Last news in Fakti
14 Декември, 2021 8574

Кой не иска преговори за мир в Украйна?


  • Дмитро Кулеба външен министър на Украйна Москва отхвърли серия от наши предложения, включително за размяна на затворници, повторно отваряне на контролно-пропускателен пункт и разширяване на съвместен център за комуникация. За съжаление всички инициативи от украинска страна бяха отхвърлени от Русия под измислени претексти.
  • Мария Захарова външно министерство на Русия Киев внесе абсолютно абсурдни предложения и само имитира преговори. Москва предложи в Съвместния център за контрол и координация да бъдат включени Германия и Франция. В тези условия властите в Донецк и Луганск и ОССЕ счетоха за невъзможно да се продължат разговорите. Ние разбираме това решение.

    126 гласа
    13%
    87%
    833 гласа

Коментари

  • 1 📌🇧🇬

    20 1 Отговор
    Исторически Факти за Българската Делегация и Украйна - Брест Литовският Договор 1918 г.

    От Книгата на генерал Хофман който е ръководител на Германската Делегация за подписването на Брест Литовският Договор, Договорът е подписан на 3 март 1918 година.

    Max Hoffmann
    Der Krieg der Versäumten Gelegenheiten, ( Войната на Пропуснатите Възможности )

    От издателя
    През 1920 г. генерал Карл Адолф Максимилиан Хофман дава интервю за Берлинския руски вестник "Рул", озаглавен "генерал Хофман за борбата с болшевизма". Изборът на редактора не беше случаен. В Германският Генерален щаб Макс Хофман е смятан за един от основните специалисти за Русия. Още в края на XIX век той прекарва шест месеца като военен аташе в Санкт Петербург, където усилено изучава руски език, а впоследствие цялата му дейност е свързана с Русия (или, ако щете, насочена срещу Русия).
    В интервюто генералът трябваше да оправдае дейността си по разпадането на Руската Армия с помощта на болшевиките. В книгата, публикувана три години по-късно, "Войната на Пропуснатите Възможности", Хофман пише много повече за това. Неговата книга е изключително ценен документ на руската история. И въпреки че оценките му понякога са доста спорни (например, той си приписва основните победи на немските оръжия на Източния фронт, избутвайки на заден план Хинденбург и Лудендорф), той е доста точен в излагането на фактите.
    Генерал Хофман играе основна роля в сключването на Бресткия мир с болшевиките. За тази цел той създ
  • 2 📌🇧🇬

    15 4 Отговор
    Продължение на “коментар” N:1. ; За тази цел той създава цели държави. "В действителност, Украйна-това е дело на ръцете ми, а не създаването на съзнателната воля на руския народ. (казва Хофман) Никой друг като мен не е създал Украйна, за да може да сключи мир с поне една част от Русия..." – казва той в друго интервю.

    За Брест Литовският Мирен Договор, ето какво генерал Хофман пише за Българите.

    “Българската мисия бе ръководена от министър Попов, незначителна личност с тесен политически кръгозор, но може би поради това е още по-упорит. Интелигентният министър-председател Радославов се появи по-късно, както и великият везир Талаат.”

    “Когато се стигна до подписването на отговора на Руснаците, Българите представиха сериозни възражения. Министър Попов обяви, че при сключването на Съюза на тях, Българите, са обещани някои части от Сръбските области и Добруджа и че те изобщо не възнамеряват да застрашават с подобно подписване изпълнението на тези обещания. Те влязоха във войната заради анексите и нямат намерение да се откажат от тях. Напразно Кюльман и Чернин упражняваха пред Попов своето красноречие, стотици пъти, доказвайки му, че данните им обещания не са изложени на опасност; че всичко е въпрос само на това, за да направи добро впечатление при началото на преговорите; че не е възможно да позволим на Англия и Франция да влезе в мирните преговори, и че след това е така, тогава всички декларации, които сега правят централните сили отстъпват в случай, ч
  • 3 📌🇧🇬

    12 3 Отговор
    Продължение на “коментар” N:3. ; Англия и Франция да влезе в мирните преговори, и че след това е така, тогава всички декларации, които сега правят централните сили отстъпват в случай, че Антанта все още не е готова за мирни преговори. Попов твърдо стоеше на своето "не".
    Генерал Ганчев, вторият български представител, се оказа по-отстъпчив и по-способен да разбере логиката на дипломатите. Той подробно телеграфира на цар Фердинанд и постига съгласие така че на Попов е дадена заповед да подпише отговора. Месими Бей също се колебае по отношение на подписването, но отстъпва по-скоро на българите под натиска на увещанията на Чернин и Кюлман. Отговорът беше предаден на руснаците на 24 декември. Преди това успях да променя или зачеркна някои твърде унизителни по форма речи.
  • 4 пламен

    12 65 Отговор
    Условието е,Русия да се изтегли от окупираните територии и да плати репарации.
    После,може да се преговаря

    Коментиран от #12

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор

  • 6 Your Nightmare

    74 6 Отговор
    Целия украински цирк се режисира от големия брат, чрез назначените от него марионетки. Проверете заради какви обещания беше избран Комика, какво свърши и какъв е рейтинга му сега. Най-големия страх в момента за Украйна и менторите им е стартирането на доставките по Северен поток-2, като заради този страх в един момент може да се решат и на въоръжена провокация. И да не ми обясняват за окупирани територии, при условие че над 90% от населението там, от векове е с руско самосъзнание. В същото време в Крим никога няма да забравят "влаковете на дружбата", изпратени им в началото на 90-те веднага след референдума за независимост от Киев. На нашите поддръжници на Украина и радетели за демокрация и човешки права им препоръчвам да отидат в която и да е част на Кримския полуостров и да извикат на някое обществено място "Слава Украине", да видят любящия отговор на местното население.

    Коментиран от #10


  • 7 Ал Тъпоне

    23 2 Отговор
    И какво сега? Ще вадим исторически факти. При подписването на мирния договор за края на Първата световна война в град Ньой край Париж, румънската делегация е била представена от огромно количество тъкуватели на исторически прецеденти, в резултат на което на Румъния са предоставени обширни области от Трансилвания, населени предимно с представители на унгарския етнос , които от тяхна страна последното, което биха пискали е било да бъдат румънци. Не забравяйте още един исторически факт от този договор, че е имало настояване от Румъния, Гърция и Сърбия, България,, окачествена като войнствена държава да бъде разделен на три протектората, както по-късно е сторено с Германия през Втората световно война. Заслуга това да не се случи с България има г-н Президентът на САЩ по онова време Удроу Уилсън, а аргументите му са били непоклатими "Държавните граници трябва да бъдат максимално близки с етническите за да няма поводи за етническо напрежение и войни" . Не мисля, че и сега може да има по-сериозен и необорим аргумент от този, но тук вече идва идеологията на създаване на етноси под едно или друго влияние, подмяна на исторически факти и откровена измама, което в днешния глобален свят не е трудно да бъдат компрометирани и подобни железни аргументи.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор

  • 9 📌🇧🇬

    19 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ал Тъпоне":

    Да, точно така, истината е че благодарение на Американският Президент Удроу Уилсън българите отървават “кожата”, а България не бива разделена/разпарчетосана м/у Гърция, Сърбия, и Румъния. Брест Литовският Договор е подписан на една съдбоносна дата за България - 3ти Март, и тук проличава българската благодарност към Руската Империя, на 3ти Март 1918 България е както винаги под “опашката коня”, водена от новите си “благодетели” оста Германия/Австрия, България подписва смъртната присъда на Руският Цар и Император.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 099

    52 5 Отговор
    Докато CАЩ се месят в работите на Украина, очевидно няма да може да има трайно споразумение или решение на конфликта. Ако Русия влезеше в Канада, примерно, САЩ щяха да са в подобно положение.Yankee, go home!
  • 12 Как може

    53 5 Отговор

    До коментар #4 от "пламен":

    да се изнесеш от собствена територия,че и да плащаш репарации за това?Я,обясни това. Крим е бил руски винаги и такъв ще си остане,колкото и да пищите,като обгорени невестулки и никой в света не е в състояние да промени това.

    Коментиран от #27

  • 13 Дългият

    41 5 Отговор
    И пак никой не пита за мнението на местното предимно руско население на Донецка, Луганска, Днепропетровска и Харковска области. Ако се проведе един независим референдум картинката ще бъде съвсем различна. Но украинските правителства всячески го саботират.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Българин

    36 3 Отговор

    До коментар #13 от "Дългият":

    че защо да питат местните? Украинските правителства питат чичо Сам от който са издигнати на власт.
  • 15 ватенка

    11 44 Отговор

    До коментар #13 от "Дългият":

    ако утре турция иска да анексира област Кърджали щото видиш ли там живеят много турци , пак ли така яростно ще защитавате тази теза , руски подлоги ? и при един референдум в Кърджали нещата отиват на зле. безродници

    Коментиран от #20, #23

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор

  • 20 Скорпи

    3 24 Отговор

    До коментар #15 от "ватенка":

    Нямат толкова акъл за да те разберат..за копейки спамят,и на черното ще кажат бяло...

  • 21 Де го чукаш де се пука

    4 16 Отговор
    "Кой не иска преговори за мир в Украйна?" А кой как разбира какво е думичката "мир"? Всеки я тълкува по свой начин. ............. В коментарите прочетох разсъждения за придадени територии на Румъния от Унгария, а какви украински територии бяха взети от Русия? Ами накратко цяла Украйна. Мисля, че руснаците издиктуваха подялбата след ВСВ, така че Русия да се "придвижи" на запад. И сега една обособена Украйна я дели от Запада. А когато г-жа Меркел покани Русия да се присъедини към Европейския съюз, Путин се изживя като император, т.е. да не му "пробутват" някаква малка Европа.

    Коментиран от #24, #28

  • 22 1520

    19 1 Отговор
    украйна дано разбере че сащ са тези които прилагат принципа разделяй и владей дано вече са го разбрали а примери за това много
  • 23 Ерол

    4 21 Отговор

    До коментар #15 от "ватенка":

    По същият назин българските правителства не искат да направят референдум в областите Кърджали, Смолян , Пазарджик, Търговище, Разград засега. Рано или късно това ще стане. Да пишете или не пишете няма смисъл.
  • 24 смерш

    14 2 Отговор

    До коментар #21 от "Де го чукаш де се пука":

    Украйна/както и Македония впрочем/е създадена от болшевиките,конкретно Украйна от Ленин-никога не е имало преди това подобно държавно формирование.Тези територии на приливи и отливи са минавали от руски в полски и обратно ръце,отделни части са присвоявани на моменти от прибалтийските държавици!
    Никога не е ималио покана от Меркел към Путинза писъединяване къ ес!
    Напротив на запитване от Путин дали и кога ще бъде поканена Русия в нато и ес о отговорено с високомерие от страна на доминирания от чичо сам "демократичен"запад-това на практика създаде условия за формиране алианса Русия-Китай/ЕАС/!
  • 25 Човек с памет

    19 2 Отговор
    Украинският президент (превратаджия, подкрепен от Запада) подписа Минските съглашения, където пише: преговаря се с Донбас. Гаранти бяха Германия и Франция. Това стана когато украинската армия беше на косъм от унищожението си. Явно следващия път не бива да се разчита на подписа на президентите на тези държави, защото паметта им е много къса, а чест нямат.
  • 26 гостчо

    6 0 Отговор
    то и в Грузия беше така! Тамън надъзят наемниците и цялата западна пасмина и световната банка, започват да реват че онези искали примирие! Не си ли спомняте!
  • 27 Марко

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Как може":

    Само за протокола - в последните 2000 г. Крим е бил руски за около 200 . Преди това е бил турски, татарски, хазарски и пр.... Справедливостта изисква да посочим, че Русия е последната страна, завладяла полуострова по нормалния начин - след серия от войни. Украинците крадат Крим от РСФСР по времето на хохола Хрушчов. Е, през 2014 руснаците си върнаха откраднатото. Който иска да им го отнеме, свободен е да воюва за Крим. Засега няма желаещи.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта