Last news in Fakti
29 Декември, 2021 8500

Трябва ли да спрем износа на ток?


  • ВМРО политическа партия Предлагаме мораториум върху износа на ток от частни фирми до овладяване ръста на цените. В момента от цената на тока печелят отново фирми, свързани с определени политически и олигархични кръгове, докато бизнесът и домакинствата изнемогват.
  • Ангелин Цачев изпълнителен директор на Енергийния системен оператор Не можем да ограничаваме движението на стоки и на капитали. Ако направим подобна стъпка, срещу страната ни може да бъде започната веднага процедура от страна на Европейската комисия.

    918 гласа
    89%
    11%
    111 гласа

Коментари

  • 1 Работещ в сектора

    85 69 Отговор
    Пълна простотия от ВМРО. Играете си с неразбирането на проблема от обикновения човек, който не е запознат със сферата. Сектора се влияе от много неща и последният проблем в момента е износа на ток. Цялата работа идва отвън и то от същите тези, които дирижират Ковид кризата. Играта е много мащабна, а България просто попада в обхвата. Обикновен популизъм от ВМРО и Каракачанов, Сър !

    Коментиран от #26

  • 2 Ах да да

    108 2 Отговор
    Политическите и олигархични "кръгове" в миниатюрна България са едни и същи хора, чиито печалби трябва да бъдат ограничени в интерес на просперитета на целокупния полуумрял народец.
  • 3 Експерт

    66 2 Отговор
    Трябват експерти а не корумпирани като ангелинчо крадци! Когато по темата се изказват хора с безупречна експертиза ще може да стане ясно какво трябва да се направи. Докъто корумпирани и купени шарлатани се упражняват на тази тема ще страдаме!
  • 4 ПИТАНКА

    32 6 Отговор
    ЗАЩО питате нас,...нали има борса, кой определя цените - купувач или продавач
  • 5 Мнение

    52 0 Отговор
    В България прекалено много се Краде! От тока, чрез тока, със тока страшно много се краде! Трябва да се спре да се краде! Това е сигурно за да може да се нормализира и цената на тока и да се нормализира и бизнес средата. Най големите кражби стават на най високо ниво! Във парламент във ЕСО във АЕЦ във тецове във Газа! Това е най сериозния проблем кражбите на най високо ниво! През последните години това се превърна във модел на поведение на управляващите и това е последица от този модел на кражби и грабежи!
  • 6 Бивш левскар

    7 14 Отговор
    Правилно. И др. Ким Чен Ун е съгласен и приветства предложението. Нека Малкия тулуп иде на посещение и обмяна опит. И да не се връща.

  • 7 Jacques Yves Moineau

    28 3 Отговор
    Мораториум върху износа наистина не е добра идея. НО има и други (доста по интелигентни) начини да се спре спекулата с тока.
  • 8 СССРБарета

    49 4 Отговор
    Каракачанов докато беше във властта беше пръв продажник и на момента похарчи 3 милиарда кървави български пари за американски изтребители по заповед от Вашингтон сега Разбираш ли жълта се загрижил да не изнасяме ток! За 4 години които беше на власт можеше да направи така че да бъде запомнен с нещо а той не е запомнен с абсолютно нищо! И се превръща в политически труп!
  • 9 Momo

    34 1 Отговор
    Не се спира износа на ток .а се намалява износа а с това и кражбата
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 Ми то просто бе!

    49 0 Отговор
    Махнете посредниците и енергийната борса, а фирмите да се купуват ток директно от производителите! Както беше преди Боко да освободи цените и да насади безброй калинки-посредници! Цените ще паднат не с проценти, а в пъти!

    Коментиран от #13

  • 12 Лейка

    39 0 Отговор
    Вмро къде се намърдаха и им давате глас на тях? Всеки знае кое и как е! Борсата, ерп-тата, ддс. И защо ние да плащаме скъпата зелена енергия, след като за фотоволтаици и Вей са субсидирани на 100 процента със средства по програми! Аман от крадене и дано го спрете в скоро време. Успех
  • 13 Тиква

    18 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ми то просто бе!":

    Много си прав и се знае. Дано се направи нещо по въпроса и то Добро!
  • 14 Чичо Гошо

    24 0 Отговор
    Това безконтролно увеличение води до фалит на много фирми.От което следва и много хора на улицата като безработни.Тези увеличения трябва да се смятят за заплаха за националната сигурност.
  • 15 факт

    28 0 Отговор
    Трябва да се увеличи относителният дял на евтения ток от АЕЦ в цената, която плаща народа. Елементарно, ама на кой му пука.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор

  • 17 7777777

    28 1 Отговор
    ОТ МНОГО ГОДИНИ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ДАЛАВЕРИ СА В ЕНЕРГЕТИКАТА, МНОГО ГЕРБАДЖИЙСКИ МАЙМУНИ СА КАЧЕНИ НА КЛОНА НА ЕНЕРГЕТИКАТА, ЗАТОВА СЕГА ПЛАЩАМЕ СКЪП ТОК, А ТЕ ПЕЧЕЛЯТ НА ГЪРБА НА НАРОДА!
  • 18 Ричард Естес

    12 1 Отговор
    Трябва да спрем износа на ПРОСТАШКАТА Бойковщина по света , че цял свят се диви и хили на чудото Борисов !
  • 19 ген. Вазов

    26 0 Отговор
    Един град сме на фона на другите държави с АЕЦ и тока е безбожно скъп. Ако работят всичките блокове само от износа на ток ще се издържа централата и тока за държавата ще бъде без пари, ма нали европата ни води за носа онея къде уж са някви там министри и други полухора, събират една торба пари от рушвети. Много е хубаво да сме в тоя скапан съюз, наливат боклук храна, от всякакъв тип, ма ти можеш с лична карта да ходиш навсякъде ...е като пари нямаш ходи аре. Най-голямата грешка на тая България е че си затри армията и военните машини и сега всеки може да те клати.
  • 20 Джамбаза

    12 1 Отговор
    Не можем да спрем износа, но можем да сложим цена от 10евро за киловат.
    Пазарна икономика!
  • 21 дявола

    17 0 Отговор
    От цяла Европа България е най-скъпата държава за живот.Не само ток а всичко останало пари а във същото време има износ,другите държави изнасят когато населението е задоволено и ако има за износ тогава

  • 22 Съседа

    3 0 Отговор
    Маке, турци и сръби не са в съюза, може да го ...
  • 23 Джамбазки

    3 1 Отговор
    Аз докат БЕХ у Европарламентът напрайх доста кинти дреме ми ся
  • 24 Анонимен

    2 1 Отговор
    Ако спрем износа на ток каква неустойка ще трябва да плащаме. Кога ще сме на по-голяма загуба.

    Коментиран от #27

  • 25 Емзеперикс-братче мило обади се.

    8 0 Отговор
    Всички посредници,ерепета,в и к дружества,чужди супермаркети,гсм оператори и т.н.кръвопийци-абе,Вънка,бе,Марш,бе,за какво сте ни,бе,когато всичко от което печелите,е Наше.от нова година,спирам да ви плащам..излизаме на палатки..в гората или на жълтите павета,без значение.кожата ни вече я свалихте,но Душата си няма да я дам..ще търся алтернатива..Как са живяли преди нашите деди.и са се справили.не ви искаме,вече..вие приключихте.ние Българите,говорим на Български език,помежду си,затова не ни трябват-Преводачи..и Дънди прешъс-върни ни Златото..дори и комунизма,да се върне-не ми пука,ако може да си върнеме,нормалният живот..и,до всички крадци на държавни-народни пари..един ден всички,ще си платите..Разкайте се и върнете,всичко открадното..защото оня горе,вижда всичко.казах...
  • 26 Крадящ

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Работещ в сектора":

    в сектора, не прави хората на луди, трябва незабавно да се прекрати износа на евтината електроенергия от АЕЦ , а за износ да остане скъпата зелена енергия, както и спиране на плащане на въглеродните емисии на американските Марици от страна на държавата.
  • 27 Неустойката

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Анонимен":

    да я плащат тези, които са допуснали износа на евтиния ток, че и да полежат малко в затвора.
  • 28 Пешо Мастиката

    0 0 Отговор
    Комшията вече повече от година няма ток - няма пари човечеца и му го спряха, ма си живее и хич не му пука. Не знам как се оправя, но не е и гъкнал да се оплаква че няма ток, не гледа ТВ и т.н. Значи - може и без ЧЕЗ, ЕВН и т.н.
  • 29 durev

    0 0 Отговор
    да сложат 90% данак на свръх печалбата и те сами ще се откажат

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта