другата по население ТАКА ЧЕ НИКОЙ ДА НЕ СЕ ПЕРЧИ ЧЕ АХА
  • 15 Циганин

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Дебили,сър":

    Пак са по добре от нас

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта