Last news in Fakti
12 Декември, 2021 6392

Кой ще е шампион във Formula 1?


  • Люис Хамилтън Действащият шампион и пилот на Mercedes Люис Хамилтън успя да скъси дистанцията на върха в класирането на Formula 1 и само кръг преди края на шампионата е с равни точки с Макс Верстапен. Той обвини преди седмица съперника си, че кара прекалено опасно. „Трябваше да запазя хладнокръвие, което бе трудно на моменти. В 28 години в професията съм се състезавал с много различни пилоти и някои от най-добрите прекрачват границата. За тях не важат правилата или те просто не мислят за това. Макс определено е от тях. Толкова много пъти избягвах сблъсък с него. Нямам против да го правя, защото така оцелявам още един ден“, каза британецът след успеха си в Саудитска Арабия.
  • Макс Верстапен Претендент за титлата и пилот на Red Bull Макс Верстапен може да се превърне в първия пилот от Нико Розберг насам, който успява да детронира Люис Хамилтън в шампионата по Formula 1. Той до скоро беше едноличен лидер, но в последните няколко състезания позволи на британеца да го доближи и вече нищо не ги дели преди старта в Абу Даби. „Случиха се доста неща, с които не съм напълно съгласен, но нещата са такива каквито са. Опитах се да дам всичко, на което съм способен на пистата. Не бях сигурен, че гумите ще издържат до края. Беше много рисково“, каза нидерландецът след Гран при на Саудитска Арабия.

    130 гласа
    24%
    76%
    400 гласа

Коментари

  • 1 Sieg

    54 8 Отговор
    Мерцедеса е по бърз като цяло, но Верстапен този сезон е по добър от Хамилтън. Колата или пилота е по важен, това ще разберем.

    Коментиран от #5, #7

  • 2 Sieg

    23 9 Отговор
    Мерцедеса е по бърз като цяло, но Верстапен този сезон е по добър от Хамилтън. Колата или пилота е по важен, това ще разберем.
  • 3 Милев

    42 17 Отговор
    Верстапен трябва да победи
  • 4 Jrj

    31 3 Отговор
    За Верстапен съм,Хамилтън е отличен пилот ,но се превърна и агитатор по теми не касаещи автомобилният спорт............
  • 5 ИГНАТИЙ

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Sieg":

    МАКС НЕ БИХ КАЗАЛ ,ЧЕ Е ПО-ДОБЪР ОТ ЛУИС ПРЕЗ ТОЗИ СЕЗОН,ПРОСТО Е ЗАДОБРЯЛ , РЕД БУЛ СЪЩО!
    НЕ СЪМ ФЕН НА НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ, НО МАКС ПОКАЗА ,ЧЕ Е ГОЛЯМ КО П€Л ДАК!
    НЕКА ПО-ДОСТОНИЯТ ДНЕС СТАНЕ ШАМПИОН!
  • 6 авто

    9 1 Отговор
    Няма никакво значение кой е по-добър или коя кола е по-бърза,всичко което става е за да има по-добро шоу.Това е бизнес за много,много милиони и хората в него няма да допуснат нещо,заради нечии амбиции,да развали доброто шоу и да намалеят многото печелби,а другото,"по добрия да спечели" просто е вятър.И на мен не ми харесва,но за 31години гледане на състезанията на Ф1,за съжаление разбрах това.

  • 7 всъщност

    24 2 Отговор

    До коментар #1 от "Sieg":

    Макс е пич, борбен е подобно на Шумахер и Сена.......Хамилтън е ревльо и ако не караше толкова години най-бързата кола щеше да е най-много с 1 титла и максимум около 30 победи! Люис явно е забравил за безконтролната агресия, която проявяваше в първите си няколко сезона в Ф1, даже имаше специално събрание свикано заради опасното му каране.......или когато той удря е оправдано, ама ако него го ударят, или просто не му дадат път както си въобразява че всички са длъжни да правят почва да хленчи и обвинява другите. Точно той не заслужаваше да спечели толкова много титли и победи, много по-справедливо щеше да е Райконен и Алонсо да вземат още по 1-2 титли, Маса също заслужаваше своята през 2008 НО ОТ ФЕРАРИ се издъниха няколко пъти и го провалиха. Верстапен определено е по-добър и тая година заслужава да е шампион, ощетиха го през сезона и можеше да е по-напред в класирането, дори вече да е спечелил титлата, ще видим какво ще стане!
  • 8 гост

    21 0 Отговор
    Макс е истински и чистокръвен състезател. Освен талант, той има и много смелост, усет към колата, и да, прекрачва границите, но това е спорта. ФИА ако не се спре с глупавите си намеси ще скопи спорта изцяло. Доказано е, че свободата води ди интерес и креативност, а не да гледат всяко движение под лупа, да наказват някого, понеже е постъпил рисково или хитро. Мерцедес много пъти биват помилвани или снизходително побутвани при очевидни нарушения. Ето, Макс беше глобен за това, че отишъл и огледал крилото на Хамилтън, без разрешение, и се оказа, че крилото е нелегално, ама всеки си трае. Това е смелост.
  • 9 Jrj

    15 1 Отговор
    Честита титла на Макс.Истински щастлив съм тази вечер,амигос,браво и на Перес!!
  • 10 ЯЗЪК

    17 0 Отговор
    Тук има 1 въпрос , който трябва да уточним - Люис АФРОАНГЛИЧАНИН ли трябва да го наричаме , за да сме цветово толерантни към него ?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор

  • 12 Фончо шампион😂😂😂😂

    1 1 Отговор
    Другите бледнеят
  • 13 ИВАН

    3 1 Отговор
    Който ще да е шампион, и спорта се изроди в машина за пари .... трошат коли, замърсяват природата, футболисти, кечисти, глисти ... и всякаква милионерска паплач, хайде холан - сопрете се малко, вижте света какво става
  • 14 Майк Алън Патън

    1 4 Отговор
    Само си представете състезанието , ако в него участваше и бат Бойко с джипката ? Щеше да е велик ТРИбой !
  • 15 гост

    2 0 Отговор
    Страхотно разиграване се получи, браво на Макс и Ред Бул. Мерцедес сами са си виновни, две СК минаха и те нито веднъж не влязоха за смяна на гуми, а Макс влезе и двата пъти, нормално е да е по-бърз. И да, Рейс Контрола трябва да подаде оставки, всяха хаос, но битката си е битка, стратегията стратегия, Ред Бул рискуваха, Мерцедес си седяха и чакаха, накрая само скимтяха по радиото, че не било така редно. Самият Луис се възмути, че не го пускат да влезе в бокса за гуми, вика как така, ама Макс ще е с нови гуми и директно зад мен, те му викат трай си, ами това е резултата. Честито на Макс, много се постара и ето че стана.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта