Last news in Fakti
26 Декември, 2021 12168

Трябва ли "ТЕЦ Марица-изток 2" да продължи да издържа Берое


  • Александър Николов министър на енергетиката Не знам защо се обръща толкова голямо внимание на нещо, което е ясно защо се случва. В крайна сметка говорим за минимум 5 милиона лева годишно, които идват за сметка на дружество, което обслужва цялата енергийна система. Няма никаква логична причина това да продължава. Не мога да намеря директна връзка между футбол и енергетика. Дружество, което е натрупало сериозни дългове, може да отделя някакви средства за социална или спортна дейност, само когато покаже достатъчно добро финансово здраве. В ролята ми на заместник-министър през месец май или юни, направихме одит на финансовото състояние на „ТЕЦ Марица-изток 2“. Още тогава беше информирано ръководството на БЕХ, а индиректно и ръководството на футболния клуб, че подобно нещо се планира.
  • Привържениците на Берое СНЦ "Национален фенклуб Берое - Стара Загора" Първата Ви крачка като министър е класически фалстарт. Със сигурност осъзнавате, че ПФК "Берое" не е най-големият проблем на българската енергетика и спестените средства в размер на 300-400 х.лв/месечно няма да доведат до по-ниски сметки за ел.енергия в домакинствата. Прибързаните Ви, необмислени и крайни действия са нищо повече от откровен опит да унищожите един от символите на Стара Загора, замаскирайки този ход зад общи фрази като "обществена полза", "откритост", "нов подход", "икономическа необоснованост, "прозрачност" и още куп клишета, с които политиците ни облъчвате вече над 32 години. Няма как да не сте наясно, че незабавното спиране на финансовия поток от едноличния собственик ТЕЦ Марица-изток 2 към ПФК "Берое" ще доведе до колапс не само за мъжкия отбор, но и на всички гарнитури от Академията на клуба. Ще доведе до буквално разбиване на състава, до разтрогване на договори от страна на играчи по вина на клуба, съдебни дела и санкции, което впоследствие би утежнило преговорите с евентуални нови собственици.

    983 гласа
    62%
    38%
    601 гласа

Коментари

  • 1 гост

    95 35 Отговор
    ТЕЦ 2 колко хрантутници издържа ви за един отбор ли ся?
  • 2 Порно

    137 9 Отговор
    Трябва да се запушат всички дупки. АЕЦ Козлодуй беше рекламодател на Ботев Враца. От каква реклама има нужди АЕЦ?
  • 3 Аритметика

    137 18 Отговор
    Няма мое, няма твое-всички кинти от ТЕЦ-а за Берое! А по същество-ако 300-400 000 лева месечно е издръжката на отбора-направете си членски карти по 1000 лева и ще се преброите колко сте "беройци". Билет за мач-50 лева с бонус шал или шапка с цветовете на Берое или 100 лева за фланелка с билета.Ще се окаже, че повече са феновете на Реал Мадрид и Барцелона.
  • 4 Стига!

    159 11 Отговор
    Това не е спорт, а далавера! СТОП веднага!
  • 5 Бе з берое

    22 95 Отговор
    Без Берое няма да има тежка и лека атлетика а и спортната гимнастика тренират в залата на Берое .без Берое на олимпиадата ще ходим единствено с ансамбъл художествена гимнастика
  • 6 Кочо

    82 23 Отговор
    Въпросът е защо нущата в енергетиката стигнаха дотук? Защо няма АЕЦ Белене? Защо се плащат огромни суми за студен резерв? Кой сключи договорите с американските ТЕЦ Марица-Изток 1 и 3 на тези цени? Плащанетэ на въглеросни емисии? Кой закри блокове 1,2,3,4 на АЕЦ Козлодуй? Това е 30 години политика на унищожение и разрушение за десетки милиарди общо. Тук опрели до 5млн за Берое. Най-нормалното нещо като тровиш цял един регион да даваш пари за социални, спортни и здравни дейности. Някой осъден има ли? А ще има ли?

    Коментиран от #14


  • 7 Наглецо

    33 10 Отговор
    Ние от малата,че напраиме отборче и сакаме от ТЕЦо, само да ни плаща токо .
  • 8 Иван

    86 30 Отговор
    Най накрая министър на енергетиката да защити националния интерес. Браво на Николов от ИТН

    Коментиран от #13

  • 9 Възмутен

    80 7 Отговор
    Не мисля, че трябва да се издържат милионери като домашни любимци.
    Да продават билети, телевизионни права, сувенири - ще видим колко са нужни и обичани.
  • 10 Taто

    44 15 Отговор
    ДО Г-н Александър Николов- Министър на енергетиката. Г-н Николов, не съм фен на Берое,но не там е заровено кучето. ЕС ясно ни каза,че ТЕЦ 1и3 могат и трябва да се затворят и да станат държавни .Отговора бе през това лято.И........толкоз.НИЩО......Мълчите! Кой командва в БГ- правителството или .......?
  • 11 Нищо не разбиращ

    85 9 Отговор
    А защо ТЕЦ-а не издържа някоя детска градина, училище или да направи кухня за най бедните ,а се ръси с милиони за разни зализани г..чета,които се мислят за най незабавно да се спре футбола в България докато не се изградят детско юношески школи да се възпитават децата правилно и да израстват като спортисти нищо няма да постигнем.Вземете пример от всеки един голям клуб как се случват нещата там.
  • 12 Йеронимус БОШ

    55 10 Отговор
    По-важният въпрос е - ЗАЩО ИЗДЪРЖАХМЕ Борисов и ШАйката му толкова дълго време ? А през това време Той ни наричаше ТУЛУПИ , таковаше ни с 200 и пълнеше Чекмедже след Чекмедже !
  • 13 Азъ

    9 17 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    Какво защитава? Кокошкар! Яж си кашата и си лягай в 20:00!

    Коментиран от #28

  • 14 ГУМЕН КРАДЕВ

    24 5 Отговор

    До коментар #6 от "Кочо":

    А. Дог. и Р. Овч. ! Мислиш ли че им пука за Берое или изобщо за България ?!?!?! Те ще са добре а вий се карайте по форумите кой бил по-по-лош ! И тока и без Берое ще се вдига , тия господа да няма гладни да стоят я !

    Коментиран от #22

  • 15 селтак

    21 17 Отговор
    Боли ма х.... за Берое!
  • 16 1916

    40 8 Отговор
    Значи и аз като заралия не искам да плащам за загубите на Топлофикация София !!! Казах !!!
  • 17 Йонко Евреина

    27 11 Отговор
    ТЕЦ 2 покрай всичко, може без проблем да издържа не само Берое, но и Левски, само да бъде освободен от несвойствените ангажименти към НЕК и бюджета!
  • 18 Само

    18 11 Отговор
    Да питам откога не му е правен сириозен ремонт на този ТЕЦ. И кога ще мине на нашата природна газ ???????

    Коментиран от #20, #35

  • 19 Ропотамо

    49 10 Отговор
    Еййй едни 300-400 хил на месец големи баровци били в Стара Загора като са едни 300 - 400 хил. на месец нека ги дават те.
  • 20 Психо от Курило

    33 1 Отговор

    До коментар #18 от "Само":

    Да ти кажа, наш ПРИРОДЕН ГАЗ (от мъжки род е) е нещо като еднорог, много хора вярват, че го има, ама никой не го е виждал. В Маришкия басеин има въглища за още 70години при този темп на добив и цената на тон е около 20 ПЪТИ по евтина от тон вносен газ. Да, калоричността е много ниска , но цената е приемлива. Тока произведен в този ТЕЦ е мнодо евтин , почти колкото от АЕЦ. Проблема са въглеродните емисии, именно те подлежат на договаряне и по този въпрос трябва да се работи, за да се запази ниска цената на тока. Тук идва ролята на политиците и това дали искат да отстояват националните ни интереси или ще са поредните ду пе давци.
  • 21 Faith No More

    12 9 Отговор
    Хора , какво ви пука ? Нали чекмеджета на бат Бойко са пълни , та даже преливат ? Какво повече може да искаме ?
  • 22 Алоо селяндрухо

    27 14 Отговор

    До коментар #14 от "ГУМЕН КРАДЕВ":

    Този провинциален отбор да си намери частен
    спонсор, а не да ритат футбол за сметка на цялата държава в Стара Загора.
  • 23 Цесекара

    31 9 Отговор
    Като са смо 300 000-400 000 хиляди на месец те да ги плащат щом им се ви виждат малко пари 5 000 000 на година. Хрантутници!
  • 24 ужас

    31 7 Отговор
    Издръжката да продължи само ако там футболистите са 100% българи. Защо трябва да даваме по 30 000 лв заплата на африканци.
  • 25 htef

    24 11 Отговор
    Всички отбори се издържат от държавния бюджет, пряко или косвено чрез разни схеми и далавери за източване на обществени средства. Вероятно Берое излиза в пъти по-евтино на бюджета сравнено с други отбори, където освен държавните пари за футбола потъват и доста други държавни милиони в частни джобове. Но видиш ли такъв отбор е с "частно" финансиране. Чудно коя мутра ще даде лични пари за спорт, освен ако не са откраднати от държавата пари. Сега ще спрат 5 млн. за заблуда на обществото и имитация на загриженост, но ще оставят други милиарди течове.
  • 26 Стефан

    29 6 Отговор
    По принцип сте прави, не може едно фалирало държавно предприятие да налива пари във футболен отбор, но я да видим КОЙ разреши това нещо, и ако Берое е проблем с 5 милиона лева, то Левски със задълженията си от над 30 милиона, единственото което държавата трябва да спонсорира са масовия спорт терени и площадки за тенис, баскетбол, волейбол и други спортове.
  • 27 Служител на МВР

    26 5 Отговор
    Ритнитопковците да оттиват да работят във въглищните централи и ТЕЦ и тогава да плачат за пари. От ритнитопковец и чеп за каца не става, камоли качествен спортист. Питнитопковците сами да се издържат и сами да си търсят спонсори, а не да сучат пари от държавата т.е. от данъкоплатците.
  • 28 Незнаещ

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Азъ":

    Защо му налагаш твоя начин на живот??
  • 29 един

    20 3 Отговор
    Колко е заплатата на един футболист от Берое? Всичко колко получава, не само официалното по договор? За едни медицински сестри от болниците в Стара Загора питам.
  • 30 майна

    8 1 Отговор
    крайно време е спорта да стане изцяло частен.държавата да подпомага само ученици до 8ми клас.вижте колко допинг анаболи и травми има сред спортистите-някой остават инвалиди за цял живот.спортист за 10-15години а после накъде 5о 6о години.само профисионалисти да знаят за какво се състезават и за колко пари.
  • 31 уважаеми

    25 1 Отговор
    Привърженици на "Берое", купувайте си билети! Ходете на стадиона а не по терасите и дървата!
  • 32 Курти

    7 7 Отговор
    Защо ТЕЦ 2 не издържа и отбора на Куртово конаре?

    Коментиран от #38

  • 33 КРОКОДИЛА

    0 5 Отговор
    ИСКАТ ДА НИ ЗАРОБЪТ АМА ВЕЧЕ НЕ СТАВА - РАБОТАТА - АМИШИ НЯМА ДА СТАНЕМ - КОЛЕЛОТО СЕ ЗАВЪРТЯ НАПРЕД ...............................................
  • 34 коцев

    21 2 Отговор
    Докога ще се издържат африканци,които не биха намерили място в третодивизионен европейски отбор и то със заплати започващи от 10000 лв. Не е редно държавна компания да издържа футболен отбор.Тя може да подпомага проекти свързани с подобряване на спортни обекти публична държавна или общинска собственост подобряване инфраструктурата в градове и села и други такива свързани с общественото ползване на такива обекти и при наличие на средства за това.Не може държавно предприятие със загуба на 500млн.лева да дава пари на футболен клуб, но там трябва тотална чистка заради милионите левове свързани с обществените поръчки за ремонти и др.потънали в нечии джобове, както и раздутия щат поглъщаш над 4млн.лева за заплати.При почти еднакви мощности двата американски ТЕЦ се обслужват от 600човека ,докато в ТЕЦ-2 са 2800човека.Извода е един драстично намаляне на персонала до оптимизирането му около 700човека.Стига сме хранили хора който ходят на работа само за трудов стаж,цял ден не работят нищо , а в градовете в който живеят демонстрират висок стандарт на живот базиращ се на огромните незаслужено получавани заплати.
  • 35 Ттт

    2 6 Отговор

    До коментар #18 от "Само":

    На този ТЕЦ постоянно му се правят ремонти, отговаря на всички изисквания и ей такива охлюви само пишат нещо, което е много далеч от вас!Вземи козички,овце или някакви други животни и с гегата!
  • 36 Берое

    3 6 Отговор
    Само
    Берое

  • 37 Е на тва

    7 6 Отговор
    От къв зор ТЕЦа ще издържа Берое а не например Глиган Грудово? Това си е пълен абсурд. Частна фирма нека го издържа а не държавна.
  • 38 ЗАЩОТО ПУШЕЦИТЕ

    7 7 Отговор

    До коментар #32 от "Курти":

    ОТ КОМИНИТЕ НА ТЕЦОВЕТЕ ОБГАЗЯВАТ СТАРАЗАГОРСКИ А НЕ ПЛОВДИВСКИ ОКРЪГ И ОБЛАСТ.....ПАНЯТНА....

    Коментиран от #44

  • 39 Tomorrow

    11 4 Отговор
    Твърдо против с държавни-нашите пари да се издържа футболен отбор. 5 млн.годишно за заплата на 50тина от отбора и ръководството. За това ли плащаме данъци и ни отдържат от заплатите за да може да се плаща на 5млн. на 50 човека. Абсурдно е! Напълно подкрепям спирането на финансирането не само на Берое,но и всеки футболен отбор.
  • 40 Св София

    4 5 Отговор
    И на кой му пука за провинциалното ви мякащо отборче, което взе единствената си титла с манипулация и измама, след като по-рано го бяха убили с 8:1?!
  • 41 Битов потребител на ток

    6 0 Отговор
    Аз вече мачове не гледам... Всичко е за пари!
    Пари за различно от футбола нека идват от държавата... За зали, игрища и други... Децата трябва да има къде да тренират! Не трябва да е за сметка на едно предприятие, което се опитват да фалират, за да си го купи някой!
    А пари за ПРОФЕСИОНАЛЕН футбол да идват от такива, които имат нужда от него... Разните фирми за залози!!! Също така от желаещи да го подкрепят и реклама.
  • 42 1122

    2 0 Отговор
    Аз също смятам,че спортните отбори трябва сами да се издържат като играят добре ще печелят добре и ще имат пари.Като начало могат да вземат заем и в последствие да си го връщат .Футбола е като една фирма,ако бизнесът и върви добре,ще има печалба,ако не....фалит.Защо някой трябва да налива едни пари ,а насреща да няма нищо,играчите да вземат големи заплати,да се големеят ,а едвам да се държат в дъното на таблицата,а апетита им голям..
  • 43 Старозагорец

    3 0 Отговор
    Нека се бръкнат в джоба, онези , които години наред източват ТЕЦ 2 и печелят от него - Колев, Русев, Пеевски..
    Пък нека се включи и Ковачки, той източва ТЕЦ 1 и Брикел...
  • 44 Бодил

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "ЗАЩОТО ПУШЕЦИТЕ":

    Ами да спонсорира Миньор Раднево или Ботев Гълъбово

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта